Οι πιο περίεργες Ολυμπιακές στιγμές #1


Ο Άνχελ Μάτος χτυπάει τον διαιτητή (© JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)


Ο μυστηριώδης επτάχρονος Ολυμπιονίκης



Ο νεαρότερος Ολυμπιονίκης που αναφέρεται ποτέ είναι συνήθως η Αμερικανίδα Μάρτζορι Γκέστινγκ, που κέρδισε στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς του 1936 σε ηλικία 13 χρόνων και 268 ημέρων. Ακόμα πιο πίσω όμως στην ιστορία, υπάρχει ένας ακόμα πιο νεαρός Ολυμπιονίκης, απλώς δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν.
Στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900, οι Ολλανδοί κωπηλάτες Αντουάν Μπράντ και Roelof Κλάιν ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για να κερδίσουν στο αγώνισμα τους, την δίκωπο με πηδαλιούχο.
Όμως στον προκριματικό αγώνα, σοκαρίστηκαν όταν είδαν πως έμειναν πολύ πίσω από τους Γάλλους αντιπάλους τους. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Ο πηδαλιούχος τους, ένας ενήλικας, ο Δρ. Ερμάνους Μπρόκμαν, ήταν πολύ βαρύς. Η λύση που βρήκαν ήταν να αντικαταστήσουν τον Μπρόκμαν με ένα ντόπιο επτάχρονο αγόρι από την Γαλλία. Η τακτική τους έπιασε και το Ολλανδικό δίδυμο πέταξε προς τη νίκη, με το αγόρι να είναι μέρος της νικήτριας ομάδας, και να βραβεύεται και αυτό Ολυμπιονίκης. Δυστυχώς, για τους ιστορικούς των Ολυμπιακών αγώνων, κανείς δεν σημείωσε το όνομα του αγοριού, και όλες οι μετέπειτα προσπάθειες να τον εντοπίσουν απέβησαν άκαρπες. Έτσι η ταυτότητά του παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου