Όταν οι άλλοι κοιμούνται, τα Ελληνικά κουπιά μας κάνουν περήφανους

Όταν οι άλλοι κοιμούνται, τα Ελληνικά κουπιά μας κάνουν περήφανους

Όταν οι άλλοι κοιμούνται, τα Ελληνικά κουπιά μας κάνουν περήφανους.Όταν ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο να βουλιάζει στον βούρκο της διαφθοράς, το μπάσκετ το οποίο προσπαθεί να ξανασηκωθεί μετά την άρνηση των μισών τουλάχιστον αστεριών της να φορέσουν το Εθνόσημο και τον στίβο να μαζεύει διακρίσεις με το σταγονόμετρο, κάποια "περιθωριοποιημένα" για την μάζα αθλήματα όπως και η Ελληνική Κωπηλασία συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά την Ελληνική Σημαία.

  Χθες στο Plovdiv έκλεισε ένας ακόμα δύσκολος χρόνος για την Ελληνική Κωπηλασία, με πολύ κούραση, κόπο και με πολλά εμπόδια στο δρόμο των Ελληνικών κουπιών ελέω κρίσης περικοπών και απαξίωσης. Μια χρονιά όμως η οποία αν μη τι άλλο μας γέμισε χαμόγελα, δάκρυα χαράς και ελπίδα για το μέλλον του αθλήματος το οποίο με τις δίκες του δυνάμεις με αργά και σταθερά βήματα κερδίζει την αναγνώριση της παγκόσμιας Κωπηλατικής κοινότητας μέσω των διακρίσεων της.

Ο φετινός απολογισμός σταμάτησε στα 33 Μετάλλια, απο τα οποία 13 ήταν στα Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωταθλήματα, 4 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και 16 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει 4 εξασφαλισμένα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και θα προσπαθήσει μέσω της προολυμπιακής Ρεγγάτας τον επόμενο Μάιο στην Λουκέρνη να αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

5 Μετάλλια σε Μόναχο και Λουκέρνη
  Κάνονταςμια μικρή ανασκόπηση στα μετάλλια που έφεραν τα Ελληνικά κουπιά, αρχίζουμε απο τα παγκόσμια Κύπελλα στα οποία η Ελληνική Εθνική Ομάδα συμετείχε μόνο στο 1ο στο Μόναχο και στο 3ο στην Λουκέρνη. Στο Σκίφ Ελ. Βαρών Γυναικών η Αλεξάνδρα Τσιάβου μόνιμη κάτοικος της υψηλότερης θέσης του βάθρου για φέτος μας έφερε 2 Χρυσά Μετάλλια. Συνεπείς με το ραντεβού τους με το Ασημένιο Μετάλλιο ήταν και η Ελληνική Τετράκωπος με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου η οποία και στα 2 Παγκόσμια Κύπελλα έμεινε πίσω μόνο από την Βρετανική Τετράκωπο. Το 5ο Μετάλλιο ήρθε απο τον Νίκο και τον Απόστολο Γκουντούλα, οι οποίοι τερμάτισαν 3οι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου ενώ στην Λουκέρνη τερμάτισαν 4οι. Σημαντική παρουσία στα παγκόσμια Κύπελλα είχε και το Διπλό Ελ. Βαρών Γυναικών το οποίο με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου και την Τριανταφυλιά Καλαμπόκα οι οποίες ανήκαν στην κατηγορία U23 συμμετείχαν και στους 2 τελικούς καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο Μόναχο και την 4η στην Λουκέρνη.

3 Μετάλλια στο Παγκόσμιο U23 στο Amsterdam
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 το οποίο διεξήχθη στο Amsterdam η Ελληνική αποστολή συμμετείχε σε 7 αγωνίσματα και επέστρεψε με 3 Μετάλλια στις αποσκευές της. H Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Τριανταφυλιά Καλαμπόκα κρέμασαν στο στήθος τους το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Διπλό Σκίφ Ελ. Βαρών Γυναικών στα τρία τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα U23.Ο Παναγιώτης Μαγδάνης στο Σκίφ Ελ.Βαρών Ανδρών κατέκτησε το Ασημένιο μετάλιο ενώ το τρίτο Μετάλλιο ήρθε απο την Τετράκωπο Ανδρών U23 των Κουτσιάφτη Χρήστο, Αγγελόπουλου Διονύση, Ναστόπουλου Μιχάλη, και Λαμπρίδη Αποστόλη οι οποίοι κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο. Εκτός απο τα 3 μετάλλια και τα υπόλοιπα Ελληνικά Πληρώματα έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Στέργιος Παπαχρήστος, αγωνίστηκε στο Σκίφ Ανδρών όπου και τελικά κατέλαβε την 4η Θέση, ο Γιώργος Κόνσολας και ο Νίκος Αφεντούλης στο Διπλό Ελ. Βαρών Ανδρών κατέλαβαν την 5η θέση.

3 Μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στο Eton.
Στο μέρος που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου ταξίδεψε η Ελληνική Εθνική ομάδα Εφήβων/ Νεανίδων οπου και συμμετείχε στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτώντας 3 μετάλλια. Ο Κερκυραίος Αλέξανδρος Δαφνής, κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο ΣκίΦ Εφήβων ενώ από ένα Χάλκινο οι δύο δίκωπες, η Δίκωπος άνευ Νεανίδων με τις Βασιλική Νταλαμάνγκα και η Δίκωπος άνευ Εφήβων με τους Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Αλέξανδρο Λουλούδη.

2 Μετάλλια και 4 εισιτήρια για το Λονδίνο.
Γεμάτη ελπίδες κατέβηκε στην μεγαλύτερη κωπηλατική διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled, η Εθνική Ομάδα κωπηλασίας και το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο μετάλλιο και 4 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν το επιστέγασμα των επίπονων προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου. Στο Διπλό Ελ. Βαρών Γυναικών η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου δεν είχαν αντίπαλο καθώς κατέκτησαν εύκολα το Χρυσό Μετάλλιο και παράλληλα το δικαίωμα να βρεθούν στο Λονδίνο το 2012 να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρώτο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Κωπηλασία. Τρίτη συνεχόμενη Παγκόσμια διοργάνωση για φέτος και τρίτο συνεχόμενο Ασημένιο Μετάλλιο για την Ελληνική Τετράκωπο με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου να τσεκάρουν και αυτοί το εισιτήριο τους για το Λονδίνο. Μαζί με αυτούς στο Λονδίνο θα βρεθεί η Δίκωπος Ανδρών με τον Νίκο και τον Αποστόλη Γκουντούλα, οι οποίοι κατέλαβαν την 4η θέση, και το Διπλό Ελ. Βαρών Ανδρών με τον Παναγιώτη Μαγδάνη και τον Λευτέρη Κόνσολα το οποίο κατέλαβε στην πρώτη του επίσημη παρουσία για φέτος την 8η θέση.

4 Μετάλια στο Plovdiv.
Τελευταίος σταθμός και κερασάκι στην τούρτα για φέτος ήταν το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα του Plovdiv στο οποίο η Ελληνική ομάδα κατέκτησε 4 μετάλλια εκ των οποίων τα 3 ήταν χρυσά φέρνοντας την στην 1η θέση της Γενικής Κατάταξης μπροστά απο Ιταλία και Ουκρανία.Στο Διπλό Ελ.Βαρών Γυναικών η Αλεξάνδρα Τσιάβου με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο όπως και η Τετράκωπος Ανδρών.Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Βρετανικού πληρώματος έσπασαν την μονοτονία του Ασημιού και κρέμασαν το Χρυσό Μετάλλιο στο στήθος τους. Τη ρεβάνς για το Μόναχο, το Henley και το Bled πήραν οι αδερφοί Γκουντούλα απο τους Ιταλούς Mornati και Carboncini κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο στην Δίκωπο Ανδρών κάνοντας 3 τα χρυσά της Ελληνικής Αποστολής. Την 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας στο Διπλό Ελ. Βαρών Ανδρών δείχνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται φέτος. Μια ανάσα από το βάθρο έφτασε η Κατερίνα Νικολαίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 4η θέση στο Σκιφ Γυναικών κλείνοντας και αυτή μια επιτυχημένη χρονιά.

16 Μετάλλια στην Κωνσταντινούπολη.
Στην Κωνσταντινούπολη διεξήχθη το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα όπου η Ελληνική αποστολή Εφήβων/ Νεανίδων - Παίδων / Κορασίδων συμμετείχε φέρνοντας την χώρα μας στην 2η θέση της γενικής βαθμολογίας πίσω από τη Ρουμανία κατακτώντας συνολικά 16 μετάλλια εκ των οποίων 5 χρυσά, 8 ασημένια και 3 χάλκινα.

  Όσα συγχαρητήρια και να δώσουμε, όσα ευχαριστώ και να πούμε είναι λίγα τόσο στα παιδιά που μπαίνουν στις βάρκες και αγωνίζονται όσο και στους αφανείς ήρωες πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, οι οποίοι στηρίζουν και βοηθάνε αυτά τα


Πηγή: Το κουπί.gr - Κωπηλασία

Αντιγραφή από: http://greekrowers.blogspot.com/#ixzz1YPgFdTPc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου