«Εμείς γι’ αυτόν τον κόσμο τραβάμε κουπί και θέλουμε να αισθανθεί υπερήφανος!»


Νίκος & Απόστολος Γκουντούλας: «Εμείς γι’ αυτόν τον κόσμο τραβάμε κουπί και θέλουμε να αισθανθεί υπερήφανος!»

Τους χωρίζουν κάτι δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν για να έρθουν στη ζωή και μερικά εκατοστά στις θέσεις που κάθονται στη βάρκα την δικώπου άνευ. O Αποστόλης και o Νίκος Γκουντούλας ωστόσο έχουν τα περισσότερα πράγματα κοινά, ως γνήσιοι δίδυμοι. Το σημαντικότερο, η δίψα τους για μια διάκριση στους ερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες  του Λονδίνου.
Τα δυο αδέλφια από τα Σέρβια Κοζάνης ανήκουν εδώ και…. ένα χρόνο σχεδόν στη χρυσή ομάδα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και δεν κρύβουν τη δίψα τους για μια ολυμπιακή διάκριση, και κυρίως να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες πλησιάζουν, ποια είναι τα συναισθήματά σας;
Νίκος:
Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι σαν τα τελευταία μέτρα ενός αγώνα. Από τη μία είσαι πολύ κουρασμένος και εξουθενωμένος από την προσπάθεια. Από την άλλη όμως είσαι χαρούμενος που φτάνεις στο τέρμα ενός «αγώνα-στόχου» και αναμένεις την κόρνα του τερματισμού!
 Έχετε διανύσει από το περσινό καλοκαίρι μια μακρά περίοδο προετοιμασίας. Πώς την ζήσατε, ήταν βαριά, θεωρείτε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή;
Αποστόλης:
Θεωρώ ότι η χρονιά αυτή είναι πιο απαιτητική από κάθε άλλη που έχουμε ζήσει, καταναλώνοντας πάνω από οκτώ ώρες ημερησίως σε προπόνηση. Επίσης, αν σκεφτεί κανείς ότι, από τον Οκτώβριο που ξεκινήσαμε τα κοινόβια προετοιμασίας, έχουμε επισκεφτεί τα σπίτια μας λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες συνολικά, καταλαβαίνει τις απαιτήσεις της χρονιάς  Ευτυχώς όμως μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό να μας πάει πίσω και η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά.
Η ελληνική κωπηλασία έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Πόσο εφικτό είναι να παραμείνει ψηλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες;
Νίκος:
Τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων μάς επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα τρία μετάλλια  που έφεραν τα ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης πριν τρεις εβδομάδες το αποδεικνύουν. Βέβαια, οι Ολυμπιακοί πάντα κρύβουν  ανατροπές και εκπλήξεις. Ελπίζω για  μας να είναι ευχάριστες…
Τι συμβουλεύει ο Απόστολος τον Νίκο κι ο Νίκος τον Απόστολο βλέποντας το Λονδίνο να πλησιάζει;
Αποστόλης:
Ότι κάθε μέρα που περνάει είναι ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε στιγμή για να βελτιωθούμε. Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, έχει σημασία.
Νίκος:
Συμβουλεύω υπομονή, γιατί η μεγάλη κούραση και η μιζέρια που αναπόφευκτα κάποιες στιγμές μας πιάνει, θα αντικατασταθεί από τον  ενθουσιασμό της συμμετοχής μας σε αυτό το αθλητικό γεγονός.
Υπάρχει χώρος για κάτι άλλο να σας απασχολεί αυτό το διάστημα πλην της προετοιμασίας;
Αποστόλης:
Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να απασχολούν έναν αθλητή, αλλά και έναν άνθρωπο της γενιάς μας. Δεν μου αρέσει να είμαι εκτός πραγματικότητας, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή προσπαθώ να δημιουργήσω ένα τείχος απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Οι  Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στόχος ζωής και δεν θέλω να μου αποσπάσει τίποτα την προσοχή.
Τι λέτε σε όσους σας μιλούν στο δρόμο και σας προτρέπουν για μετάλλιο;
Νίκος:
Είναι συγκινητικό, ιδιαίτερα όταν άνθρωποι που απέχουν από τον αθλητισμό αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τη δουλειά που χρειάζεται για να φτάσει κανείς σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το βιώνουμε έντονα και εδώ στην Καστοριά που σχεδόν όλη η προπόνηση είναι ορατή από τον κόσμο, αφού ο στίβος είναι στο κέντρο της πόλης. Εμείς γι’ αυτόν τον κόσμο τραβάμε κουπί  και θέλουμε να αισθανθεί υπερήφανος!
Ποιούς θα χαρακτηρίζατε ως τους πιο σημαντικούς συνεργάτες σας σε αυτή την πορεία προς την ολυμπιάδα;
Αποστόλης:
Στον πρωταθλητισμό η δουλειά είναι συλλογική. Δεν υπάρχει πρωταθλητής που τα κάνει όλα μόνος του. Είμαστε πολύ τυχεροί που κάθε κρίκος της αλυσίδας αυτής, ομοσπονδία-σωματείο-προπονητές-αθλητές, συνεργάστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια ένας ακόμα κρίκος, αυτός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προστέθηκε στην αλυσίδα. Και αν αναλογιστούμε σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός αθλητισμός την περίοδο αυτή, κάνει αυτή τη βοήθεια πιο σημαντική και απαραίτητη από ποτέ.
Τι δεν θα ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας στο Λονδίνο;
Αποστόλης:
Δεν είχα ποτέ γούρι. Σημασία δεν έχει τι θα πάρω μαζί μου στο Λονδίνο αλλά τι θα φέρω πίσω, εκτός από αναμνήσεις.
Νίκος:
Εγώ φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου φωτογραφίες των αγαπημένων μου προσώπων και φυσικά δεν θα ξεχάσω να πάρω πολλά-πολλά αδιάβροχα! Μην ξεχνάς, πάμε Λονδίνο και ο Λονδρέζικος καιρός δεν είναι και ο αγαπημένος μου!

1 σχόλιο:

  1. αναλυτικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link

    http://www.newslab24.com/Games2012/Olympics/OlympicsSchedule.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή