Εκτός κοινοβίου

 

 ΣΤΟ   http://greekrowers.blogspot.com/  ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010


Ο Δ. Μούγιος κλήθηκε σε απολογία

Εκτός του κοινοβίου της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας έχει τεθεί ο αργυρός Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Μούγιος, και πιθανότατα δεν θα προλάβει να μετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου, στη Ν. Ζηλανδία.
Ο αθλητής από τον Πόρο κλήθηκε από την ελληνική κωπηλατική ομοσπονδία να απολογηθεί για το γεγονός ότι δεν θέλησε ν’ αγωνιστεί στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όπως όρισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζιάνι Ποστιλιόνε. Ο 29χρονος κωπηλάτης βάσει του εσωτερικού κανονισμού είχε προκριθεί σε ατομικό αγώνισμα, αλλά μη Ολυμπιακό.
Ο Ιταλός προπονητής όμως προτίμησε να έχει ένα δυνατό πλήρωμα στο διπλό σκιφ που είναι Ολυμπιακό αγώνισμα και ζήτησε από τον αθλητή να μετάσχει σ’ αυτό. Ο Μούγιος αρνήθηκε, θεωρώντας ότι και άλλοι συναθλητές του στο παρελθόν έχουν λάβει μέρος σε αγωνίσματα μη Ολυμπιακά, όπως ο Βασίλης Πολύμερος, ο οποίος επίσης δεν θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο έτερος αργυρός Ολυμπιονίκης του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών έχει ζητήσει άδεια για τη φετινή χρονιά, καθώς απέκτησε το πρώτο του παιδί με τη σύζυγό του και πρώην πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Χρύσα Μπισκιτζή.
Ως εκ τούτου, η χώρα δεν θα έχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση του 2010 στην κωπηλασία δύο από τους κορυφαίους της αθλητές. Η απολογία του Δημήτρη Μούγιου έχει οριστεί για τις 15 Οκτωβρίου και πλέον είναι ζήτημα αν προλαβαίνει να επανενταχθεί στην Εθνική oμάδα, στην περίπτωση που δεν τιμωρηθεί από την ομοσπονδία.
Συνεπώς, στη Ν. Ζηλανδία το... κουπί της ελληνικής αποστολής αναμένεται να το σηκώσουν οι γυναίκες του αθλήματος και κυρίως η Αλεξάνδρα Τσιάβου με τη Χρύσα Γιαζιτζίδου, που έχουν τις περισσότερες ελπίδες για διάκριση.
Μ. ΚΑΟΥΚΗ

2 σχόλια: