Επίδειξη δύναμης απο Τσιάβου-Γιαζιτζίδου Αγχωμένοι οι Άνδρες Δηλώσεις


Την μεγάλη αγωνιστική τους αξία μπροστά σε 30.000 και πλέον θεατές κι εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο έδειξαν για μια ακόμη φορά τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ βαρών Αλεξάνδρα τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατακτώντας την πρώτη θέση στα προκριματικά της Ολυμπιακής ρεγκάτας και περνώντας χωρίς πρόβλημα στα ημιτελικά.
Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες πήραν απο το πρώτο λεπτό το προβάδισμα στην κούρσα που ξεκίνησε με βροχή και τελείωσε με ήλιο και κατάφεραν να το διατηρήσουν ως το φινάλε κατακτώντας την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη τη βάρκα της Αυστραλίας.
"Κάναμε μια αναγνωριστική κούρσα" τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου" λίγο μετά και συμπλήρωσε : "Ο στόχος ήταν να τσεκάρουμε τον εαυτό μας και τις αντιπάλους μας όπως η Ολλανδία με την οόια δεν έχουμε ξανατρέξει φέτος και γενικά το επίπεδο των αντιπάλων μας. Το βασικό επίσης ΄γηταν να περάσουμε στον ημιτελικό χωρίς επαναληπτικο για να αποφύγουμε ακόμη ένα ζύγισμα. Γενικά είμαστε ικανοποιημένες ειδικά όχι ακόμη. Προχωράμε βήμα βήμα . Την Πέμπτη θα είναι ίσως ο πιο κρίσιμος αγώνας".
Πείσμωσαν Κόνσολας -Μαγδανής
Η εμπειρία και το άγχος της πρώτης Ολυμπιακής κούρσας ήταν εμφανής στο αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών και τους Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή που αν και ξεκίνησαν πολύ δυναμικά κρατώντας στα χέρια τους την 1η θέση μέχρι τα μισά της διαδρομής στη συνέχεια λύγισαν απέναντι στους έμπειρους αντιπάλους τους για να τερματίσουν τελικά στην 5η θέση. Οι δυο "νεότεροι" της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία στον επαναληπτικό της Τρίτης να προκριθούν στα ημιτελικά κι όπως δηλώνουν και οι ίδιοι δεν σκοπεύουν να την αφήσουν να πάει χαμένη
"Η κούρσα δεν ήταν όπως την περιμέναμε" τόνισε ο Λευτέρης Κόνσολας και συμπλήρωσε . "Θα τρέξουμε επαναληπτικό τώρα , θα διορθώσουμε όποια λάθη κάναμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο γιατί θέλουμε την διάκριση στον τελικό , θα την διεκδικήσουμε. Ήμασταν λίγο αγχωμένοι αλλά στην συνέχεια θα εμφανιστούμε καλύτεροι".
Απο την πλευρά του ο Παναγιώτης Μαγδανής δήλωσε :
"Την ζήσαμε έντονα την κούρσα αφού ήταν η πρώτη μας σε Ολυμπιακούς αγώνες . Προσπαθήσαμε να πάρουμε μια απο τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στα ημιτελικά , δεν τα καταφέραμε . Σαφώς γίνανε κάποια λάθη, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε για τον επαναληπτικό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.
Ξεκινάει και η τετράκωπος
Η πρώτη μέρα της εβδομάδας περιλαμβάνει νέο ενδιαφέρον αφού στη μάχη ρίχνονται οι αθλητές της τετρακώπου. Οι ασημενιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2011 Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης , Γιώργος Τζιάλλας και Στέργιος Παπαχρήστος θέλουν μια απο τις τρεις πρώτες θέσεις της 3ης προκριματικής σειράς που αγωνίζονται (13:00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να σφραγίσουν κι αυτοί την πρόκρισή τους απευθείας στους ημιτελικούς
Ταλαιπωρία για την Γιαζιτζίδου
Μετά τον Αποστόλη Γκουντούλα και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου υποβλήθηκε σήμερα σε έλεγχο αντιντόπιγκ. Η Καστοριανή πρωταθλήτρια δεν πρόλαβε να βγει απο την βάρκα και πήγε συνοδευόμενη στον χώρο του ντόπιγκ κοντρόλ για να δώσει δείγμα . Η ταλαιπωρία της όμως ήταν αρκετή αφού παρέμεινε για περισσότερες απο δυο ώρες ενώ η υπόλοιπη αποστολή είχε ήδη αποχωρήσει για το κωπηλατικό χωριό.
αντιγραφή από kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου