Διάφορα από την πλούσια ιστορία του "Πατριάρχη" Φ. Ματθαίου

31. Δεν θα εγκατέλειπε την κωπηλασία και πιθανότατα δεν θα αφοσιωνόταν ποτέ στο μπάσκετ, εάν δεν χάλαγε η... μοτοσικλέτα του! Την πήγε σε ένα υποτυπώδες συνεργείο, πέρασε τυχαία από εκεί ένας παράγοντας του μπάσκετ, τον είδε ψηλό και γεροδεμένο και με το... μπίρι μπίρι τον έπεισε να ασχοληθεί σοβαρά με το μπάσκετ!


38. Το 1943 που γράφτηκε στο τμήμα ερετών του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η κωπηλασία εθεωρείτο πολύ αριστοκρατικό άθλημα. «Τότε –εκμυστηρεύθηκε– ένιωσα τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής μου, διότι στα σέλματα των λέμβων υπήρχαν μαξιλάρια και οι αθλητές φορούσαν γάντια για να μην καταπονούν τους πισινούς τους και για να μη βγάζουν κάλους στα χέρια από τα κουπιά»!


44. Ήταν τόσο καλοφτιαγμένος και τόσο εντυπωσιακός στην εμφάνιση και στις επιδόσεις του ως αθλητής, ώστε το 1948 που πήγε με την κωπηλατική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για αγώνες στη Ρόδο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τού είπε ότι η παρουσία του αναπτέρωσε το ηθικό των κατοίκων του νησιού με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι καταθέσεις στις τράπεζες!

Αυτά κι άλλα πολλά από το μεγάλο ταξίδι του Φαίδωνα στον Ελληνικό αθλητισμό με σπαρταριστές ιστορίες, από το Β. Σκουντή:
Στον κύριό μας με αγάπη (1)
 Στον κύριό μας με αγάπη (2)
Στον κύριό μας με αγάπη (3)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου