Ποστιλιόνε: "Είμαστε αισιόδοξοι"

ΑΠΌ KOPILASIA.GR 27/08/2011
Ποστιλιόνε: "Είμαστε αισιόδοξοι"
Λίγες ώρες μόνο απέμειναν μέχρι την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας ανδρών -γυναικών που θα φιλοξενηθεί στην λίμνη του Μπλέντ στη Σλοβενία.
Το πρωί της Κυριακής (10:30) τα τέσσερα από τα πέντε ελληνικά πληρώματα που θα εκπροσωπήσουν τα γαλανόλευκα κουπιά ρίχνονται στη μάχη με δυο στόχους. Την διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς αλλά κυρίως την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το επόμενο καλοκαίρι.
Τα πρώτα 11 πληρώματα από τα αγωνίσματα των ανδρών και τα πρώτα 8 από αυτά των γυναικών θα σφραγίσουν τα εισιτήρια τους  για το σημαντικότερο ραντεβού της τετραετίας ενώ όσα δεν τα καταφέρουν θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία -πολύ πιο δύσβατη όμως- την ερχόμενη άνοιξη στην προολυμπιακή ρεγγάτα της Λουκέρνης.
Στον στόχο της πρόκρισης στάθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε : "Ο βασικός μας στόχος είναι οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα επιδιώξουμε την πρόκριση δυο ή τριών πληρωμάτων . Τα νεότερα πληρώματα όπςω το διπλό σκίφ ελ βαρών των ανδεών (Μαγδανής-Κόνσολας) και το διπλό βαρύ των γυναικών (Καλαμποκά-Νικολαίδου) έχουν κάποιες πιθανότητες να περάσουν στον μικρό τελικό και να να διεκδικήσουν την πρόκριση. 
Ο στόχος είναι δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος. Όλοι στην αποστολή είμαστε αρκετά αισιόδοξοι με βάση και την κατάσταση των αθλητών μας εδώ στο Μπλέντ".
Αύριο Κυριακή πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αγωνίζονται στα προκριματικά κατά χρονολογική σειρά:Η δίκωπος άνευ των ανδρών (Ν.Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας), το διπλό σκίφ των γυναικών (Καλαμποκά-Νικολαίδου), η τετράκωπος άνευ των αδρών (Παπαχρήστος-Τζιάλλας-Χρήστου-Τσίλης) και το διπλό σκίφ ελ βαρών των ανδρών (Μαγδανής-Κόνσολας). Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους στο διπλό σκίφ ελ βαρών οι Αλεξάνδρα Τσιάβου -Χριστίνα Γιαζιτζίδου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου