Στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές

09/11/2010
Πάτησαν Ελλάδα οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές
Στην Ελλάδα επέστρεψαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης οι επτά από τους δέκα κωπηλάτες που πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών -γυναικών της Νέας Ζηλανδίας όπου κατέκτησαν   ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια. Στην μακρινή χώρα προκειμένου να ξεκουραστούν μετά τη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς έμειναν η Αλεξάνδρα Τσιάβου  και τα αδέλφια Γκουντούλα Νίκος και Απόστολος.
Τους υπόλοιπους μετάλλιούχους, τους νεαρούς και πολλά υποσχόμενους Μαγδανή-Κόνσολα αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές (ο Τζιάνι Ποστιλιόνε μετέβη απευθείας στην Ιταλία) υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κωπηλατικής ομοσπονδίας Γιάννης Μωυσίδης (ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς επιστρέφει αύριο από τη Ν. Ζηλανδία) καθώς κι εκπρόσωποι του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή ο οποίος θα προγραμματίσει ειδική εκδήλωση μετά την άφιξη και των υπολοίπων αθλητών προκειμένου να τους συγχαρεί.
     
Αναλυτικά οι Έλληνες Παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και το πολύ υποσχόμενο πλήρωμα του διπλού ελ βαρών δήλωσαν: 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ(χάλκινο στο διπλό σκίφ ελ βαρών) : “Ήταν ένας πολύ δύσκολος τελικός λόγω των καιρικών συνθηκών . Κάποια στιγμή βρεθήκαμε ακόμη και τελευταίες στην κούρσα αλλά τελικά καταφέραμε να ανακάμψουμε και να ανέβουμε στο βάθρο. Ήμασταν έτοιμες να κατακτήσουμε ακόμη ένα μετάλλιο. .Πλέον μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω των προκρίσεων που θα επιδιώξουμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνο και γίνεται ακόμη δυσκολότερη γιατί η σεζόν είναι πολύ μικρή . Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο να ξεκουραστούμε και θα πρέπει να μπούμε κατευθείαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε να μπούμε στους “8” του παγκοσμίου του 2011 για να πάμε στους Ολυμπιακούς αγώνες”.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ (ασημένιο στην τετράκωπο): ¨Είμαστε μια καινούργια βάρκα και ουσιαστικά προετοιμαζόμαστε για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο κυνηγούσαμε ένα τελικό . Όταν μπήκαμε στον τελικό είχαμε στόχο το χάλκινο μετάλλιο αφού και οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε το ασημένιο κι όλα αυτά γιατί πιστεύω ότι είμαστε καλό πλήρωμα και πάνω από όλα έχουμε καλή ατμόσφαιρα μέσα στη βάρκα , είμαστε πάνω από όλα φίλοι. Ωστόσο θέλουμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά . Σίγουρα του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα αλλά θα παλέψουμε να κάνουμε το καλύτερο”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΗΣ (ασημένιο στην τετράκωπο): “Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μας δίνει σπουδαία ώθηση  αλλά αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα  που πέρασε δεν ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που έρχεται αφού εκεί θα παλέψουμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για το μετάλλιο ξέραμε ότι θα πάμε καλά από τον ημιτελικό . Επειδή είμαστε καινούργιο πλήρωμα κανείς δεν ήξερε πως θα είμαστε στον επόμενο αγώνα. Αλλά και γι αυτό το λόγω μέρα με τη μέρα  παρουσιάζαμε  μεγάλη βελτίωση”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΑΛΛΑΣ (χάλκινο στη δίκωπο ): “'Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την κωπηλασία . Έτσι δημιουργήσαμε ένα πλήρωμα εγώ  κι ο Γιάννης που πήγε πάρα πολύ γρήγορα κι έτσι μπήκαμε στους διεθνείς αγώνες προκειμένου να διεκδικήσουμε κάποιες καλές θέσεις. Έτσι ήρθαν τα μετάλλια και στις διεθνείς διοργανώσεις , το Ευρωπαϊκό , το Παγκόσμιο Κύπελλο και τώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον με ανάλογες επιτυχίες”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ(χάλκινο στη  δίκωπό): ¨Αυτή η περίοδος είναι από τις πιο σημαντικές της ζωής μου καθώς πριν από λίγες μέρες έγινα πατέρας και αμέσως μετά ήρθε και το μετάλλιο. Ανυπομονώ να γυρίσω πίσω (σ.σ στην Καστοριά)  να δω το γιο μου. Το μυαλό μου ήταν συνέχεια στο μωρό αλλά την ώρα του αγώνα ήταν επικεντρωμένο στην κούρσα. Τελειώσαμε με επιτυχία μια πολύ δύσκολη και μακρά σεζόν. Κερδίσαμε σε τρεις διοργανώσεις τρία μετάλλια και πλέον κοιτάμε το μέλλον. Στο χέρι μας είναι να έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Όσο προπονούμαστε καλά και οι μεταξύ μας σχέσεις είναι καλές το σκάφος θα τρέχει γρήγορα”
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:(9η θέση στο διπλό σκίφ ελ βαρών) “Σίγουρα η εμπειρία μετράει σε τέτοιες διοργανώσεις αλλά αυτό που πετύχαμε κι εμείς ήταν πολύ σπουδαίο. Δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά γιατί στα προηγούμενα Κύπελλα που πηγαίναμε βγαίναμε συνεχώς 10οι , τώρα πήραμε ακόμη καλύτερη θέση και μάλιστα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαστε πολυ ευχαριστημένοι και περιμένουμε του χρόνου να πάμε πολύ καλύτερα”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΓΔΑΝΗΣ:(9η θέση στο διπλό σκίφ ελ βαρών) “Πλέον θα δουλεύουμε σαν πλήρωμα και στο μυαλό μας έχουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες από το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα . Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι βρίσκεται μέσα στις δυνατότητές μας και θα το παλέψουμε”  
Ομοσπονδιακοί προπονητές ΤΟΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ: “Είμαστε πολυ ευχαριστημένοι. Τα πληρώματα μας έδειξαν την μέγιστη αγωνιστικότητά τους και έβαλαν με τις επιτυχίες τους παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες νίκες και βέβαια προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
ΣΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: “Ακόμη και για τους Νεοζηλανδούς οι συνθήκες που επικράτησαν στην λίμνη των αγώνων ήταν δύσκολες και πρωτόγνωρες. Αν ήταν λίγο καλύτερες οι συνθήκες  ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα . Και τώρα όμως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά  τα αποτελέσματα που φέραμε”
ΧΡΟΝΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΙΔΗΣ:”Η ελληνική κωπηλασία φέτος δεν είχε μόνο τις σημερινές επιτυχίες . Ήρθαν και πολλά μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών και οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας ήρθαν σαν επιστέγασμα όλων των προσπαθειών. Ακόμη δεν έχουμε πιάσει ταβάνι και τα παιδιά το αποδεικνύουν αυτό σε κάθε αγώνα”   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου