Φαίδων Ματθαίου

Θα ήθελα πάρα πολύ να ήξερα ή να έβρισκα περισσότερα για έναν από τους λίγους εναπομείναντες "Τιτάνες" του ελληνικού αθλητισμού, αλλά δυστυχώς ανακάλυψα μόνο τα παρακάτω ελάχιστα. Πάσα προσφορά δεκτή...

Ο Φαίδων Ματθαίου είναι Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής και προπονητής καλαθοσφαίρισης.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουλίου 1924 και καταγόταν από οικογένεια με αθλητικές καταβολές. Ασχολήθηκε με πολλά σπορ και ήταν πρωταγωνιστής σε όλα: με την πετοσφαίριση, πόλο, πινγκ πονγκ, τένις, σκοποβολή, ξιφασκία, αναβάτης σε αγώνες μοτοσυκλετών και ήταν μέλος των εθνικών ομάδων Μπάσκετ και κωπηλασίας. Ξεκίνησε σε όλα τα αθλήματα στον Άρη Θεσσαλονίκης . Μάλιστα συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες σε δυο διαφορετικά αθλήματα, το 1948 στο Λονδίνο στην κωπηλασία και το 1952 στην καλαθοσφαίριση. Έχει γράψει την αυτοβιογραφία, 60 χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ. Θεωρείται ο πατριάρχης του Ελληνικού Μπάσκετ.

Στους Ολυμπιακούς του 1948 στο Λονδίνο συμμετείχε στον 3ο Επαναληπτικό στο Σκίφ Ανδρών

Η καριέρα του στην καλαθοσφαίριση

Στην καλαθοσφαίριση έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης και προπονητής πάνω από 60 χρόνια κατακτώντας πολλούς τίτλους. Ξεκίνησε από την Άρη το 1945 και το 1949 πήγε στον Παναθηναϊκό. Το 1955 έπειτα από διαφωνία με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟ αποχωρεί και εντάσσεται στο Πανιώνιο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ και επέστρεψε στον Πανιώνιο και αργότερα μεταγράφηκε στην Ίνις Βαρέζε. Τελείωσε την καριέρα του στον Άρη. Αγωνιζόταν στην θέση του πλέι μέικερ και φορούσε πάντα το νούμερο 1.

To 1955 αγωνίστηκε με τον Άρη στο διεθνές τουρνουά του Βιαρέτζιο κατακτώντας την 2η θέση και ο Ματθαίου ανακηρύχθηκε 1ος σκόρερ με 129 πόντους και πολυτιμότερος παίκτης. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη αφού την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά κύπελλα και τα διεθνή τουρνουά είχαν μεγάλη δημοσιότητα. Το όνομα του Ματθαίου έγινε γνωστό σε όλη την Ιταλία , ενώ εκτός από τον Ιταλικό τύπο ρεπορτάζ για τον Ματθαίου είχαν και ισπανικές αλλά και γαλλικές εφημερίδες.

Εθνική Ελλάδας

Αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος συνολικά σε 44 αγώνες και σημείωσε 539 πόντους (μ.ο. 12), έπαιξε στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία της εθνικής το 1949 στο Ευρωμπάσκετ της Αιγύπτου , και στον αγώνα Ελλάδα - Ολλανδία 46-28 στις 15 Μαΐου 1949 στο Κάιρο. Ήταν επίσης στον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδος γυναικών , προπονητής της εθνικής.

Προπονητής

Ως προπονητής έκανε επίσης μεγάλη καριέρα , και πέρασε από τον πάγκο της Εθνικής αντρών, Εθνικής γυναικών, Περιστερίου, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού , Άρη (γυναίκες) κι άλλων, Θεωρείται ο δημιουργός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Άρη. Αλησμόνητος είναι ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών κατά τον οποίο ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ και προέτρεψε τους αθλητές του να κουρευτούν γουλί και να κερδίσουν τον τελικό του 1984 που όλοι πίστευαν ότι θα κερδίσει άνετα ο Άρης.

Τίτλοι

Ως παίκτης

  • Χάλκινο μετάλλιο Ευρωμπάσκετ: 1949
  • Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς του : 1955
  • πρωταθλήματα Ελλάδας: 1950,1951,1954 (ΠΑΟ)
  • πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης : 1948, 1949 (Άρης)
  • πρωταθλήματα Κέντρου : 1950, (ΠΑΟ)

Ως Προπονητής:

  • κύπελλα Ελλάδας: 1984 (ΠΑΟΚ)
  • πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης γυναικών : 1947,1948,1949 (Άρης)
  • Πηγή: www.wikipedia.com

ΦΑΙΔΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μεταπολεμικούς πολυαθλητές, με καριέρα στο μπάσκετ, στο πόλο (τερματοφύλακας), στο δέκαθλο και στην κωπηλασία. Μεταπολεμικά υπήρξε ο δημιουργός και η ψυχή τμημάτων μπάσκετ ανδρών και γυναικών, έως το 1949 οπότε και κατέβηκε στην Αθήνα.
Πηγή: www.makthes.gr

27 σχόλια:

  1. Προσωπικά, επιφυλάσσομαι.
    Αλλά καλά έκανες το ποστ για να γνωρίζουν αυτοί που το βράδυ της τετάρτης τον χειροκροτούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρουσία του Φαίδωνα Ματθαίου που είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1948 έκλεψε την παράσταση κατά την τελετή απονομής των αθλητών που διακρίθηκαν το 2008

    2008 - 1948 = 60
    μιά ολόκληρη ζωή
    μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OK έχετε εν μέρει δίκιο, αλλά τον Ματθαίου τον σέβομαι ως γενικά μεγάλη μορφή του ελληνικού αθλητισμού που πέρασε ΚΑΙ από την κωπηλασία.
    Άλλωστε δεν εξαφανίστηκε 60 χρόνια όπως λέτε, εγώ τον έχω φωτό να μου κάνει απονομή γύρω στο 1985. Λογικό είναι να ασχοληθεί με το δημοφιλέστερο μπάσκετ.
    Μήπως όμως δεν τον άφησαν τίποτε καρεκλοκένταυροι του παρελθόντος να ασχοληθεί με το κουπί; Λέω μήπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1o Αναμφισβήτητα ο Κος Ματθαίου είναι ΙΣΤΟΡΙΑ στον Ελληνικό αθλητισμό, και πολύ περισσότερο για μας που υπήρξε κωπηλάτης.
    2ο (προσωπική άποψη) Από το Μπάσκετ τα κονόμισε από την κωπηλασία που είχε μεγαλύτερη διάκρισε δεν πήρε τίποτα, παρά μόνο την αγάπη του κόσμου και πολύ περισσότερο των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης.(Έτσι ξέρω την Θεσαλονίκη φίλε Argentum, και αν είσαι οπαδός λόγω εντοπιότητας καλά κάνεις)Άσχετο, ποτέ δεν βάζω αλάτι στο φαγητό μου. Εγώ είμαι ΦΙΛΑΘΛΟΣ και όχι οπαδός ομάδων που στην κατοχή παίζανε φιλικά με τα es es, ή στην χούντα είχανε για έμβλημα το πουλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την κωπηλασία την έκανε γιατί πως να του κάνουμε βαριά η καλογερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλαθλος στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ S Argentum
    τυχερός είσαι που σου έκανε απονομή
    εγω ήμουν αθλητης 5 χρόνια στο συλλόγο που ήταν κωπηλάτης και μόνο μια φωτογραφία του είχαμε δει.Ρώτα και την ΝΚ δεν νομίζω να τον πέτυχε ποτέ.
    Προσωπικά για μένα είναι ένας "αρειάνος" και κατόπιν χαμουτζής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καρεκλοκένταυρους εννοείς τους Αξ. και Υπαξ. του Βασιλικού Ναυτικού ήμων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @cox man
    Για την ιστορία στους Ολυμπιακους τερμάτισε τρίτος στους επαναληπτικούς αλλά την επόμενη χρονιά στο μπάσκετ κέρδισε το χάλκινο.
    Ποιες όμαδες εννοεις γιατι δεν κυκλοφορει τέτοια φήμη για ομάδα της Θεσ/νικης.
    Ζηλέψατε όμως και προσπαθείτε να στήσετε την δικιά σας ποδοσφαιροχούντα, το αφεντικό σας έχει μεγάλη εμπειρια από ολοκληρωτικά καθεστωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @mctsou
    1. Είσαι καυστικός σαν το κεζάπ (που λέμε οι Θεσσαλονικείς)
    2. Μη μου στεναχωρείς τον αγαπημένο μου coxman!
    3. Παρανόησες τα λεγόμενά του. Αφού το λέει ξεκάθαρα: "Εγώ είμαι ΦΙΛΑΘΛΟΣ και όχι οπαδός ομάδων που στην κατοχή παίζανε φιλικά με τα es es, ή στην χούντα είχανε για έμβλημα το πουλί" , άρα αναφέρεται στις δικές του ομάδες (πόσες έχει???), των οποίων μας λέει απλά ότι είναι φίλαθλος και όχι οπαδός.

    @coxman
    όλα τα παραπάνω τα λέω με χιούμορ και καλοπροαίρετα και χαίρομαι για το αλάτι γιατί δεν θα ανεβάσεις ποτέ αρτηριακή πίεση:-) (αυτό σημαίνει χαμόγελο. Γείρε το κεφάλι σου αριστερά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε mctsou προτιμότερο είναι να δήλώνεις ότι υποστηρίζεις κάποια ομάδα παρά να είσαι αντι σε κάποιά ομάδα.Το ότι είσαι αντιολυμπιακός μέχρι κόκαλο είναι φανερό. Όσο για τον πρόεδρο δεν με απασχολεί. Πέρασαν και θα περάσουν από τον Ολυμπιακό πολλοί. Η ιστορία του Ολυμπιακού (αμφιβάλω αν την γνωρίζεις)είναι μεγάλη ,οχι μόνο στο αθλητικό μέρος αλλά και στο κοινονικό.
    Για πέσ μου πώς αποκαλούν τα Παόκια τους Αρειανούς και γιατί? Και δεν είναι φήμη είναι πραγματικότητα. Τα περί 'ποδοσφαιροχούντας' και 'ολοκληροτικών' δεν περίμενα να το ακούσω από σένα.Σε αβαντάρει και ο Argentum, ο οποίος πιστεύει ότι μόνο μία κατηγορία έχουμε στο ποδόσφαιρο και αθλητισμός είναι μόνο αυτό.(είμαι σίγουρος ότι δεν τα πισρεύει ),αλλά δεν μου το αποδεικνύει. Όλα τα παραπάνω τα λέω στα σοβαρά και καλοπροαίρετα (το ο με όμικρον)όσο για το αλάτι έχεις δίκιο πίεση δεν έχω αλλά έχω παραπανίσια κιλά και το πρωτάθλημα πλησιάζει. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ COXMAN.
    Υ.Γ. Κώστα μπορώ και μόνος μου να τους βαρέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με χαρά βλέπω την χρηση του ονόματος του Παοκ σώστα από έναν Ολυμπιακό.
    Με λύπη βλεπω έναν αυτοαποκαλούμενο φίλαθλο (όχι όπαδο)να βάζει στο στόμα του και να ταυτιζεται λόγια ένος Αρχιαλήτη.
    Για το αλάτι δεν είπα τίποτα παρεπιπτόντως δεν απόλυτος ο συσχετισμός με την αρτ. πίεση.
    Μόνο σε τέτοια καθεστώτα παίρνει ο πρόεδρος 97% και η όμαδα 10 στα 11 και το 40% του πληθυσμου 99% των πρωταθλημάτων, σ΄άρεσει δεν σ΄αρέσει αυτό είναι.
    Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά ιστορια για να μην γνωρίζω του Ολυμπιακού μάλον δεν θα έκανε και τίποτα σημαντικό, γιατί αλλίως θα γίνοταν τόση πλυση εγκεφάλου που θα διδάσκοταν στο σχολείο. Για πες μου πως τους αποκαλούμε (εκτός από σκουλήκια)μήπως έχω χάσει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @COXMAN

    Αυτή τη φορά με ερέθισες πολύ (με την καλή έννοια πάντα), οπότε κάθισε κάπου βολικά να διαβάσεις.

    1ο: Με γέμισες απορίες:
    -Πιστεύω ότι έχουμε μόνο μια κατηγορία στο ποδόσφαιρο???
    -Ότι το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα??? Από που τα έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα???
    -Το όμικρον στο καλοπροαίρετα γιατί μου το τονίζεις???
    -Ποιος είναι ο Κώστας ο νταής και πόσο άσχημα βαράει???
    -Θα απολογηθώ εγώ σαν Παοκτσής επειδή τα "σκουλήκια" έπαιζαν στην κατοχή με τους Γερμανούς?? (συ είπας, εγώ δεν το γνωρίζω). Απολογήσου τότε κι εσύ γιατί ο "βάζελος" λάδωσε επί χούντας τον Ερυθρό Αστέρα να κάτσει να χάσει και να πάει τελικό!!!

    2ο:Αντι-ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο mctsou αλλά όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Ολυμπιακών. Ενώ, ας πούμε, δεν είναι αντι-βάζελοι ή αντι-αεκτσήδες. Αυτό λέει πολλά. Και μη μου πεις ότι σας ζηλεύουν που είστε πρώτοι! Να μη θυμίσω με ποιο τρόπο πήρατε τα 7 από τα 10 πρωταθλήματα. Ακόμη θυμάμαι το Γιαννακόπουλο να κάνει "καταδύσεις" στη μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου (νομίζω), ούτε ο Μπίμης να'τανε!!!

    Εμείς όμως συγκεκριμένα ως Παοκτσήδες έχουμε πολλούς λόγους παραπάνω να μη σας γουστάρουμε. Όταν ο Παοκ είχε τη μεγαλύτερη ομάδα ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο και έπρεπε να παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα και κύπελλο (Κούδας, Σαράφης, Τερζανίδης, Παρίδης κλπ) το ΠΟΚ και κυρίως ο γάβρος δεν τον άφηναν. Θυμίζω ότι όλοι οι τελικοί κυπέλλου π.χ. γινόταν Αθήνα.
    Επίσης, εμείς είμαστε Παοκ γιατί καταγόμαστε από προσφυγικές οικογένειες και είμαστε Θεσσαλονικείς. Γάβροι δικαιούνται να είναι οι Πειραιώτες. Όλοι οι άλλοι (που φανατίζονται, όχι απλά θαυμάζουν) το κάνουν για να -να το πω "κυριλέ"- ανάγκη σύμπλευσης και ταύτισης με το νικητή. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να χάνουμε,ούτε συμπλέγματα πρωτιάς, αλλιώς θα γινόμασταν (αυτήν την εποχή) γάβροι και κωπηλατικά θα υποστηρίζαμε μόνο το ΝΟΙ!!!!!

    Ακόμη, δε γουστάρω να με χρησιμοποιεί ο Θείος για να παίζει τα πολιτικά του παιχνίδια και να μην τον αγγίζει καμιά κυβέρνηση.

    Τέλος και κυριότερο επειδή αγαπάω την Κωπηλασία, μετά τον αισχρό τρόπο που οι γάβροι έκαναν πρόσφυγα έναν κωπηλατικό όμιλο για να κάνουν τα νέα γραφεία τους στον Πειραιά και γάβρος να ήμουνα θα γινόμουν βάζελος!!!

    Πω, πω με έκανες να πέσω πολύ χαμηλά σήμερα και να φύγω εκτός θέματος εντελώς, αλλά με έσκασες! Είναι το τελευταίο μου σχόλιο για το θέμα αυτό, ήδη το παράκανα.

    Και για να σε γλυκάνω λίγο στο τέλος, όσα κιλά παραπανίσια και να' χεις με σένα μέσα το πλήρωμά σου θα κερδίσει!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας ένας φίλοι μου.
    Φίλε mctsou δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με σένα ή έχεις χάσει την μπάλα ή παίζεις σε άλλο γήπεδο. Από πότε ο πρόεδρος σε μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία ψηφίζετε? Σκάει τον παρά και παίρνει το πακέτο. Εκτός αν στην ομάδα σου ο πρόεδρος (στην ομάδα μου δεν συμβαίνει)κάνει συνέλευση για ποιόν διασκεδαστή θα φέρει η θα διώξη. Τι να κάνουμε? Έζησα στην Αθήνα τα φοιτητικά μου χρόνια και όταν πήγα για πρώτη φορά στη Λεωφόρο, (εκεί να σε είχα να βλέπεις τους νεοναζίστες με την σβάστικα στο μπράτσο ) τόβαλα στα πόδια και έφτασα μέχρι το λιμάνι. Το αν ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα το ένα πίσω από το άλλο είναι γιατί το αφεντικό ψωνίζει στα καλύτερα μαγαζιά και όχι απο τα καλάθια που κάνουνε οι άλλοι.Περίμενε τη σειρα σου Argentum. Συνεχίζω...την ιστορία των ομάδων της Θεσσολονίκης δεν την ήξερα αλλά στο περίπου φρόντισα να μάθω. Σου υπόσχομαι να σου κάνω δώρο ενα βιβλίο για την ιστορία του Ολυμπιακού.Π.χ. όταν η διοίκηση και οι παίχτες του Ολυμπιακού στην κατοχή κάνανε συσσίτια και τάιζαν τους πεινασμένους κάποιοι άλλοι παίζανε φιλικά με τα ες ες και με τις κουκούλες στο κεφάλι πρόδιδαν τους πατριώτες.Κάτι αντοίστιχο συνέβει και στην πόλη σου. Φίλε σ' εκτιμώ και το ξέρεις αν γράφω κάτι που σε θίγει σου ζήτω συγνώμη. Πρέπει να διαβάσεις περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Εξ' άλλου δεν σου ζήτησε κανείς να τον υποστηρίξεις. Τουλάχιστον μην γράφεις ανακρίβειες. Τελειώνοντας θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις και αν θέλεις μου απαντάς.
    Πότε έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο? Ποιός έκανε μέχρι τότε κουμάντο και ποιός έφτιαξε το θεσμικό πλαίσιο? (για να έχουμε σήμερα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου?) ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ. Πότε και πόσοι ξένοι δια σκεδαστές επιτρέπονταν και όταν είχαμε περισσότερους του βγάζαμε Ελληνική ταυτότητα(σαν τα αρνιά τα Αλβανικά που τα βαφτίζουν ντόπια)
    Γιατι ο Χαν/γής δεν έπαιξε στην Εθνική αλλά έπαιξαν οι Γεωργιανορωσοαλβανοί?
    Ποιός διοργανώνει το πρωτάθλημα?
    Πως ορίζονται οι διαιτητές?
    Γιατί οι καλύτεροι διασκεδαστές των θεωριτικά μικρότερων ομάδων 'τρελένονται' να παίξουν στον Θρύλο και στον ΠΑΟ? Άσχετο αν ζεστένουν τον πάγκο (Γκαλίτσιος,Χριστοδουλόπουλος,Μελίσσης κ.λ.π.)
    Συγνώμη Argentum που περίμενες αλλά σε βρίσκω για Παόκι περισσότερο καταρτισμένο και θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω μια μια τις απορίες που έχεις.
    Όταν έγραφα ομάδων εννοούσα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπήρξαν αλλά και υπάρχουν ακόμη και τώρα σωματεία με αντίστοιχες δραστηριότητες.Εξ άλλου αν με διάβασες καλά είμαι σίγουρος ότι δεν το πιστεύεις.Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι Ολυμπιακός έκανε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
    Πάμε παρακάτω, όσο για τον Κώστα που τον αποκαλείς νταή έκανα μεγάλο λάθος.Αν μπορούσα το Υ.Γ. να το διέγραφα θα το έκανα ευχαρίστως. Ο λόγος? Δεν μπορώ να τα βγάλω με 2 Παόκια θα τα βγάλω με 3 και έχει και βαρύ χέρι!!!!
    Φίλε μου , έχεις δίκιο. 'Οσοι δεν είναι Ολυμπιακοί είναι αντιολυμπιακοί. Στην διαπίστωση αυτή υποθέτω ότι έχουμε διαφορετική εξήγηση. Θα σου πω την δική μου γιατί είσαι αντιολυμπιακός.Π.χ. όταν ο ΝΟΙ έχασε την 8 από τον ΝΟΘ νάσουνα σε μια μεριά νάκουγες τα 'μπινιλίκια ' που μας ρίχνανε.Γιατί? Γιατί δεν το άντεχαν 10 χρόνια συνεχόμενα να βλέπουνε τον ΝΟΙ πρώτο στην 8. Τι τους κάναμε και μας βρίζαν? ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς ήμασταν καλύτεροι.Για την ιστορία ενας μόνο αθλητής δεν έβριζε, ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ο Μ. ΓΚ.Αν τώρα στη θέση του Ολυμ. βάλουμε μια άλλη ομάδα τα ίδια θα έλεγες γιατί η 'χασούρα'δεν υποφέρετε.Είναι πολλοί που δεν γουστάρουν τον πρώτο γιατί θάθελαν να είναι αυτοί αλλά δεν μπορούν. Αντι να ψάχνουν στα δικά τους ψάχνουν στους αντιπάλους να βρουν ψεγάδια για να τους μειώσουν. Το σύνδρομο της κακομοιριάς και της μιζέριας σ' όλο του το μεγαλείο.Πιο λαικά 'της κοντής.......'
    Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει παγκοσμιοποιηθεί. Πόσοι ντόπιοι παίζουν στον ΠΑΟΚ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ στον ΠΑΟ στον ΘΡΥΛΟ στην ΑΡΣΕΝΑΛ στην ΙΝΤΕΡ? ΚΑΝΕΙΣ. Γιατί να νοιάζομαι εγώ για την ομάδα περισσότερο απο τον διασκεδαστή-ποδοσφαιριστή που στο κάτω κάτω αυτός τα κονομάει? Απλώς μου αρέσει το θέαμα που προσφέρει το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Και σήμερα καλούς διασκεδαστές-ποδοσφαιριστές διαθέτει ο Ολυμπιακός. Μαγαζί γωνία τι να κάνουμε? Στο σχολείο μου χωρίζω τα παιδιά σε ισοδύναμες ομάδες. Εδω τις καλύτερες ομάδες τις κάνουν τα μπατζεκτ. Οσο κοστίζει ενας παίχτης του Ολυμ. κοστίζει ολη η ομάδα σου. Τι παραπονιέσαι?Φτιάξε ομάδα να με κερδίσεις.(σαν φίλαθλο) Με πορδές δεν βάφεις αυγά. Δες το πιο ρομαντικά!!! Κιαν δεν είχες κρατική διαφήμηση (πρωτάκουστο) θα ήσουν στην Β'.
    Πάμε παρακάτω.
    Για τον βάζελο και τον Ερυθρό Αστέρα ξέρεις για τις ομάδες τις γειτονιάς σου 'γαργάρες'. Έψαξες ποτέ να μάθεις γιατί λέγονται 'αιώνιοι αντίπαλοι'οι ομάδες της Αθήνας αλλά και το μακελειό μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης?
    Αν κάποιος υποστηρίζει κάποια ομάδα λόγω εντοπιότητας κι ας είναι για τα 'πανηγύρια' τον συμβουλεύω να βλέπει την ομάδα του μόνο στο δίτερμα της προπόνησης και όχι σε αγώνες πρωταθλήματος. Σου είναι αδύνατο να παραδεχτείς μια άλλη ομάδα όταν είναι καλύτερη από την δική σου.Λόγω εντοπιότητας βέβαια.
    Φιλαράκια μου αν σας στεναχώρεσα συγνώμη.
    Argentum δεν έχω εγώ πρόβλημα με τα κιλά, για ρώτα όμως τον Κώστα τον Γιώργο τον Σπύρο τον Θανάση κ.λ.π.

    φιλάκια απο COXMAN

    Υ.Γ. ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Coxman
    με μεγάλη χαρά είδα να παραδέχεσαι ότι είναι αρχιαλήτης η έκφραση χυδαία.
    Δεν μπορείς να είσαι ο μόνος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ αλλά και ο μόνος ψηφοφόρος και να πάρεις 97% θα πάρεις 100% το 97% δεν αναφερόταν στον ιδιοκτήτη αλλά στους προέδρους των ολοκληρωτικών(Φρανκο,φιντελ,κανταφι,Σανταμ,αδόλφο)
    ποδοσφαιροχουντα αναφέρομαι στα άλλα 2
    Αν δεν το έχεις καταλάβει είμαι αντί ΠΟΚ που η βρωμερή έκφραση του τώρα είναι κόκκινη.
    Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζεις είναι μια ΠΟΚ.
    Όσο για τον Βάσια αφού δεν πήρε μεταγραφή για Αθήνα εθνική Γιοκ.(εδώ κατάφεραν και βάλανε νέγρο την εθνική )
    Για την περίπτωση του Νο Ν Φαλήρου δεν λές τίποτα γαργάρα το έκανες.
    Γράφεις ότι "Το αν ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα το ένα πίσω από το άλλο είναι γιατί το αφεντικό ψωνίζει στα καλύτερα μαγαζιά" αλλά δεν τα κατονομάζεις να σε βοηθήσω ΕΠΟ Επιτρ Διαιτησίας εξαγορές συνειδήσεων και βρωμερά.
    Κρατικό χρήμα μόνο ο Οσφπ πήρε (ερτ)σε βάρος των υπολοίπων.
    Πιστεύεις ότι εμείς ή άλλη ομάδα αγοράσει τους παίκτες και τον προπονητή της Μάντσεστερ θα πάρουμε πρωτάθλημα; αν ναι είσαι πολύ "γαύρος", είχαμε ισάξιους για μια δεκαετία στο παρελθόν και τι πήραμε 1+1 α είχαμε και χούντα τότε και πήρατε κάνα δυο και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εφτιαξες τη σελίδα αυτή για να βγάζεις τα κόμπλεξ σου. Έτσι όπως πας εσύ θα τα γράφεις και εσύ θα τα διαβάζεις. Κι αν κάτι δεν σου αρέσει το κόβεις και τελειώνει.
    Λυπάμε που ασχολήθηκα μαζί σου. Νομίζεις οτι τα ξέρεις όλα, σχολιάζεις όλες τις αναρτήσεις σαν να απευθύνεσαι σε άτομα που δεν έχουν σχέση με το χώρο. Δεν σέβεσαι την διαφορετικότητα του άλλου. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη βρίζεται, χλευάζεται ή κόβεται.ΛΥΠΑΜΑΙ

    COXMAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πιθανότερο είναι να μην άνοιξες το email σου και να παρεξήγησες.
    Άνοιξε το τώρα σε παρακαλώ και αν επιμένεις πες το .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. mstou το άνοιξα και ΕΠΙΜΕΝΩ στο οτι πρέπει να σταματήσει η προσωποποίηση των Ολυμπιακών ή αντιολυμπιακών συναισθημάτων που έχει ο καθένας. Βρίσκω το μέρος ακατάλληλο για τέτοια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eν μέρει έχεις δίκιο .
    Αλλά να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τον Οσφπ αλλά με αυτό που εκφράζει αυτή τη στιγμή, το κέντρο, αυτό που ζει και εκμεταλεύεται με τον έναν η τον άλλο τρόπο την περιφέρεια.
    Εσύ πρέπει να ξέρεις από εαυτή την εκμετάλευση.
    Φαντάσου την περσινή σου τη δουλειά να την είχες κάνει ως άνθρωπος του κέντρου , θα μου είχες φέρει μασκότ από το Πεκίνο και τα παιδιά διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ coxman
    Επειδή το πράγμα ξέφυγε,οφείλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους

    1. Το μπλογκ δε το δημιούργησε ο mctsou αλλά εγώ και προφανώς χωρίς καμιά ιδιοτέλεια ή για εκτόνωση απωθημένων του παρελθόντος. Ο mctsou, o epikopos varkas και ο masterower είναι φίλοι,όπως εσύ, που μοιραζόμαστε μια κοινή αγάπη και ένα κοινό χόμπυ. Απλά ο mctsou είναι ο πιο δραστήριος και έχει κλέψει την παράσταση. Αντίστοιχα είσαι ευπρόσδεκτος εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, γνωστός μας ή μη, να στείλει για να δημοσιευτεί οτιδήποτε σχετικό με τη θεματολογία του ιστολογίου, αρκεί να μην παραβιάζει κάποιους βασικούς κανόνες, όπως την ανωνυμία (αν και οι περισσότεροι γνωριζόμαστε, απλά έχει πιο πολύ πλάκα έτσι) και να μην είναι προσβλητικό ή υβριστικό σε πρόσωπα. Δηλαδή η δημοκρατία είναι δεδομένη και δεν λογοκρίνεται κανείς. Απόδειξη η έντονη αντίθεσή μου με τον mctsou στην ανάρτηση για τον Πάγκαλο και τα κρασιά, που μπορείς να διαβάσεις στα σχόλια.

    2. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από σχόλιό μου με περιπαικτική διάθεση, στην ανάρτηση "πριμ προπονητών" στο οποίο εσύ απάντησες και μετά εγώ -κακώς- τσίμπησα και το θέμα πήρε αυτή την άσχημη τροπή. Όταν βλέπεις το :-),σημαίνει χαμόγελο, δηλαδή χαβαλές και δε χρειάζεται να το παίρνεις τοις μετρητοίς,αλλά να κάνεις στο ίδιο ύφος σχόλιο.

    3.Δεν έχω καμιά διάθεση θυμώσω ή να χαλάσω τη φιλία μου με κάποιον για θέματα ποδοσφαίρου ή πολιτικής, πόσο μάλλον με κάποιον σαν εσένα που αγαπώ και κυρίως εκτιμώ. Το θεωρώ προνόμιο άλλων ηλικιών που δεν γνωρίζουν πως παίζεται το "παιχνίδι". Αντιθέτως, μου αρέσει να "πειράζω" κόσμο για αυτά τα θέματα, μόνο με διάθεση χαβαλέ. Δυστυχώς στα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα δεν μπορείς να αποτυπώσεις -ακόμη- συναισθήματα.

    Τέλος, υπόσχομαι ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και πρώτο απ' όλους τον εαυτό μου, να "ξανακυλήσει" τόσο πολύ εκτός θέματος και......ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Argentum,
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ,
    ΣΥΝΦΟΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ COXMAN!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο δαίμων της ταχύτητας αντι να γράψει ΣΥΜΦΩΝΩ έγραψε ΣΥΝΦΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. S Argentum
    Nα διευκρινίσω η ανωνυμία είναι κυρίως για λόγους ασφαλείας.
    Τώρα όσον αφορά την πολιτική και το ποδόσφαιρο η γνώμη μου είναι ότι κι αυτά είναι μέρος της κωπηλασίας (τα συζητούσαμε στον όμιλο ή στο κοινόβιο με τον cox )η δουλειά του Ιστολόγιου δεν είναι φυσικά ποδόσφαιρο και πολιτική , αλλά στα σχόλια δεν βλέπω λόγο να τα αποφεύγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. coxman

    είδα και απόλαυσα αυτό το βίντεο
    http://www.youtube.com/watch?v=hDkk5GQIXj8
    και δεν μπορώ να βρώ που χωράει ο Ολυμπιακός.
    Τι σχέση μπορεί να έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή