Μιχαήλ Παππούς οι ομορφότερες φωτογραφίες της Θεσσαλονικιώτικης κωπηλασίας

.
Δημοσίευση από το αρχείο της εφημερίδας
Typosthes.gr: Τύπος Θεσσαλονίκης.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15/01/2019 01:20
Θεσσαλονίκη: Με υπερθέαμα θα ανατείλει το «Φεγγάρι» στη Νέα Παραλία! Με θεαματικό τρόπο, θα ανατείλει και πάλι την Παρασκευή το απόγευμα στον Θερμαϊκό το περίφημο "Φεγγαράκι", το γλυπτό του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, αφού για την επανατοποθέτησή του θα χρησιμοποιηθεί αερόστατο!

Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης είχε εκφράσει την πρόθεσή του να κάνει μια δωρεά στο δήμο ένα γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου (σ.σ. το «Φιλία – Amicizia») . "Ο κ. Ανδρεάδης διαφοροποιεί την δωρεά του προς το δήμο και προτείνει αντί του γλυπτού, να αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση δυο πάρκων της νέας παραλίας, του Κήπου των γλυπτών και του κήπου της Μεσογείου", είπε ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την επανατοποθέτηση του γλυπτού "Φεγγαράκι", ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και ότι την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα θα γίνει η ανύψωσή του από το βυθό στην επιφάνεια της θάλασσας με τη βοήθεια αερόστατου.

Για το θέμα θα γίνει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη όπου και θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο επιχειρηματίας – δωρητής, Σταύρος Ανδρεάδης.

Υπενθυμίζεται πως το «Φεγγαράκι στην Ακτή» βανδαλίστηκε κατά το παρελθόν αρκετές φορές, με τελευταίο περιστατικό τον περασμένο Φεβρουάριο όταν οι βάνδαλοι έκοψαν τη μεταλλική του βάση και το πέταξαν στη θάλασσα. Για την ανάσυρσή του έγινε επιχείρηση από δύτες. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου