Πλήρης αδιαφορία απο τα ΕΤΑ για τον Σχινιά

05/02/2013
Πλήρης αδιαφορία απο τα ΕΤΑ για τον Σχινιά
Σε εξέλιξη βρίσκεται, με πρωτοβουλία της ΕΚΟΦΝΣ, η επισκευή του στίβου του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά προκειμένου να είναι έτοιμος για τον 1ο Αγώνα Αξιολόγησης στις αρχές Μαρτίου(2-3).
Η Κωπηλατική Ομοσπονδία παρότι δεν έχει την ευθύνη της εγκατάστασης που ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, και με δεδομένο ότι η εγκατάσταση χρησιμοποιείται από σχολές Θαλασσίου σκι, την ΕΟΚΚ κ.α, αναγκάστηκε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κάλυψη της δαπάνης ώστε να μπορεί να λειτουργήσει για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων αλλά και των διοργανώσεων που πραγματοποιεί (δοκιμασίες για επιλογή αθλητών στις εθνικές ομάδες, Πρωταθλήματα κλπ). 
Ήδη τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την επισκευή του στίβου τοποθετούν νέα συρματόσχοινα και μπαλάκια στις διαδρομές του στίβου, καθαρίζουν τα χόρτα και αποκαθιστούν ότι άλλες ζημιές έχουν προκληθεί από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα. 
Καμία προσπάθεια αξιοποίησης 
Δυστυχώς το παραπάνω δεν είναι το μόνο θέμα που υπάρχει με τα ΕΤΑ. Οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης δεν επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σοβαρά ώστε να βρεθεί λύση ούτε στη λειτουργία του ξενώνα και να γίνουν ανταγωνιστικοί προς τα ξενοδοχεία της περιοχής, με αποτέλεσμα οι Ελληνικές εθνικές ομάδες να μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής (με πολύ χαμηλότερο κόστος) αλλά και ομάδες από Σουηδία και Λιθουανία που ήθελαν να έρθουν στο Σχινιά για προετοιμασία ακύρωσαν τελικά τη μετακίνηση τους στην Ελλάδα θεωρώντας παράλογο να υπάρχει ξενώνας μέσα στο στίβο και να πρέπει καθημερινά να μετακινούνται πρωί - απόγευμα για τις προπονήσεις τους. Για τους ίδιους λόγους ανεβλήθησαν τα προπονητικά κοινόβια τριών κωπηλατικών ομάδων (25-50 άτομα έκαστο) που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν την Αθήνα για την προετοιμασία τους τον Μάρτιο & Απρίλιο μήνα.
Αν και σήμερα με τα υπάρχοντα στη χώρα προβλήματα δεν κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αξιοποιήσουμε την ολυμπιακή κληρονομιά -με πράξεις και όχι με «εύηχα λόγια»- και να δραστηριοποιήσουμε τον αθλητικό τουρισμό προς τελικό όφελος της Ελληνικής οικονομίας,  πότε σκέπτονται οι έχοντες την επίβλεψη τους να τα δραστηριοποιήσουν;  Όταν θα έχουν καταρρεύσει πλήρως;     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου