The 30 Best Rowing Coaches of All Time νThe 30 ν 4. Dick Tonks

 4. Dick Tonks

Ο νεοδιορισθείς προπονητής της ανδρικής κωπηλασίας του Καναδά Dick Tonks έχει αναπτύξει και καθοδηγήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους και επιτυχημένους αθλητές του αθλήματός μας. Exemplum gratis: Ο Mahé Drysdale -από τους πιο διακριθέντες κωπηλάτες του σκιφ στη σύγχρονη μνήμη- εμπιστεύτηκε την προπόνησή του στον Tonks, παρά κάποιες διαφωνίες με την ηγεσία της Κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας ενόψει του Ρίο, και αυτό απέδωσε χρυσά μερίσματα.





Όμως ο Drysdale δεν είναι ο πρώτος κωπηλάτης μονού σκιφ που προπόνησε ο Tonks για να φτάσει στο Ολυμπιακό χρυσό - ο Tonks βοήθησε τον Rob Waddell να φτάσει στην κορυφή του βάθρου στο μονό σκιφ ανδρών στο Σίδνεϊ πριν καν γίνει προπονητής πλήρους απασχόλησης. Από την επίσημη ιστοσελίδα της κωπηλασίας του Καναδά Aviron:



"Ο Tonks έχει επίσης βραβευτεί τρεις φορές ως "Προπονητής της Χρονιάς" στην Παγκόσμια Κωπηλασία στα ετήσια βραβεία της Παγκόσμιας Κωπηλασίας - 2005, 2010 και 2012. Ο Ντικ είναι προς το παρόν το μοναδικό άτομο που έχει κερδίσει το βραβείο περισσότερες από μία φορές".


Ήταν επίσης καθοριστικός παράγοντας στην εκπληκτική επιτυχία των αδελφών Evers-Swindell, καθώς και του ζευγαριού Kiwi (που αναλύθηκε παραπάνω), και της Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, 2004, 2008 και 2012 - μια περίοδος που είδε την Ασημένια Φτέρη να ανεβαίνει και να γίνεται μια από τις πιο κυρίαρχες δυνάμεις στο άθλημά μας, που ανταγωνίζεται μόνο τη Μεγάλη Βρετανία από άποψη επιδόσεων από την κορυφή ως το τέλος.

Από το https://www.rowingrelated.com/2018/04/the-30-best-rowing-coaches-of-all-time-the-top-10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου