ποιά οκτάκωπος είναι αυτή;


Μπάσκετ-Κωπηλασία-«Two Nations Cup»: Πρώτος αθλητικός θεσμός ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία
Πηγή: ΑΠΕ  14/09/11-20:44
Με στόχο την συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας σε αθλητικό επίπεδο για την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ανοίγει στην Κωνσταντινούπολη το «Two Nations Cup», με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά μπάσκετ και ενός αγώνα κωπηλασίας.
Σκοπός των διεθνών τουρνουά είναι να διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και σταδιακά να συμπεριληφθούν περισσότερα και διαφορετικά αθλήματα.
H επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (12:00) στην Κωνσταντινούπολη, με την παρουσία στελεχών των ομάδων καλαθοσφαίρισης, εκπροσώπων των ομοσπονδιών κωπηλασίας και της διοργανώτριας αρχής.
Στο πλαίσιο του «Two Nations Cup» θα φιλοξενηθεί το πρώτο τουρνουά μπάσκετ με την επωνυμία "Two Nations Cup Basketball 2011".
Οι αγώνες του θα διεξαχθούν στο «Αμπντί Ιμπεκτσί» με τους «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να εκπροσωπούν την Ελλάδα, και τις Αναντόλου Εφές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ την Τουρκία.
'Αξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι προγραμματισμένη μάχη «αιωνίων», όπως και τουρκικός «εμφύλιος», παρά μόνο σε επίπεδο εφήβων.
Σε αθλητικό επίπεδο, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η διεξαγωγή παράλληλου τουρνουά, με την συμμετοχή και των εφηβικών ομάδων των τεσσάρων συλλόγων.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, στο «Haldun Alagas Sports Hall».
Μάλιστα στις 2/10 -Διεθνή Ημέρα Μη Βίας- θα διεξαχθεί και Junior All Star Game στο «Αμπντί Ιμπεκτσί» με μικτές ομάδες επίλεκτων έφηβων αθλητών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ “Two Nations Cup Basketball 2011”
Παρασκευή, 30/9
Αναντόλου Εφές-Παναθηναϊκός        (έφηβοι)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός     (έφηβοι)
Σάββατο, 1/10
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Αναντόλου Εφές (έφηβοι)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός            (έφηβοι)
Αναντόλου Εφές-Ολυμπιακός          (έφηβοι)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός   (έφηβοι)
Αναντόλου Εφές-Παναθηναϊκός
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός
Κυριακή, 2/10
All Star Game Εφήβων
Αναντόλου Εφές-Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός
TWO NATIONS CUP ROWING 2011 Το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει αγώνες των εθνικών ομάδων κωπηλασίας (οκτάκωπος) Ελλάδας και Τουρκίας -ένα δυνατό τεστ στην πορεία των αθλητών προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Tο "Two Nations Cup Rowing 2011" θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2011 στον Κεράτιο Κόλπο της Κωνσταντινούπολης, τοποθεσία ιδανική για την προσέλκυση χιλιάδων θεατών.
Η απόσταση της διαδρομής του αγώνα θα είναι 5,061 μέτρα.
Τα πληρώματα θα διασχίσουν τον Κεράτιο, με σημείο εκκίνησης την γέφυρα του Γαλατά, περνώντας από την περιοχή του Φαναριού, όπου βρίσκεται και το Πατριαρχείο.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου