Καναδάς: Εκεί που οι άνθρωποι σκέφτονται....


Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από το άρθρου του Τάκη Πουρναράκη στο "Πρώτο Θέμα" με τίτλο "Κάν'το όπως ο Καναδάς":


"Το Μόντρεαλ και η Μελβούρνη αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα πόλεων που οργανώνουν GP στο μητροπολιτικό τους πάρκο. Εχοντας ταξιδέψει στη Μελβούρνη το 1999, αποφασίσαμε να πάμε και στο Μόντρεαλ. Φτάνοντας στην πόλη του Καναδά εντυπωσιάζεσαι από την οργάνωση και την υποδομή της, την ευγένεια των ανθρώπων αλλά και το πόσο έντονα ζουν όλοι στον ρυθμό της F1. Ο χώρος αυτός, είναι μοναδικός. Το νησάκι που διακρίνεται είναι τεχνητό, φτιάχτηκε από τα μπάζα που περίσσεψαν όταν οι Καναδοί άνοιξαν τις σήραγγες του μετρό το 1965. Βρίσκεται στο μέσον της κοίτης του ποταμού Αγ. Λαυρεντίου, που ξεκινά από τη λίμνη του Οντάριο και καταλήγει στον Ατλαντικό. Στο δεξί άκρο, όπως βλέπετε τη φωτογραφία, βρίσκεται η λωρίδα διέλευσης των μεγάλων εμπορικών πλοίων. Δίπλα διακρίνεται το κωπηλατοδρόμιο στο οποίο διεξήχθησαν οι κωπηλατικοί αγώνες στους Ολυμπιακούς του 1976. Στην αριστερή πλευρά του κωπηλατοδρομίου, στο μέσο, εκεί όπου φαίνεται μια μικρή πεζογέφυρα, βρίσκονται τα πιτ και τα πάντοκ της F1. Ακόμη πιο αριστερά διακρίνεται μια τεχνητή λίμνη, στην πάνω πλευρά της βρίσκεται το καζίνο, στην κάτω η παραλία. Στο αριστερό άκρο διακρίνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της κοίτης του Αγ. Λαυρεντίου και η γέφυρα που συνδέει το νησάκι με το κέντρο της πόλης.




Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Τζέραρντ Τρεμπό, ενώπιόν μας, υπέγραψε περιχαρής τη νέα πενταετή συμφωνία για οργάνωση του αγώνα στο μητροπολιτικό πάρκο μέχρι και το 2011. Στο ίδιο χαρτί μπήκαν οι υπογραφές του κ. Νόρμαντ Λεγκό, οργανωτή του αγώνα και του ισχυρού άντρα της F1, κ. Μπέρνι Εκλεστον. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε με τον τρόπο μας να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια προβολή της πόλης μας και στην οικονομική της ανάπτυξη», υπερθεμάτισε την ώρα της υπογραφής ο δήμαρχος του Μόντρεαλ........ "

Ακολούθως αναφέρονται τα τεράστια οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη για την πόλη του Μόντρεαλ. Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την Κωπηλασία; Κανένα, απλά με αφορμή τη γειτνίαση της πίστας F1 με το κωπηλατοδρόμιο και το έξυπνο και όμορφο τρόπο που οι άνθρωποι σχεδίασαν και κατασκεύασαν την πίστα, ένιωσα την ανάγκη να παρουσιάσω τον τρόπο που λειτουργούν οι πραγματικά προηγμένες χώρες, χωρίς συμπλέγματα, με γνώμονα το κοινό συμφέρον και απουσία πολιτικών ή προσωπικών οικονομικών συμφερόντων.

Σκεφτείτε αντίστοιχο project στην Ελλάδα: Αφού για καμιά 10αριά χρόνια θα μαλώναν οι "οικολόγοι" με το φορέα υλοποίησης του έργου, στο τέλος ο "ημέτερος μεγαλο-εργολάβος" θα έχτιζε πολυκατοικίες!

1 σχόλιο:

  1. Πόσα χρόνια τους πήρε να τα σκεφτούν όλα;;;;
    Με τέτοιο κλίμα στο Μόντρεαλ για τέτοια είναι εμείς αν θελήσουμε να αξιοποιήσουμε τον Σχινιά θα πρέπει να φωνάξουμε Ζωνιανοκαλαματιανό μάνατζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή