Είδε τον προπονητή της λιθουανικής ομάδας στη ρωσική ομάδα: "Αυτό είναι ένα αηδιαστικό κλείσιμο του ματιού" Αθλητισμός

 

11/16/2020 Sports, World






Λιθουανική κωπηλασία - απροσδόκητα κύματα.


Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Ντάινιους Παβιλιόνις είδε έκπληκτος μια φωτογραφία της ρωσικής ομάδας κωπηλασίας στο Facebook.


Εκεί, μια ομάδα Ρώσων αθλητών εργάζεται με τους προπονητές και πολύ πίσω τους βρίσκεται ο Μ. Μασιλιώνης, ντυμένος με την πράσινη φανέλα της λιθουανικής ομάδας.


Η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας ανακοίνωσε ότι η ομάδα της χώρας τους ξεκινάει καμπ στην Τουρκία, με επικεφαλής τους Giovanni Postiglione και M. Masilionio.


Ο ρόλος του 31χρονου Λιθουανού εξέπληξε τον επικεφαλής της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Dainiai Pavilionis.


"Ήταν ένα δυσάρεστο κλείσιμο του ματιού για μένα", δήλωσε. Πύλη 15 λεπτών.



Πέρασα διακοπές αλλά είδα στην Τουρκία

Ο Μ. Μασιλιώνης άρχισε να εργάζεται ως προπονητής το 2012, όταν αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του στην κωπηλασία.


Ο νεαρός ειδικός συνεργάστηκε με τον G. Postiglione, έναν έμπειρο σύμβουλο από την Ιταλία που προσέλαβε η Λιθουανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας.


Το 2016, όταν το λιθουανικό διπλό ανδρών (Mindaugas Griškonis και Saulius Ritteris) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το διπλό γυναικών (Milda Valčiukaitė και Donata Vištartaitė-Karalienė) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο M. Masilionis ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς του λιθουανικού αθλητικού αυτοκινήτου.


Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η χρονιά επιτυχιών του νεαρού προπονητή συνεχίστηκε, καθώς το 2017 το διπλό ανδρών τα κέρδισε όλα: χρυσό στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


"Όμως πέρυσι οι άνδρες δεν ήταν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, όταν ακόμα δούλευαν στον Ποστιλιόνε και τον Μίκολας Μασιλιώνης, και ήθελαν να αλλάξουν προπονητή. Μετά από μακρές συζητήσεις, αποφασίστηκε να οριστεί ο Kęstutis Keblis ως προπονητής του τετραπλού ανδρών", δήλωσε ο Δ. Παυλιώνης.


M. Masilionis συνέχισε να εργάζεται με τους αθλητές των λιθουανικών ομάδων νέων και γυναικών.


Σύμφωνα με τον D. Pavilionis, στις 5 Νοεμβρίου, μετά τη συνάντηση, ο M. Masilionis έγραψε αίτημα για άδεια.


"Συμφωνήσαμε, ειδικά επειδή η μαθήτριά της Milda Valčiukaitė θεραπεύεται μετά από έναν τραυματισμό, η Ieva Adomavičiūtė προπονείται λιγότερο συχνά και η ίδια η Mykolas μεγαλώνει δύο παιδιά", δήλωσε ο D. Pavilionis. - Το ότι βρέθηκε στην Τουρκία και ότι προπονεί τη ρωσική ομάδα μαζί με τον G. Postiglione - εξεπλάγην.


Από αυτό που τον κάλεσα, δεν απάντησε στο τηλέφωνο, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το γεγονός.


Αλλά γνωρίζω τους Ρώσους προπονητές. Ο προπονητής της ομάδας νέων μου εξήγησε ότι πράγματι εργάζονται εκεί. Η δουλειά του κ. Postiglione με τους Ρώσους δεν ήταν είδηση, διότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας μου είπε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ότι έχουν συμβόλαιο με τον κ. Postiglione.


Το συμβόλαιό μας με τον Giovanni έληξε στις 30 Ιουνίου, δεν παρεμβαίνει σε κανέναν. Αλλά ο Μ. Μασιλιώνης αν προπονήσει τη ρωσική ομάδα ...


Απ' όσο γνωρίζω, υπάρχουν δύο δάσκαλοι της κωπηλασίας εκεί, καμία από τις ομάδες τους στο διπλό ή στο τετράκωπο δεν έχει μπει ακόμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε η ρωσική τετράκωπος είναι άμεσος ανταγωνιστής της δικής μας τετράκωπου.


Βλέπετε, δεν είναι τζέντλεμαν. Να ξέρεις τα υπέρ, τα κατά, να πας να προπονήσεις τους ανταγωνιστές, δεν είναι ωραίο. "

Νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων: "Έχει διαφωνίες με την ομοσπονδία"

15 λεπτά Ο M. Masilionis, με τον οποίο προπονείται στην Τουρκία και η σύζυγός του, μέλος της λιθουανικής ομάδας κωπηλασίας Lina Šaltytė-Masilionė, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη.


Αλλά άλλοι κωπηλάτες, μεταξύ των οποίων και ο M. Valčiukaitė, επικοινωνούν τακτικά με τον προπονητή.


Ο Ολυμπιονίκης του 2016, ο οποίος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, δήλωσε ότι συντονίζει την αποκατάσταση σύμφωνα με τις συμβουλές του προπονητή.


"Από ό,τι καταλαβαίνω, έχει δοκιμαστική περίοδο στην Τουρκία. Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πει την τελική του απόφαση", δήλωσε ο M. Valčiukaitė.


Vidmantas Balkūnas / 15min photo / 15min studio - οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες κωπηλασίας Milda Valčiukaitė και Ieva Adomavičiūtė.

Vidmantas Balkūnas / 15min photo / 15min studio - παγκόσμιες πρωταθλήτριες κωπηλασίας Milda Valčiukaitė και Ieva Adomavičiūtė.


Είπε ότι θα ήθελε ο Μ. Μασιλιώνης, ο οποίος αντικατέστησε τον Kęstutis Keblis ως προπονητής του διπλού γυναικών μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, να συνεχίσουν να συνεργάζονται.


"Θέλω πραγματικά ο Μιχάλης να είναι ο προπονητής μου. Αλλά έχει διαφωνίες με την ομοσπονδία, οι συνθήκες εργασίας του δεν είναι ικανοποιητικές. Άρχισε να ψάχνει για άλλες συνθήκες", δήλωσε η Μ. Valčiukaitė.


Ο αθλητισμός είναι σαν τον πόλεμο, υπάρχουν και μυστικά

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, D. Pavilionis, δήλωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο M. Masilionis έπρεπε να αναφέρει τους ελιγμούς του στην ομοσπονδία.


"Μόλις τότε υπέπεσε στην αντίληψή μας. Είναι σύνηθες για τους προπονητές να ανοίγουν τους τετραετείς Ολυμπιακούς κύκλους. Κερδίζεις, δίνεις τα χέρια και συνεχίζεις να εργάζεσαι ή ακολουθείς το δικό σου δρόμο - οι προπονητές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν είναι σκλάβοι, - δήλωσε ο Δ. Παυλιώνης - Για εμάς όμως θα ήταν μεγάλη απώλεια.


Αυτόν τον άνθρωπο τον πήραν από το καράβι, δεν ήταν καν προπονητής. Το 2012-2013 τον εμπιστευτήκαμε πολύ, προσλάβαμε σύμβουλο τον Γ. Ποστιλιόνε, ο Μ. Μασιλιώνης ήταν βοηθός του. Τον θεωρώ προπονητή που μεγάλωσε στην ομοσπονδία.


Τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις γιατί δεν έχουμε πολλές γνώσεις, δεν επικοινωνεί μαζί μας. Οπότε είναι ακόμα δύσκολο να κρίνουμε. Οι απαντήσεις σας θα πρέπει να περιμένουν. Μήπως πήγε στην Τουρκία με τη γυναίκα του και συνάντησε τυχαία μια ρωσική ομάδα που διέδωσε φήμες ότι την προπονεί;


Σαφώς, είναι θέμα συνείδησης σε αυτή την περίπτωση. Έχεις ένα συμβόλαιο, δουλεύεις για εμάς, σε μεγαλώνουμε, υπάρχουν ανατροπές στη ζωή, αλλά μετά έρχεσαι και λες: δεν είναι κατάλληλο, δεν θα δουλέψω άλλο, έχω καλύτερες συνθήκες. Και τώρα θα πάτε διακοπές για να εκπαιδεύσετε τους ανταγωνιστές;


Θα ήταν ιπποτικό αν κάποιος ομολογούσε τι κάνει. "




Στο παρελθόν, η G. Postiglione συνδύαζε το συμβουλευτικό έργο στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας με τα επίσημα καθήκοντα του προπονητή της στην ελληνική ομάδα κωπηλασίας. Όμως, σύμφωνα με τον D. Pavilionis, τώρα οι καταστάσεις είναι διαφορετικές.


"Ο Postiglione ήταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας που ήταν σύμβουλος και λάβαμε κάποια τιμολόγια από αυτόν. Κάτι άλλο όταν είχε και άλλες αρμοδιότητες ήταν αυτή του προέδρου της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. - Δεν μπορείς να είσαι στρατηγός του λιθουανικού στρατού και του ρωσικού στρατού ταυτόχρονα.


Δεν πρόκειται για πόλεμο, αλλά υπάρχει ανταγωνισμός στον αθλητισμό, όπως υπάρχουν ορισμένα μυστικά σε άλλα αθλήματα. Το να πηγαίνεις να δουλέψεις αλλού αποκαλύπτει μυστικά. Αυτό δεν είναι σωστό. "


Η ΆΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΘΟΥΑΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου