Δηλώσεις στο contra.gr


Μιλώντας για την κούρσα τους οι δυο πρωταθλητές είπαν
Νίκος Γκουντούλας:Ο πρώτος στόχος που ήταν να περάσουμε απευθείας στην 12άδα επιτεύχθηκε , γλιτώνουμε την κούρσα του επαναληπτικού και τρέχουμε την 1η Αυγούστου πλέον . Για μας η πρώτη κούρσα είναι πάντα δύσκολη αφού ποτέ δεν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει . Ήταν μια αρκετά δύσκολη κούρσα αν και για λόγους τακτικής στο τέλος ηρεμήσαμε . Τελικά ήταν ένα καλό ξύπνημα για τη συνέχεια.»
Αποστόλης Γκουντούλας: "Οι αγωνιστικές συνθήκες στην κωπηλασία δεν είναι ποτέ ίδιες, περιμέναμε χειρότερο καιρό σήμερα Ήταν όμως ιδανικός για μας, ήταν πρίμα και θα έλεγα ότι ήταν δίκαιος αφού όλες οι διαδρομές είχαν τον ίδιο αέρα .Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να έχουμε τον ίδιο καιρό και στον ημιτελικό για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".
Για τις εντυπώσεις τους από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες  της καριέρας τους:
Νίκος Γκουντούλας :«Για μας είναι μια συνηθισμένη εικόνα εδώ στην Αγγλία οι εγκαταστάσεις που βλέπουμε. Είναι όλα άρτια οργανωμένα , εντελώς πρακτικά και τίποτα το ιδιαίτερο. Το 805 των εγκαταστάσεων είναι λυόμενες κατασκευές. Ούτε κάτι μας δυσκόλεψε μέχρι στιγμής ούτε μας ενθουσίασε . Είναι ένας ακόμη αγώνας».
Για την Τελετή έναρξης που πήραν μέρος
Αποστόλης Γκουντούλας: "Αν και τρέχαμε σήμερα πήγαμε για να ζήσουμε την εμπειρία , να νιώσουμε τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών αγώνων γιατί ζούμε στο κωπηλατικό χωριό εμείς μαζί μόνο με κωπηλάτες . Εντυπωσιακό θέαμα ακόμη και για μας αφού ουσιαστικό όλο αυτό είναι για την τηλεόραση και όχι για τους αθλητές που συμμετέχουν. Παρόλα αυτό το θέμα ήταν εντυπωσιακό και πολύ μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα ο οποίος προπορεύεται της παρέλασης. Ανατρίχιασα στην ιδέα κι ανατρίχιασα με τον κόσμο ο οποίος μας ενθάρρυνε μαπόνοντας στο στάδιο".
Το πρωί της Κυριακής ρίχνονται στη μάχη άλλα δυο πληρώματά μας . Πιο συγκεκριμένα οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου παίρνουν μέρος στον 2ο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών που ξεκινάει στις 10:50 τοπική (12:50 Ελλάδας) . Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών ακολουθεί στις 11:30 (13:30 Ελλάδας) αγωνιζόμενο στην 3η προκριματική σειρά .
Και στους δυο αγώνες οι δυο πρώτοι απο κάθε σειρά προκρίνονται στον ημιτελικό ενώ οι υπόλοιποι πάνε στον επαναληπτικό.
Το 4ο ελληνικό πλήρωμα , η τετράκωπος άνευ με τους Τσίλη-Τζιάλλα-Παπαχρήστο-Χρήστου θα αγωνιστεί τη Δευτέρα 30/7 στην Τρίτη προκριματική σειρά στις 11:00 (13:00 Ελλάδας). ΟΙ τρεις πρώτοι νικητές πάνε ημιτελικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου