Υποθέσεις και Εικασίες......Τα Παθήματα να γίνουν Μαθήματα

Λοιπόν, το θέμα Τσάμη ήρθε στην επιφάνεια, μας λύπησε όλους τους φιλάθλους της Κωπηλασίας και δείχνει να πέρασε. Δεν έγινε βορά στις κανιβαλικές ορέξεις των τηλε-παραθυρόβιων, άρα μάλλον πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες υποθέσεις ντόπινγκ (άρση βαρών, κολύμβηση) και ως εκ τούτου οι "υπεύθυνοι" των ΜΜΕ έκριναν ότι δεν "πουλάει". Αυτό ενισχύει την εκδοχή του αθλητή και φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματική αμέλεια (να μην πω αφέλεια) από την πλευρά του και όχι με περίπτωση ντοπαρίσματος. Βέβαια ας μην εφησυχάζουμε, γιατί τα ΜΜΕ αν κοπάσει το θέμα των σεισμών ίσως να θυμηθούν τη φιναστερίδη.
Πραγματικότητα όμως παραμένει ότι το γεγονός αυτό αποδυνάμωσε την Εθνική μας ομάδα και γκρέμισε τα όνειρα και τους κόπους ενός αθλητή. Συνεπώς, είναι χρέος μας να διδαχθούμε από αυτό και να αναζητήσουμε τις ευθύνες, ώστε να μην επαναληφθεί από κανέναν άλλον στο μέλλον.
Έχουμε και λέμε:
Ο αθλητής παίρνει από τον δερματολόγο του το σκεύασμα για την τριχόπτωση. Ακόμη και αν τον ενημέρωσε ότι είναι αθλητής υψηλού επιπέδου, δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε δερματολόγος να γνωρίζει τις απαγορευμένες ουσίες.
Υπόθεση 1η: Ο αθλητής δεν ενημερώνει τον γιατρό της ομάδας. Ολέθριο σφάλμα από την πλευρά του Τσάμη, διότι σε αυτό το αθλητικό επίπεδο θα έπρεπε να γνωρίζει ακόμη και του νερού που πίνει τα συστατικά για να είναι σίγουρος.
Υπόθεση 2η: Ο αθλητής ενημέρωσε τον γιατρό της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση φέρει ασυζητητί ακέραια την ευθύνη ο γιατρός, σε τέτοιο βαθμό που ή θα πρέπει από ευθιξία να παραιτηθεί ή να απομακρυνθεί από την ΕΚΟΦΝΣ.
Πιστεύω ότι κάποια στιγμή η Ομοσπονδία θα πρέπει με συνέντευξη τύπου να ενημερώσει σχετικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ώστε αφ'ενός να σταματήσουν οι εικασίες και υποθέσεις, αφ'ετέρου να μην μείνει σκιά και στίγμα στην Ελληνική Κωπηλασία και τέλος να αποκατασταθεί ο αθλητής. Στο σημείο που φτάσαμε καλύτερα είναι να σε αποκαλούν αφελή ή επιπόλαιο παρά ντοπαρισμένο.
Τέλος, η ΕΚΟΦΝΣ οφείλει να συμπαρασταθεί στον αθλητή με κάθε τρόπο, γιατί και ως χαρακτήρας το αξίζει, αλλά και πολλά έχει ακόμη να δώσει στο άθλημα.
Περιμένουμε σχόλια δικά σας και ίσως και του ίδιου του Γιάννη, εάν αποφασίσει να μιλήσει δημόσια.

4 σχόλια:

  1. τι θα έπρεπε να έχει γίνει ώστε να μην φτάναμε εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει ειδική σήμανση σε σκευάσματα που περιέχουν απαγορευμένες ουσίες για να τα καταλαβαίνουν και οι στόκοι ή θα έμπαιναν σε πειρασμό οι αδύνατοι χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σελίδα του αθλητή από το site του ΕΣΚΑΝ δεν θα έπρεπε να υπάρχει και στο site της ΕΚΟΦΝΣ.
    Το ΕΣΚΑΝ διαθέτει μεταφρασμένες ολέ τις πληροφορίες που έχει το site της WADA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα και με τον πηδαλιούχα και με τον mctsou στα σχόλια τους. Το σαϊτ της ΕΚΟΦΝΣ πρέπει να το συμπεριλάβει και η πρόταση για αναγραφή των απαγορευμένων ουσιών στα κουτιά είναι κορυφαία. Όχι mctsou, δεν θα έμπαινε κανένας σε πειρασμό, αφενός γιατί αυτοί που γνωρίζουν-γνωρίζουν και δεν χρειάζονται τα κουτιά και αφετέρου γιατί οι ποσότητες στα φάρμακα είναι τόσο μικρές που δεν "επαρκούν" στα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή