Από το ιστολόγιο Greek-Olympics

Από το ιστολόγιο Greek-Olympics

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Οι Μεσογειακοί Αγώνες χρειάζονται μόλις 40 εκατ. ευρώ

Mπορεί να φαίνεται αδύνατον, όμως όπως όλα δείχνουν υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, που θα βάλει τάξει στις αθλητικές διοργανώσεις και τον αθλητισμό γενικότερα στη χώρα μας. Υπέρ της τάξης έχει ταχθεί και πολλά άρθρα του και το greek-olympics.blogspot.com, έχοντας καταγγείλει και τα υπερβολικά ποσά επιχορηγήσεων, αλλά και το μεγάλο «πάρτι» που θέλουν να στήσουν ορισμένοι στο όνομα των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 σε Λάρισα και Βόλο.
Μετά τις προτάσεις για χρηματοδότηση των ομοσπονδιών μπαίνει μαχαίρι κατά 50% και στις δαπάνες των Μεσογειακών. Το λέμε λοιπόν εξ’ αρχής: «και λίγα είναι». Το… πανηγύρι των Μεσογειακών ούτε λίγο ούτε πολύ είχε προϋπολογισμό 170 εκατ. ευρώ και με τις υπερβάσεις – γνωστές και ως ελληνικό μοντέλο – θα ξεπερνούσε τα 200 εκατ.
Ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής έχει την πρόθεση να μειώσει το κόστος στο μισό. Λέμε λοιπόν ότι και πάλι είναι πολλά. Οι Μεσογειακοί Αγώνες κόστισαν στην Ιταλία το 2009, περίπου 40 εκατ. ευρώ. Γιατί να μην δαπανήσουμε και εμείς τόσα. Υπάρχει τρόπος και γνώση για να γίνει κάτι τέτοιο.
Να γλυτώσει δηλαδή η χώρα μας πάνω από 120 εκατ. ευρώ σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Αρκεί να βρεθούν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις, να είναι ολιγομελές το σχήμα και από πλευράς έργων να μείνουμε στα απαραίρτητα.
Για το θέμα των περικοπών σας παραθέτουμε και ένα άρθρο που είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες ο φίλος blogger από τη Μαγνησία «magnitis».
Διαβάστε το στη διεύθυνση: http://magnitis.blogspot.com/2010/02/blog-post_3606.html

. And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου