Ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας

Ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας Η ΕΚΟΦΝΣ έχει ζητήσει από την Γ.Γ.Α. την ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' κατηγορίας. Περιμένοντας την έγκριση της ΓΓΑ, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την σχολή να ενημερώσουν εγγράφως την ΕΚΟΦΝΣ έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008. Αναγκαίες προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της σχολής από τους ενδιαφερόμενους είναι: 1. Να έχουν ηλικία μεταξύ 22-46 ετών, 2. να έχουν αθλητική δραστηριότητα για 3 τουλάχιστον χρόνια, 3. να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής, 4. Να είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. οι οποίοι δεν απαιτείται να έχουν αθλητική δραστηριότητα.



Όπως ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ

82 σχόλια:

  1. 8 μέρες για να πάρεις αποφάσεις για την καριέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το
    4. Να είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. οι οποίοι δεν απαιτείται να έχουν αθλητική δραστηριότητα.

    Δεν το πολυκατάλαβα μήπως εννοούν πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ χωρίς ειδικότητα Κωπηλασία.

    Αυτούς πρέπει να δει ο Στυλιανίδης για να δεί πως γίνετε η εξομοίωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα χρόνια που εθνικός προπονητής ήταν ο Καρφίτσας τι σχολές και σεμινάρια είχαν διοργανωθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν πολυκαταλαβαίνω ποιός είναι ο καρφίτσας αλλά νομίζω ότι τα πράγματα με τα χρόνια πρέπει να βελτειώνοντε και όχι να μένουν στάσιμα.

    και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την μανία με τα πτυχία, το πανεπιστήμιο είναι ένας δρόμος για να μάθεις κάποια πράγματα, που μπορεί και να μην μάθεις ποτε και όπως μπήκες έτσι να βγεις.

    Η γνώση όμως υπάρχει άμα θες και έξω από το πανεπιστήμιο ή τις σχολές, άλλωστε ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είχες πάει στο πανεπιστήμιο , θα καταλάβαινες την διαφορά, πολύ απλά συγκρίνοντας τον εαυτό σου ςσ απόφοιτο λυκείου και ως πτυχιούχο πανεπιστημίου.
    Όσο για τον καρφίτσα και εγώ απορώ, υπάρχει κανείς να βοηθήσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω πάει Πανεπιστήμιο γι'αυτό γνωρίζω από κοντά τα ποσοστά αγράμματων πτυχιούχων, αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνω και το πτυχίο, αλλά δεν είναι η αρχή και το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμος
    Δηλαδή ήσουν ο ίδιος σαν απόφοιτος λυκείου και ο ίδιος σαν απόφοιτος ΑΕΙ;;
    Αδιάφοροι τεμπέληδες και γραψ@ρχιδιδές υπάρχουν παντού δεν χρειάζεται να πας πανεπιστήμιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμο
    συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχουν παραδείγματα πτυχιούχων προπονητών κωπηλασίας που είναι "στόκοι",αντιπαιδαγωγικοί και γενικότερα χαμηλού επιπέδου. Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις πολύ επιτυχημένων εμπειρικών. Όμως το πτυχίο τεφαα πρέπει να είναι το ελάχιστο απαιτούμενο, ένας αναγκαίος κανόνας διασφάλισης κάποιων βασικών γνώσεων πριν πάρει ο προπονητής παιδιά στα χέρια του.
    Άλλωστε όπως έλεγε κι ο δάσκαλος ΓΧ, "στά τέσσερα χρόνια, δε μπορεί, κάτι θα πήρε το αυτί του"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ MCTSOU ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΡΓΟ. ΔΗΛ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ. ΕΝΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ. ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ? ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ 4 ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ :ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ?
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ MCTSOU FILAKIA...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ανώνυμο
    Γενικεύεις με μια εξαίρεση.
    Σαφώς στο παράδειγμα που αναφέρεις υπερτερεί ο εμπειρικός (εάν έχει το στοιχειώδες υπόβαθρο να κατανοήσει έννοιες σχετικές με την προπόνηση).
    Οι νόμοι όμως θεσπίζονται για να διασφαλιστεί ο κανόνας. Και ο κανόνας είναι οι εκατοντάδες πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Κωπηλασία, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν είναι εκπαιδευτικοί, πυροσβέστες κλπ που αναφέρεις.
    Σε αυτούς πρέπει να εστιάσει το κράτος και η Ομοσπονδία, να τους επιμορφώσει και να βρεθεί φόρμουλα να αμείβονται ικανοποιητικά.
    Γιατί να συζητάμε και να ψάχνουμε την εξαίρεση όταν έχουμε μπροστά μας τον κανόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ανώνυμο

    Να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο για να μπορεί να γίνετε καλά η συζήτηση.
    Πως γίνετε αυτό;
    πριν πατήσεις ¨"δημοσιεύστε το σχόλιο σας¨" διάλεξε "Όνομα/Διεύθυνση URL"
    και γράψε ένα ψευδώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμο
    Από το ένα άκρο (άσπρο-μαύρο)
    πήγες στις γενικεύσεις εμπειρικός-πτυχιούχος.
    Όταν λες εμπειρικός τι εννοείς
    Μηχανικός αυτοκινήτων,αργόμισθος του ναυτικού(κατά δήλωση του),δάσκαλος του σκι η πτυχιούχος φυσικός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ανώνυμο
    Το σκέφτηκα το ερώτημα σου και μπήκα στο δίλημμα ως τι να σου απαντήσω ως παράγοντας που δεν είμαι, ή ως πατέρας;
    Η σωστή απάντηση είναι ως πατέρας , δηλαδή πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ φυσικά δεν θα απέκλεια αν υπήρχε και δεύτερη θέση να είναι εμπειρικός .
    Όσον αφορά τώρα τις εθνικές ομάδες θα επέλεγα αυτόν που φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα (προς το παρόν Ιταλός γυμναστής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΤΥΧΙΟΥ, ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΕΝΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ) ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ? ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟΣΟ ΦΤΩΧΟ. ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ Π.Χ. ΟΤΑΝ Ο ΝΟΝΦΠ ΒΡΕΘΕΙΚΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΚΕ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ιούλιο

    Νομίζω ότι στο πρώτο σκέλος σου απάντησα ήδη. Σίγουρα μπορεί κάποιος πτυχιούχος να είναι ανεπαρκής ή ακόμη και επικίνδυνος όπως λες εσύ, αλλά θα είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Ο κανόνας λέει ότι θα έχει μάθει τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα, ώστε να μην είναι επικίνδυνος ούτε σωματικά ούτε ψυχικά για τα παιδιά.

    Οπότε, επαναλαμβάνω ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την εξαίρεση για να γενικεύσουμε την άποψή μας, αγνοώντας τον κανόνα.
    Είναι βασικός κανόνας μιας λογικής συζήτησης αυτό.

    Στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ απόλυτα. Μετά τις επιτυχίες χρειάζεται ανάπτυξη. Οι ελίτ των 5-6 αθλητών μας θα τελειώσει κάποτε. Χρειάζονται νέοι όμιλοι σε πολεις με σχετικά μεγάλο πληθυσμό, όπως π.χ. στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα ή στην Καβάλα. Όσο πλατύτερη είναι η βάση, τόσο λαμπερότερη είναι η κορυφή της πυραμίδας.

    Τέλος, έχεις απόλυτο δίκιο για τον ΝΟΝΦΠ, αλλά ας προβληματιστείτε όσοι είστε οπαδοί του Ολυμπιακού εκεί κάτω. Ο νοών νοείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δυστυχώς βλέπετε το επάγγελμα του προπονητή σαν τέχνη και όχι σαν επιστήμη. Εσείς λοιπόν που είστε και γονείς να ξέρετε οτι έχω υπόψιν μου ένα καλό εμπειρικό γιατρό. Είναι πολύ καλός και ενημερώνετε διαρκώς. Αν τον χρειαστείτε (χτύπα ξύλο) να σας δώσω το τηλέφωνό του. Δεν πιστεύω να τον θέλετε και πτυχιούχο.
    Για σοβαρευτείτε. Τελικά στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ξεκίνησε από την αδιάκριτη και ανεξέλεγκτη εισαγωγή στο ΤΕΦΑΑ όλων των Πανελληνιονικών. Κουτσοί στραβοί έγιναν γυμναστές και κατ επέκταση προπονητές απλώς επειδή κέρδισαν την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων πριν από δυό - τρεις δεκαετίες. Από τότε (16 χρονών) γιατί να ξανανοίξουν βιβλίο; Υπάρχουν καλοί και κακοί πτυχιούχοι προπονητές αλλά μη βάζουμε στη ζυγαριά ανόμοια πράγματα (πτυχιούχους και εμπειρικούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η διαφορά στην δική μου άποψη είναι ότι παρ'ολο που έχω πτυχίο δεν συνδέω το πτυχίο με την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά με την δυνατότητα σου να διευρήνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες ,κάτω από κάποια καθοδήγηση. Και το θέμα πτυχίο - γνώση -ικανότητα είναι ασύνδετο γιατί οι πτυχιούχοι με ελλειπής γνώσεις είναι ο κανόνας και όχι μόνο στο κλάδο των γυμναστών. Δυστηχώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ασχολείτε με τη γνώση αλλά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Και το άλλο είναι πήρες το πτυχίο, τα έμαθες όλα? εδώ οι θεωρίες αλλάζουν καθημερινά ,αλλιώς η έρευνα θα είχε εγκαταληφθεί προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ένα ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω" Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ κακός
    Το τηλέφωνο του γρηγορα , πως τον λένε τον εμπειρικό;
    έχω πρόβλημα με καρδιά,ουρικό ,αιμορροΐδες, στομάχι,και πόδι.

    Σκιτζή τον λένε ή κομπογιαννίτη;
    Ή μήπως τσαρλατάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Σωκράτης είναι ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, αλλά και ο Ιποκράτης ο πατέρας της ιατρικής μπορεί να ήταν και σκιτζής αφού θεράπευσε την Αθήνα από επιδημία σκορπώντας πέταλα από διάφορα άνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. α και μπορείς να βρεις έναν ιατρικό αντιπρώσοπο μιας φαρμακευτικής για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. λάθος λέξη όχι αντιπρώσοπος - επισκέπτης είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. και όταν ο Γαλλιλαίος ήπε ότι η γη γυρίζει ήταν σκιτζής και δεν ήξερε, αλλά όντος η γη γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @mctsou
    Κανένα πρόβλημα με τα συμπτώματά σου.
    "Πλάκωσε το νερό με όζον" και θα είσαι περδίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. όταν κρίνεις άνοιγε και κανένα βιβλίο πρώτα. Διάβασε όλα τα επιστημονικά συνγράμματα για το θέμα και θα δεις ότι δεν πρέπει να βγάζεις βιαστηκά συμπεράσματα. Και ο Φικιόρης είναι γιατρός με πτυχίο και όχι μόνο ένα. Και άμα τον κοροηδεύεις σκίζεις όλα τα πτυχία και τα κάνεις χαρτί τουαλέτας. Και θα σε πληροφωρήσω ότι συνεργάζεται με γιατρούς και ακαδημαϊκους, άρα ποιες τώρα λίγο όζον αφού το λέι ο γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @all
    Αγαπητοί φίλοι προσέξτε και λίγο την ορθογραφία, γιατί ο τυχαίος επισκέπτης θα μας χαρακτηρίσει "εμπειρικούς πτυχιούχους":-)))

    Τέτοιο μπέρδεμα δε ξανάγινε! Τρελά γούστα σου λέω! Μου θυμίζει το "σπασμένο τηλέφωνο". Από τους εμπειρικούς-πτυχιούχους πήγαμε στο Σωκράτη και τον Ιπποκράτη και κάπου εκεί μπερδεύτηκε και ο τρισμέγιστος -αχ,μου'ρθε να κλάσω- Φικιώρης.

    Για να σοβαρευτούμε, το πτυχίο ΤΕΦΦΑ είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον επίδοξο προπονητή. Αλλά και οποιοδήποτε άλλο πτυχίο που διασφαλίζει, στο ελάχιστο έστω, κάποια καλλιέργεια και αν θέλετε δυνατότητα βελτίωσης και παρακολούθησης των εξελίξεων.
    Το πρόβλημα είναι, κατά τη γνώμη μου, οι διάφοροι "περίεργοι" (ο mctsou ανάφερε κάποια επαγγέλματα, εγώ δε θα μπω σε αύτη τη λογική) που προπονούσαν με βάση τις μεθόδους που γνώρισαν αυτοί ως αθλητές. Αυτοί σιγά-σιγά αποχωρούν και ευτυχώς δεν αφήνουν διαδόχους.

    Τέλος, ο Φικιώρης είναι χρόνια μπροστά και καλό είναι να πίνετε νερό με όζον. Να είστε επιφυλακτικοί με τους άλλους ντόκτορες, που έχουν μεν πτυχίο, αλλά το έχουν καταθέσει στις φαρμακοβιομηχανίες.
    Ψάξτε την εναλλακτικά και δώστε βαρύτητα στην πρόληψη. Κάποτε συντηρούσα κι ένα άλλο μπλογκ αλλά με κούρασε. Πάντως κάποια πράγματα μπορείτε ακόμη να διαβάσετε εκεί:
    salutetprudentia.blogspot.com

    Το σπασμένο τηλέφωνο συνεχίζεται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προτείνω να άρχίσουμε τον αγώνα ώστε να μπορούν οι Ελλήνες εμπειρικοί να διδάσκουν στα ΤΑΔ.
    Γιατί όχι ;
    Εδώ και χρόνια οι Ελλήνες αξιωματικοί τέτοιους εκπαιδευτές είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @κακός
    Να το πιώ ή να λουστώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ρώτα το γιατρό σου. Πάντος όταν φύγουν οι εμπειρικοί δεν θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και που είναι ο μόνος λόγος που ασχολείστε με το θέμα. Και αφού το θέμα έχει σχέση με την αγορά εργασίας ,καλά θα κάνει οσύλλογος προπονητών να πάψει να μπαίνει στα χωράφια αλλονών και να αναθέσει το θέμα σε οικονομολόγους που είναι ο τομέας τους (να ζήσουν και αυτοί),τι σπουδάζαν τόσα χρόνια για να βγάζει ο καθένας το πόρισμα του και να κάνει τον εμπειρικό οικονομολόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ ανώνυμο
    Δεν είπε κανείς να φύγουν οι εμπειρικοί.
    Δεν ξέρω που κατάλαβες κάτι τέτοιο.
    Εγώ θα ξαναπροπονήσω αθλητές σε 17 χρόνια που βγαίνω στη σύνταξη.
    Καθένας στο ρόλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @KAKOS
    Πριν τρείς δεκαετίες η εισαγωγή στην ΕΑΣΑ τότε, δεν ήταν ανεξέλεγκτη.
    Παράδειγμα ο δήμαρχος πειραιά για γυμναστής ξεκίνησε και βιολόγος κατέληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πριν δυό δεκαετίες ναι έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @mctsou
    Σωστή η ερώτησή σου. Άκου λοιπόν:
    Για την καρδιά θα το πίνεις,
    για το πόδι θα το κάνεις ποδόλουτρο,
    για το στομάχι θα το κάνεις γαργάρες,
    για το ουρικό θα το κάνεις εντριβές,
    όσο για τις αιμορροΐδες θα το κάνεις επαλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ. (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ)
    Κ .Φ. Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΟΜΠΡΑΤΣΟΣ Ο ΣΥΜΠΟΝΗΣ Ο ΤΣΟΓΚΑΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ (ΠΗΔ) Ο ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Κ.Λ.Π. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ Π.Ν. ΜΕΤΑ ΤΟ 1950 ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ Κ.Φ.Α. ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ......(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ανώνυμο Νο 1

    δεν τίθεται θέμα "αγώνα για τους άνεργους συναδέλφους ΚΦΑ". Είναι κοινωνιολογικό το θέμα. Μετά τους χαλεπούς καιρούς του εμφυλίου,ο καθένας ήταν ότι δήλωνε. Όπως οι μετανάστες σήμερα που στον αγώνα για την επιβίωση "αυτο-βαπτίζονται" χτιστες, υδραυλικοί κλπ για να βγάλουν ένα μεροκάματο. Στην μοντέρνα εποχή όμως και αφού οι σχολές έβγαλαν τους πρώτους απόφοιτους, το κράτος για να διαφυλάξει τον πολίτη-καταναλωτή είπε: Μηχανικός θα γίνεται όποιος έχει πτυχίο τεχνική σχολής. Τελεία και παύλα. Μπορεί ο άλλος από ικανότητα να ήταν super μάστορας. Υπήρχε όμως και ο απατεώνας. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στους καλούς επαγγελματίες με τη μεγάλη εμπειρία να κάτσουν στα θρανία και να πάρουν μία τρόπο τινά "πιστοποίηση". Μετά, το λόγο έχουν οι καταναλωτές οι οποίοι δεν είναι πια τόσο κορόϊδα και δε πα να 'χει ο άλλος δεκα πτυχία, αν είναι άσχετος δε θα πατάν το πόδι τους!

    Συνεχίζω τώρα βάζοντας στην απάντηση τον "γνωστό-άγνωστο" ανώνυμο Νο 2.

    Όλοι αυτοί που ανέφερες είναι σεβάσμιες και ιστορικές μορφές της ελληνικής Κωπηλασίας και προσέφεραν πολλά στο άθλημα, όπως οι πρώτοι εμπειρικοί μηχανικοί στο παραπάνω παράδειγμα.
    Η ένσταση μου είναι ότι ο εμπειρικός δεν μπορεί να γίνει εθνικός προπονητής, όπως καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν παίρνει κάποιον εμπειρικό για προϊστάμενο παραγωγής ή κανένα κράτος δεν τον κάνει Υπουργό Μεταφορών!
    Η Ομοσπονδία δεν απορρίπτει τους εμπειρικούς (και καλά κάνει) θεσπίζοντας αυτή τη σχολή προπονητών. Κι αν αυτοί που ανέφερες είναι πια μεγάλοι, να μη ξεχνάμε έναν από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές σήμερα και ίσως τον μοναδικό επαγγελματία πλήρους απασχόλησης, ΓΠ, ο οποίος είναι φυσικός. Εδω κολλάει το σχόλιό μου Νο 28, που λέω για μια ευρύτερη καλλιέργεια που πρέπει να έχει ο εμπειρικός, ώστε να μπορεί να εξελίσσεται.
    Αλλιώς θα σέρναμε ακόμη κλαριά πίσω από γιόλες!

    Τέλος,με τα παραπάνω δεν γενικεύω,σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, απλά χιλιο-επαναλαμβάνω ότι διατυπώνω τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ φικιώρη ανδ
    Για τα αέρια που έχω δηλαδή ένα κλυσματάκι είναι ¨οτι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @mctsou
    Σίγουρα θα βοηθούσε να ανακουφιστείς. Υπάρχει και η λύση να ελευθερωθείς και να χαλαρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Ανώνυμο

    Για την εποχή τους οι κύριοι που αναφέρεις ήταν πραγματικά ήρωες για τις συνθήκες που προπονούνταν. Έχεις όμως δυστυχώς επιλεκτική μνήμη και θυμάσαι μόνο τους τότε υπαξιωματικούς του Ναυτικού. Να βοηθήσω τη μνήμη σου αναφέροντας τους Ματθαίου, Κλάγκα, το μέγιστο Χ’’γιακουμή, τον Παρασκευαϊδη, τον Νικολάου, τον Εμμανουήλ, οι οποίοι δεν είχαν από πίσω το μισθό του Ναυτικού να τρέχει και αυτοί απερίσπαστοι να κάνουν προπόνηση. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, καλοί και άξιοι οι κύριοι αυτοί αλλά είχαν και τις συνθήκες. Με λίγα λόγια ήταν οι επαγγελματίες της εποχής. Επίσης αυτοί που ανέφερα δεν διεκδίκησαν ποτέ, ούτε θέση προπονητή, ούτε διοικητικές θέσεις κι ας είχαν κάτι περισσότερο από το σύνηθες για την εποχή απολυτήριο Δημοτικού.

    Να συνεχίσω να επιδεικνύω τις ιστορικές μου γνώσεις: Χρειάστηκε η ανάγκη της χούντας να προβληθεί διεθνώς και έτσι ο Κουτσ. έφερε το παγκόσμιο του 1970 στην Ελλάδα και μαζί του τις πρώτες εξωσκάλμιες. Αναρωτήθηκες ποτέ τι φρένο ήταν στο άθλημα οι μόνιμοι πρωταθλητές του κέντρου (στις γιόλες και στις outrigger που μόνο αυτοί είχαν).
    Τώρα μια και αναφέρεις το 1975 να σου πω ότι τότε το πρωτάθλημα διαρκούσε 1,5 ημέρα και όντως έμοιαζε με το πανηγύρι που αναφέρεις μετά. Η εμπλοκή των ΚΦΑ στην Κωπηλασία, οργάνωσε το άθλημα και το ΠΠ και έφτασε να διαρκεί 3 ημέρες και 3 διοργανώσεις στα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Επίσης οι σύλλογοι γέμισαν παιδιά που έφερναν απ’τα σχολεία και το άθλημα από ελιτίστικο έγινε μαζικό. Διευρύνθηκε η βάση της Κωπηλασίας και βγήκαν οι πρώτοι Πρωταθλητές από το λαό, που δεν ήταν ούτε μόνιμοι υπαξιωματικοί, ούτε γόνοι εύπορων οικογενειών. Ακούστηκαν για πρώτη φορά οι έννοιες «προγραμματισμός», «αρχές προπόνησης» κλπ. Τα παιδιά αντιμετωπίζονταν με παιδαγωγικό τρόπο και όχι σαν ναυτόπαιδες. Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά νομίζω ότι αντιλήφθηκες το πνεύμα μου.
    Και για την Ιστορία θα αναφέρω την πρώτη γενιά Καθηγητών φυσικής αγωγής που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί: Δ. Γαιτανίδης, Γ. Χαραλαμπιδης, Μ. Ζαχαριου, Ν. Μπουσιος, Γ. Μητρακακης, Γ. Κουτεντάκης. Να με συγχωρέσουν αυτοί που ξέχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. όλοι αυτοί που συνεχώς λέτε για την Αθήνα έχετε σκεφτεί ότι μετά το 2004 η Αθήνα είδε καλό νερό, για το οποίο θα πρέπει να κάνει ολόκληρο ταξίδι. Τα χρήματα που εισρέουν στους συλλόγους από το τις δημοτικές αρχές στους συλλόγους της επαρχίας δεν υπάρχουν ούτε κατα διάνοια εδώ. Ο πληθυσμός τεράστιος και οι υποδομές ανύπαρκτες. Εκτός άμα στην επαρχία προπονήστε στα κλαμπ και τις καφεταίρειες οπότε εδώ αφθονούν και καταλαμβάνουν κάθε ελεύθερο χώρο.
    Επίσης καλό θα ήταν να φτιαχθεί ένας χώρος με ιστορικά στοιχεία αλλά για όλους και όχι μόνο για αυτούς που ο καθένας θα ήθελε. Εγώ θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει γιατί ο καθένας προσπαθεί να ξεχαστούν αυτοί που δεν χωνεύει για δικούς του λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Aφού δεν παίρνετε χρήματα από τους δημάρχους δεν μας δανείζετε το χρηματοκιβώτιο σας να ασφαλίσει τον πακτωλό που έχουμε στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όσο για τον χώρο τον ιστορικό μόνο ιστοχώρος μπορει να είναι.
    Αλλά χρειάζονται ανοικτά μυαλά και κατεβασμένες παρωπίδες.
    Το λινκ που σου δίνω δίνει δείγμα γραφής για την ιστορία από την οπτική του κέντρου.
    http://kopilasia.blogspot.com/2008/06/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν έχουμε χρηματοκιβώτιο γιατί δεν έχουμε τίποτα να βάλουμε μέσα.
    Το ότι οι εθνικές ομάδες στελεχώνοντε κατά κύριο λόγο από παιδιά από την επαρχία δεν δείχνει ότι εκεί υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ή σε τόσα εκατομύρια κόσμο που μένουν στην Αθήνα κανείς δεν κάνει προπόνηση ή όλα τα ταλέντα γεννιούντε στην επαρχία?
    Σε ποιό σύλλογο του κέντρου υπάρχει κωπηλατήριο, ποιός έχει αγοράσει οκτάκωπο, ποιός από τους συλλόγους έχει το χώρο να αποθηκεύσει μια οκτάκωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δεν έχουμε χρηματοκιβώτιο γιατί δεν έχουμε τίποτα να βάλουμε μέσα.
    Το ότι οι εθνικές ομάδες στελεχώνοντε κατά κύριο λόγο από παιδιά από την επαρχία δεν δείχνει ότι εκεί υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ή σε τόσα εκατομύρια κόσμο που μένουν στην Αθήνα κανείς δεν κάνει προπόνηση ή όλα τα ταλέντα γεννιούντε στην επαρχία?
    Σε ποιό σύλλογο του κέντρου υπάρχει κωπηλατήριο, ποιός έχει αγοράσει οκτάκωπο, ποιός από τους συλλόγους έχει το χώρο να αποθηκεύσει μια οκτάκωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τον Καρυώτη τον ξεχάσανε λόγω του ΣΚ και όχι επειδή είναι από την επαρχία, επειδή ανοίκη στην προιστορική εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ανώνυμε
    Κατ'αρχάς δεν έχεις δικιο για λέγοντας ότι το πρόβλημα του κέντρου (σύλλογοι Πειραιά) στην κωπηλασία είναι τα "κακά" νερά. Να σου θυμίσω ότι οι μεγάλοι πρωταθλητές της Θεσσαλονίκης, του Βόλου,της Μυτιλήνης και της Κατερίνης βγήκανε από "κακά" θαλασσινά νερά.

    Επίσης τα χρήματα που υπάρχουν στο κέντρο δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα στην επαρχία. Κι επειδή αναφέρθηκες σε επιδοτήσεις σε συλλόγους από Δήμους,εκτός από την Ηγουμενίτσα και ίσως τη Σουδα (χωρίς να είμαι σίγουρος) δεν συμβαίνει κάπου αλλού αυτό κι αυτό μόνο τα τελευταία χρόνια.

    Αλλού πρέπει να αναζητήσεις τα αίτια της ανύπαρκτης κωπηλασίας επί δεκαετίες στο κέντρο (εκτός από κάποια ελάχιστα πυροτεχνήματα). Και μιλάμε για εποχές που οι περισσότεροι παράγοντες της Ομοσπονδίας ήταν βάσει διάταξης του καταστατικού υποχρεωτικά(!) κάτοικοι Αττικής.
    Μήπως πρέπει να προβληματιστείτε λιγο με αυτά; Γιατί άραγε να μην υπάρχουν κωπηλατήρια και μεγάλα λεμβαρχεία στον Πειραιά με τόσους ιστορικούς συλλόγους, όπως ο ΟΕ και με τόσους Πειραιώτες παράγοντες που διοικούσαν για χρόνια; Η απάντηση είναι μπροστά σου αρκεί να θες να τη δεις. Αν τη δεις πάρε και λίγες λεμονόκουπες να σου βρίσκονται!

    Οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης (για τους οποίους έχω άποψη, αν θέλει κάποιος Βολιώτης ή Μυτιληνιός ας μας πει τη δική του) έβγαζαν πρωταθλητές με καλή διαχείριση των οικονομικών πόρων που είχαν από τις επιχειρήσεις που φιλοξενούσαν στις εγκαταστάσεις τους και χάρη στους εξαιρετικούς προπονητές που τριγυρνούσαν στα σχολεία της πόλης και γέμισαν τους Ομίλους με παιδιά.

    Τέλος, από το "κουτουρού" των προηγουμένων ετών, αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρονται σε προηγούμενο σχόλιο του mctsou, έφεραν τον προγραμματισμό στην προπόνηση και καθιέρωσαν σύγχρονες προπονητικές μεθόδους, κυρίως στην προπόνηση στη ξηρά. Τα κωπηλατήρια, οι βάρκες και τα λεμβαρχεία δεν κερδίζουν από μόνα τους. Πρέπει να ξέρεις να τα αξιοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κάποια κωπηλατήρια λεμβαρχεία και γυμναστήρια τα έχτισαν γυμναστές με τα στιβαρά τους κουλάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και τι έπρεπε να κάνει η περιφέρεια να μην αγοράσει βάρκες να είστε μόνιμοι πρωταθλητές.
    Η εθνική ομάδα έχει αθλητές αναλογικά με την δύναμη των σωματείων μια φούχτα σωματεία με μια φούχτα αθλητές τι περίμενες να είναι ο κορμός της εθνικής ;;
    Την ιστορία όπως την περιγράφει ο mctsou φαίνεται να την αποδέχεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγώ απλώς προτείνω όλοι αυτοί οιεπαρχιώτες πρωταθλητές να δοκιμάσουν τις συνθήκες της Αθήνας για ένα χρόνο (όχι στο Σχοινιά) και άμα δεν σταματήσουν την κωπηλασία τότε μπράβο.
    Όσο για τους λίγους που λυμαίνονται τα λιγοστά χρήματα που υπάρχουν στην κωπηλασία άμα ανοίξαιτε τα μάτια σας θα δείτε ότι πάντα συμμετείχαν παράγοντες τις επαρχίας(που για ευνόειτους λόγους δεν αναφέρω ονόματα).
    Και σήμερα που δεν είναι υποχρεωτικό τα μέλη του Δ.Σ. να είναι κάτοικοι Αττικής πως δικαιολογείτε την σύνθεση του Δ.Σ.
    Και θάλασσα με θάλασσα διαφαίρει.
    Μπορείτε βέβαια να κατηγορείτε γενικά την Αθήνα και να μην ψάχνεται ουσιαστηκά τα προβλήματα.
    Εγώ δεν είπα να μην αγοράσει βάρκες η επαρχία αλλά αυτές οι βάρκες κάνουν κάποια χρήματα που κάποιος τα δίνει είτε Δήμος είτε σπόνσορας ,που αυτά υπαρχουν στην επαρχία και όχι στην πλούσια Αθήνα.
    Άμα κλείναν οι όμιλοι της Αθήνας θα τα βάζατε με το άλλο μεγάλο αστικό κέντρο και μετά θα σκοτόνωσασταν αναμεταξύ σας μέχρι να νην μεινει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ανωνυμε
    Να τα πάρουμε ένα-ένα:

    Σαφώς και θα σταματήσουν να κωπηλατούν. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Σου ξαναλέω όμως, ψάξε να βρεις ποιος ευθύνεται για τα χάλια.

    Υπήρχαν παράγοντες από επαρχία,μερικοί από αυτούς λαμόγια, αλλά η πλειοψηφία ήταν από κέντρο επί δεκαετίες! Δηλαδή για να καταλάβω και επειδή επιμένεις, θέλεις να πιστέψουμε ότι όντως έτρεχε πακτωλός χρημάτων στην επαρχία και εσείς οι κακομοίρηδες δεν είχατε να αγοράσετε ούτε κουπί; Και αυτός είναι ο λόγος για τις χάλια υποδομές; Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, σε παρακαλώ. Επίσης εάν θέλετε εκεί κάτω να βελτιώσετε τη κατάσταση αποδώστε ευθύνες εκεί που πρέπει άμεσα και μην κατηγορείτε την "πλούσια επαρχία". Ο διπλανός σας Πόρος και η Σαλαμίνα γιατί δηλαδή πρωταγωνιστούν επί χρόνια στο άθλημα; Τα λεφτά έφταναν στη διπλανή σας επαρχία αλλά δεν έμπαιναν ποτέ στην Αθήνα; Αστεία πράγματα!

    Η σύνθεση του ΔΣ τι έχει; Νομίζω ότι εκπροσωπείται σχεδόν όλη η Ελλάδα. Υπονοείς ότι πάλι οι περισσότεροι είναι Αθηναίοι; Κάν'το πιο λιανά αυτό.

    Η θάλασσες είναι ίδιες. Μόνο του Πόρου και της Σαλαμίνας είναι καταπληκτικες. Θεσσαλονίκη, Βόλος Μυτιλήνη, τα ίδια χάλια έχουν. Τώρα τελευταία οι Θεσσαλονικείς πηγαίνουν στα Γιαννιτσά ή στο Καλοχώρι, οι Κατερινιώτες στο κανάλι και οι Μυτιληνιοί στη Γέρα (δεν ξέρω αν οι Βολιώτες πηγαίνουν στην Κάρλα). Πριν 20+ χρόνια κύμα και πάλι κύμα. Απορώ πως οι Γιαννιώτες και οι Καστοριανοί δε σαρώναν ΟΛΑ τα μετάλλια τότε και βγήκε τόσες πολλές φορές πολυνίκης ο ΝΟΘ και ο ΝΟΒΑ. Και μη μου πει κανένας παγουράς ή κάστορας ότι φταίει η πλούσια Θεσ/νίκη ή ο πλούσιος Βόλος!:-)))

    Για τα οικονομικά της Θεσ/νίκης που γνωρίζω σου εξήγησα, ξαναδιάβασε το προηγούμενο σχόλιο.
    Δήμος και σπόνσορας;;;;; Σπόνσορας;;;;; Στην επαρχία και όχι στην Αθήνα;;;;; Εδώ πετάς αϊτό!

    Την τελευταία παράγραφο ομολογώ πως δεν την καταλαβαίνω. Ποιο είναι το άλλο μεγάλο αστικό κέντρο; Ποιοι είμαστε εμείς που είμαστε έτοιμοι για εμφύλιο;

    Πάντως σίγουρα δεν είναι στις προθέσεις κανενός να διαλυθεί κάποιος σύλλογος, αντιθέτως να ανοίξουν όσο περισσότεροι γίνεται, ειδικά σε μεγάλες πόλεις (έχουν μαλλιάσει τα δάκτυλά μου να το γράφω) και να εξυγιανθούν οι υπάρχοντες. Κάποιοι σύλλογοι-ψήφοι ανενεργοί, ε, αυτοί ας κλείσουν. Ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν και κάτι (ονόματα να μην λέμε, πιστεύω ότι καταλάβες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καρυώτη πάρε θέση;

    Ότι έχεις πετύχει είναι κατορθώματα του Κυπριώτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Απορίας άξιο.
    Αυτή η μεγάλη πόλη δεν μπορεί να βγάλει στελέχη να μπορούν να μαζέψουν χρήματα για τα σωματεία τους , αλλά μπορεί να βγάζει συνεχώς και αδιαλείπτως την διοίκηση της Εκοφνς;;


    Γιατί ο αθηναίος πρόεδρος το 2004 εκλέχτηκε με τον ΝΟΙ και το 2008 με τον ΙΟΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΨΗΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΠΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΔΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΑΝ ΤΣΟΥΛΟΣ,ΝΑΙΚΟΦ,ΔΟΥΚΑΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ.
    Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 'Εχεις απόλυτο δίκιο "ανώνυμε -1 Δεκέμβριος 2008 9:13 μμ" αλλά μόνο όταν προέρχεσαι από θαλλασσινό σωματείο της επαρχίας.
    Αν ήσουν από το κέντρο, χρειαζόσουν μερικά κοινόβια με τις πλάτες του Καρφίτσα και από ανθυποτίποτας γινόσουν αθληταράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΦΙΛΕ Κ.Κ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΜΠΕΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ. ΑΝ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΑΣΧΕΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΝΑ ΦΑΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΦΙΛΕ Κ.Κ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο φίλος ανάκρουε κάλυψε ποιός βγάζει Αθηναίους τόσα χρόνια.
    και άμα ένας αθλητής από το κέντρο με μερικά κοινόβια γίνεται αθληταράς αυτό δείχνει ότι είχε ταλέντο είχε δουλέψει σκληρά, αλλά προσπαθούσε μάταια σε σκατά συνθήκες.
    και σίγουρα φτέμαι και εμείς που δεν διεκδικούμε ίσως όσα πρέπει ,αλλά εσάς δεν σας ενοχλεί τίποτα. Τα σωματεία με το μαγικό ραβδάκι θα ανοίξουν και στα μεγάλα αστικά κέντρα σε ποιούς ελεύθερους χώρους θα ανοίξουν ,εσείς νομίζεται οτί πας στο Δήμαρχο και σου λέει πόσα μέτρα θες πάρτα.
    και επιτέλους τι είναι αυτό που στερεί η Αθήνα από τους άλλους. Οι Αγγλοι ψάχνουν τα ταλέντα και τα προοθούν προκειμένου για να μην χαθούν δεν περιμένουν να περάσουν αυτούς που δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες από αυτούς.
    Εγώ ζηλεύω όλες αυτές τις χώρες που έχουν τόσο τεράστιο αριθμό συλλόγων και αθλητών. και ειληκρινά δεν με ενδιαφέρει να σας αλλάξω άποψη αλλά όλα αυτά που μου απαντάτε δείχνουν τα βαθύτερα αίτια που σταδιακά μειώνοντε τα παιδιά από την κωπηλασία αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. για το διαίρει και βασήλευε έχει πάρει το αυτί σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. επισης είδαμε πόσο στηρίζει η επαρχία τα παιδιά της που έχουν προσφέρει, η οποία προτιμάει να στιρήζει αγνωστους. Και οποιος παρακολουθεί τα γεγονότα θα καταλάβει τι ενοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμε
    Το διαίρει και βασίλευε είναι διοικητικό εργαλείο και αφού τόσα χρόνια διοικεί το κέντρο είναι προφανές ποιος το δουλεύει το εργαλείο.
    Όταν οι "ταλεντάρες¨" του Καρφίτσα κάναν τα κοινοβιάκια στις λιμνούλες οι αντίπαλοι τους παλεύαν με τα κύματα του παγασητικού,θερμαικού,κατερίνης κλπ.
    Γιατί αν δε το έχεις καταλάβει πέρασαν οι καιροί που τρέχατε μόνοι, υπάρχουν και αντίπαλοι.
    Ο Καρφίτσας το είχε καταλάβει και με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να το ξεπεράσει, αλλά ήταν μόνος και δεν έφτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όταν ξεπεράσεις το στόρυ εμένα που με αδίκησαν, γιατι αυτά που αναφαίρεις είναι δεκαετίες πίσω και κατά την τελευταία δεκαετεία του καρφίτσα στην Εθνική μόνο αυτά δεν ισχύαν.
    Οπως ή δεν γνωρίζεις ή κανεις πως δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ακτοπλοϊκη γραμμή Πειραιά.
    Και μπορώ αμα θες αλλά είναι βαρετό από πρωσοπική γνώση τις διαφορές των διαφόρων θαλλασών εκτός από την Κατερίνη η οποία όμως διαθέτη ένα ποτάμη με 1500μέτρα κωπηλατήσιμα τα 1000 ευθεία το Λουδία στον ίδιο χρόνο με τους Αθηναίους από το Σχοινιά.
    και το πόσο σας φταίει η Αθήνα και το πόσο στιρήζεται τους ικανούς από την επαρχία έχει φανεί και συνεχίζει να φένεται (και επειδή κανεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα σου δώσω ένα στοιχείο (16/9)).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.
    Είχατε τις ευκαιρίες αλλά είσασταν βολεμένοι.
    Οταν τα φορτηγά άδειαζαν τα μπάζα στον άγιο κοσμά η όταν μπαζωνόταν η παραλία του Ν φαλήρου γιατί δεν κουνηθήκατε να κάνετε κάτι;
    Είσασταν βολεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τα σχόλια είναι μόνο για παράγοντες και προπονητές και ποτε για τους ήρωες της Κωπηλασίας τους αθλητές θαλασσινούς η λιμνήσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Την τελευταία δεκαετία του καρφίτσα δεν την παρακολουθούσα, αηδιασμένος από τα προηγούμενα έργα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εγώ δεν κλαίγομαι , αλλά δεν είναι και τα πράγματα όπως τα βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το κακό είναι ότι για τα πάντα φταίει ένα άτομο που πάνω από οκτώ χρόνια δεν επηρεάζει τα παραγοντικά δρώμενα, ο οποίος με αυτούς που απαρτίζαν τότε τους παράγοντες έστεινε το οικοδόμημα που παρέλαβαν οι άλλοι. Τα νούμερα 16 και 9 και δεν θέλω να σχολιάσω παραπέρα δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο διηκούμαστε και πόσο αξία δείνουμε στην προσφορά ,στις γνώσεις, στα πτυχία κ.λ.π..
    Ο Σ.Κ. από τότε που θυμάμε εγώ κάθε φορά που έβρεισκε ένα νέο ταλέντο (όπως και στην περίπτωση Καρυώτη) πέφταν όλοι να τον φάνε.
    Σίγουρα δεν είναι Άγιος ή έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις, αλλά για ότι συμβαίνει εσαί θα φταίει αυτός?
    και για ότι καλό γίνεται θα το έχουν κάνει οι άλλοι.
    Εγώ θέλω να βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά και ξέρω όσα αποτελέσματα και να φέρνει η Εθνική ομάδα τα παιδια στα πανελλήνια μειώνοντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. σε έναν αγώνα πρώτος είναι αυτός που είναι πρώτος και για την ήτα μου ευθύνομαι εγώ και ίσως αυτός που με προπονή ,τώρα ο προπονητής του άλλου επηρεάζει το αποτέλεσμα επειδή προπονή καλά τον αθλητή του. Αμα θεωρώ ότι αν με προπονούσε ο προπονητής του άλλου θα πήγαινα καλύτερα σημαινει ότι αναγνωρίζω την αξία του άλλου προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μάλιστα τώρα σε κάποια σημεία μιλάς αρκετά καλά.
    Αλλά θέλω να σημειώσω που τον βρήκε τον Καρυώτη ο ΣΚ ;από very first χέρι ξέρω ότι ξεκινησε επι Παλούκου-Βογιατζή και τον ανέδειξε ο Πετραν ο Δούκας .
    ΅Εμείς που λες ανώνυμε που μεγαλώσαμε στον θερμαικό από την μια είχαμε κάστορες και παγούρια με τα ήρεμα νερά και από την άλλη το κέντρο με τους τσάτσους, δεν κλαιγόμασταν όμως δουλεύαμε και στο σύνολο παίρναμε πάνω από τα μισά αγωνίσματα.
    Αυτά για την ιστορία για το παρόν δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν είμαι βαθιά αναμεμιγμένος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.ΔΙΑΦΑΣ,ΠΑΛΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕ/ΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ.ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ'ΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΞΑΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΚΟΥΠΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΠΕ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΑΝ ΦΩΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ ΓΑΤΟ,ΚΟΝΤΙΖΑ,ΔΡΟΥΖΑ,ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑ ΒΡΟΥΝ.
    Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ "ΠΕΠΕ" ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ ΑΣΧΗΜΑ.ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟΝ ΤΖΙΑΝΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΚΚ
    Η θέση του και η δουλειά του ήταν να τους βοηθάει όλους και εκεί ήταν το σφάλμα του.Για τον ΣΚ λέω.α
    Τον Διάφα τον αγνόησα γιατί πρόδωσε το άθλημα για εκείνο που βάζει τους άντρες να φοράνε φούστες(καγιακ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!
    Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. εγω δεν κλαφτηκα απλως απαντάω στο κλάψημο. Επίσης για μερικούς μετράει μόνο το σήμερα αλλά εγώ θέλω να δω και το μετά την κωπηλασία των σημερινών αθλητών. Το ότι οι μισή έχουν άσθμα θα έπρεπε να προβληματίζει. Ελπίζω να έχω άδικο και να βγω ο καχήποπτος που ψάχνει στο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. όσο για τον Κώστα εγώ δεν είπα ότι ξεκίνησε με τον Σ.Κ. αλλά όταν διεκδικούσε τη θέση του στην εθνική ομάδα οι άλλοι περίμεναν ότι έπρεπε να τον θάψει και να μείνει στο παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Επειδή ήμουν αρκετά κοντά όταν ο ΚΚ και ξεκινούσε και καταξιωνόταν στην εθνική , έχω να σου πω ότι ο ΣΚ σερνόταν πίσω από το διαφαινόμενο ταλέντο του, ήταν από τις στιγμές που δεν τον έπαιρνε να κάνει κάτι, αν και προσπάθησε, συνέχεια στη τσίτα ήταν ο Κωστάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εσύ τα άκουσες έτσι ,οι άλλοι τα ήδαν αλλιώς πάντος για όλες τις πλευρές ο ίδιος άνθρωπος έφτεγε. Δεν είναι λίγο περίεργο????? Εμένα πάντος μου γεννιούντε ερωτηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αν κάποιος είναι λίγος για μια δουλειά ή δεν μπορεί να την κάνει όπως απαιτούν οι περιστάσεις δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον είχαν επιλέξει και διατηρούσαν στη θέση του.
    Αλλά για αυτούς έκανε πολύ καλά την δουλειά του , η οποία δουλειά καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που θες να μας περάσεις για τον καρφίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. και σου είπα ότι ήμουν κοντά ποτέ δεν είπα ότι άκουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ρε συ ανάκρουε μόνο ανάκρουε έκανες ως αθλητής τι περήμενες.
    Τη μία ανέβαζε και κατέβαζε ομοσπονδία ολόκληρη ο λίγος ,την άλλη δεν ήξερε που του παν τα τέσσερα ,με συνγχωρείς αλλά προσβάλεις την νοημοσύνη μου. Και φαντάζομαι οι ήρωες του παρελθόντος δεν πρέπει να ξεπεραστούν ποτέ. Ελπίζω να μην είσαι προπονητής γιατί πάντα θα φρενάρεις τους αθλητές σου προκειμένου να μην σε ξεπεράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμε
    Είμαι χαρούμενος που οι ήρωες του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί και ξαναξεπεραστεί.
    Δεν διεκδικώ δάφνες αθληταρά και προπονηταρά αλλά δεν ανέχομαι να προσπαθείς αυτούς που για τουλάχιστον μία δεκαετία έβλαψαν το άθλημα , να τους κάνεις ήρωες και κατατρεγμένους .
    Η Ιστορία έχει γραφεί και υπάρχει και η πίσω πλευρά της σελίδας μπορεί να μην την διάβασες αλλά είναι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. το κόλημα σου τους κάνει ήρωες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και εκτός από το κόλημα το ότι αρνήσε όλες τις άλλες οπτικές του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή