Γρήγορη αντιδραση και διόρθωση. Αλλά λάθος ημερομηνία!

19/06/2008 (παρατήρηση 1)
Πάει Πεκίνο ο Γιάννης Χρήστου

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. Ο Γιάννης Χρήστου θα αποτελέσει την 3η ελληνική βάρκα που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου μετά το ανέλπιστο δώρο που έλαβε από την Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα ο Κινέζος κωπηλάτης Liang ZHANG είχε καταφέρει από την Ασιατική ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης που είχε γίνει στην Σαγκάη στις 27 Απριλίου να πάρει την πρόκριση στο σκίφ ανδρών. Χθές στο Πόζναν προκρίθηκε μαζί με τον συναθλητή του και στο διπλό σκίφ. Επειδή τα πληρώματα που προκρίνονται από τις ρεγκάτες πρόκρισης πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια (σε σύνθεση) με αυτά που θα τρέξουν στους Ολυμπιακούς, η Κινεζική Κωπηλατική Ομοσπονδία αποφάσισε πως ο συγκεκριμένος αθλητής της θα τρέξει και στα δύο αγωνίσματα, μονό και διπλό σκιφ. Αυτό χάρισε μια κενή θέση η οποία αποφασίστηκε να καλυφθεί από τον Ελληνα (παρατήρηση 2) αθλητή Γιάννη Χρήστου που είχε χάσει την πρόκριση για λιγότερο από 18/100, δηλαδή μία κουπιά (παρατήρηση 3). Ο καστοριανός πρωταθλητής έμαθε τα σπουδαία νέα λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε από το Πόζναν στην Αθήνα με το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και βέβαια έπεσε για μια ακόμη φορά από τα σύννεφα.
Τα έχω χαμένα
«Τι να πω. Τα έχω χαμένα .Ο τελευταίος μήνας ήταν ο πιο έντονος της ζωής μου Από τη γη ανέβαινα στα σύννεφα και μετά επέστρεφα πάλι στη γη . Όλη η προετοιμασία με το Γιάννη (Τσάμη) , στη συνέχεια να αλλάζει η ζωή μου έτσι ξαφνικά. Μετά να φτάνω στον τελικό και εκεί να χάνω την πρόκριση για 18 κλάσματα.
Από χθές το μεσημέρι η ψυχολογία μου ήταν υπό του μηδενός και ξαφνικά ήρθε αυτό το μαντάτο. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να ζήσω το Ολυμπιακό όνειρο. Είναι τόσο μεγάλη γιορτή που σημασία έχει να απολαύσεις το όνειρό σου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω» κατέληξε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κωπηλασία είχε μετάσχει τελευταία φορά στο σκιφ Ανδρών, το 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης με τον Κώστα Καρυώτη.


1. ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 19 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΡΑ Η ΣΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΔΩ

3. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,72 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 0,18 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι από ευθιξία πρέπει κάποιος να παραιτηθεί ή να τον "παραιτήσουν". Αλλά εδώ δεν παραιτούνται Υπουργοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω μερικούς κακούληδες. Keep walking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή