Rebecca Romero


Η γεννημένη το 1980 από αγγλίδα μητέρα και ισπανό πατέρα, Rebecca Romero δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση αθλήτριας. Ξεκινάει να κωπηλατεί σε ηλικία 17 ετών και μετά από μια σειρά επιτυχιών σε μικρότερες ηλικίες κατακτά τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Όμως, μετά από την στέψη της ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2005 στο τετραπλό σκιφ, τραυματίζεται σοβαρά στη μέση.

Το αποτέλεσμα ήταν να "συνταξιοδοτηθεί" από την Κωπηλασία, αλλά η ίδια δεν πτοείται και κάνει την υπέρβαση. Μεταπηδά στην ποδηλασία πίστας, όπου καταφέρνει άλματα προόδου. Έτσι, το 2006 στην πρώτη της διεθνή εμφάνιση με την βρετανική ομάδα στη Μόσχα κατακτά το αργυρό μετάλλιο, το 2007 στέφεται αργυρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και το 2008 κατακτά το χρυσό, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ.

Τι να πει κανείς περισσότερο από το να διηγηθεί απλώς την ιστορία της; Μόνο να αναφέρω κάτι που επεσήμανε ο mctsou, ότι εάν ερχόταν σε κάποιον ελληνικό σύλλογο σε ηλικία 17 ετών να αρχίσει κωπηλασία το πιθανότερο είναι ότι θα την έδιωχναν ως "μεγάλη" για πρωταθλητισμό.

Κλείνω με κάτι που αναφέρει η ίδια στον επίλογο της προσωπικής της ιστορίας:

You can but dream…but can you live your dream?












4 σχόλια:

  1. Μάλιστα ευειδής και καλλιπάρειος η νεαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο 11ος όρος
    http://bissextile.blogspot.com/2008/01/blog-post_8549.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΟΠΈΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα το'πιασα αυτό με το καμπιονάτο. Είσαι πολύ προχωρημένος ρε φίλε. Κάμπια (Αγγλίδα)-Καμπιονάτο το πλήρωμα!!! Σωστά, η Ρομέρο δεν είχε θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή