The 30 Best Rowing Coaches of All Time, Ν 6. Giuseppe La Mura

 6. Giuseppe La Mura

Ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της ιταλικής ομοσπονδίας κωπηλασίας juggernaut στην ακμή της από τη δεκαετία του 1980 έως τους Αγώνες του Σίδνεϊ, ο La Mura στρατολόγησε και τους Abbagnale ως νεαρούς, καθοδηγώντας τους Giuseppe και Carmine Abbagnale σε χρυσό σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και αργυρό στη Βαρκελώνη, και τον Agostino Abbagnale σε τρία χρυσά Ολυμπιακά σε Σεούλ, Ατλάντα και Σίδνεϊ. Παραθέτοντας τα λόγια του Ken Shulman από τους New York Times:


"Δεδομένου του μεγέθους τους, ο La Mura ήξερε ότι τα ανίψια του δεν θα μπορούσαν ποτέ να φτάσουν τη δύναμη των καλύτερων δικώπων του κόσμου, που συνήθως έχουν μέσο όρο 6-4 και 220 κιλά. Θα έπρεπε να τους νικήσουν στην ταχύτητα, επιμηκύνοντας τη κουπιά τους και κάνοντας περισσότερες κινήσεις ανά λεπτό από τους αντιπάλους τους και διατηρώντας με κάποιο τρόπο αυτόν τον ρυθμό για επτά αγωνιώδη λεπτά σε 2.000 μέτρα". 


(Σημείωση: Πρέπει να διαβάσετε το παραπάνω άρθρο από τους NY Times - είναι συναρπαστικό).





Δεδομένων όλων των διεθνών επιτυχιών του στα τέλη του 20ού αιώνα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η ιταλική κωπηλασία τοποθέτησε και πάλι τον La Mura (ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον ρόλο του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας μετά την κατάκτηση τριών χάλκινων μεταλλίων στην Αθήνα) επικεφαλής μετά από μια απογοητευτική συγκομιδή μεταλλίων στο Λονδίνο. Ενώ η Ιταλία κατάφερε να πάρει μόλις δύο χάλκινα μετάλλια στο Ρίο, η επίδραση του Λα Μούρα ήταν εμφανής πέρυσι στη Σαρασότα, όπου η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων με συνολικά εννέα - ναι, εννέα (τρία χρυσά, τρία ασημένια και τρία χάλκινα).

Από το https://www.rowingrelated.com/2018/04/the-30-best-rowing-coaches-of-all-time-the-top-10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου