Οι θέσεις της ΕΟΕ

News image Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2010, στην οποία παρέστησαν 24 μέλη, αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις παρακάτω θέσεις – προτάσεις της για τον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό:

  • Ο Σχεδιασμός που προτείνει η Πολιτεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς επιδιώκει τον εξορθολογισμό στη χρηματοδότηση των αθλημάτων, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα.

  • Όλες οι Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων, πρέπει υποχρεωτικά να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία. Από εκεί και πέρα η Πολιτεία μπορεί να τα κατατάξει σε διαφορετικές κατηγορίες με κριτήρια που θα θέσει η ίδια.

  • Στα κριτήρια για τη χρηματοδότηση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις προσπάθειες που κάνει η κάθε Αθλητική Ομοσπονδία, για την μάχη κατά του ντόπινγκ, για την καταπολέμηση της βίας και για την επικράτηση του «ευ αγωνίζεσθαι».

  • Να συνεχιστεί η κρατική χρηματοδότηση αθλημάτων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 - οι οποίοι θα γίνουν στην πατρίδα μας - προκειμένου να υπάρξει επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στη διοργάνωση του Βόλου και της Λάρισας.

  • Να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων, η στέγη, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια και οι δεσμευτικές συμβάσεις(προπονητές, τεχνικοί σύμβουλοι κλπ)

  • Οι περικοπές στην επιχορήγηση των Ολυμπιακών Αθλημάτων πρέπει να γίνουν σταδιακά ώστε να δοθεί ο χρόνος για έγκαιρο προγραμματισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα αθλήματα, πρέπει να είναι η χρηματοδότηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών, προκειμένου να μην χαθεί το κίνητρο της συμμετοχής στους αθλητές και στις αθλήτριες.

  • Να επιχορηγείται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το Δημόσιο, ώστε τα χρήματα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας να πηγαίνουν στους αθλητές υψηλού επιπέδου, βάση των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί.

  • Το Κράτος να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση χορηγιών. Παράλληλα οι χορηγίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μοιράζονται σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα.

  • Να αποκλειστούν από κάθε κρατική χρηματοδότηση όλα τα σωματεία – «σφραγίδες», που θα διαπιστώνει με ελέγχους της η Πολιτεία

Τέλος η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί την ερχόμενη εβδομάδα, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή προκειμένου να γίνει περαιτέρω διαβούλευση για τον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό

29/1/10 11:55

9 σχόλια:

  1. Για τις "καρατομήσεις" σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ πότε θα ανεβάσεις ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα να το αφήσω σε σένα.
    Αλλά αφού επιμένεις ξεκινάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρώτο μου βήμα είναι να στείλω στο ΑΣΕΠ αίτημα να μου δώσουν λεπτομέρειες του διορισμού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν με βιογραφικά, όπως και οι Γ.Γ. των Υπουργείων!

    Αυτό όμως δεν εξηγεί την ρεβανσιστική καρατόμηση. Που είναι τα νέα ήθη και τα παχιά λόγια περί "αλλαγής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πληροφορίες μου μιλάνε για εθελούσια έξοδο.
    Οι μεν του ΣΕΦ για να συνεχίσουν την καριερα τους στο Ασεπ επιμορφώνοντας περί προσλήψεων ημετέρων και συγγενών.
    Οι δε του ΟΑΚΑ τους ζήτησε το IOG ( institute of groundsmanship) να τους παραδώσουν μαθήματα στην συντήρηση υψηλού επιπέδου sport field (κυρίως χλοοτάπητα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον θα αποχωρησω απο το blog φιλοι μου, αυτη η συνεχιζομενη κοντρα με κομματικα υπονοουμενα δεν βοηθαει κανεναν.
    εγιναν πολλα σφαλματα ολα τα προηγουμενα χρονια (οχι μονο τα 5 αλλα τα 35) και θα συνεχισουν να γινονται αν δεν διεκδικησουμε αξιοκρατια και διαφανεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Big T

    Είναι αδύνατον στα σχόλια να αναλύσουμε το "τις πταίει" για τα χάλια μας αν και συμφωνώ απόλυτα με τα λίγα που έγραψες.

    Στο θέμα της "κόντρας" τώρα:
    Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να ασχολείται με Κωπηλασία. ΜΟΝΟ. Κάποιοι κατά καιρούς το χρησιμοποίησαν για την προβολή προσωπικών κομματικών "προτιμήσεων".

    Λόγω του ότι πιστεύω στην ελευθερία του λόγου δεν τις κατέβασα, αν και μπορούσα. Απλά διατύπωσα τις ενστάσεις μου, τον αντίλογο και έκανα κριτική.

    Κατά τα άλλα είσαι ελεύθερος να πράξεις ό,τι θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ S Αrgentum
    Φυσικα και δεν θέλω να αποχωρησω, εδω και τρια χρονια μπαινω σχεδον καθημερινα στο Blog και ενημερωνομαι.
    ειμαι ο τελευταιος που θα ηθελα λογοκρισια σ ενα Blog.
    Απλα δεν νομιζω οτι την συγκεκριμενη στιγμη μας βοηθαει μια τετοια κοντρα.
    Ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι θα πρεπει να δωσουμε λιγο χρονο ακομη για να δουμε ισως καποια σοβαρη προσπαθεια απο αυτη την κυβερνηση γιατι η προηγουμενη οντως μας απογοητευσε σε πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Big T

    Μάλλον δεν έγινα κατανοητός

    Ασχέτως με τις πεποιθήσεις του καθενός το ιστολόγιο ΔΕΝ είναι χώρος πολιτικής έκφρασης αλλά μόνο κωπηλατικής.

    Προφανώς δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας, όμως για τις πολιτικές σου ανησυχίες (τις δικές μου και οποιουδήποτε άλλου) υπάρχουν τα αντίστοιχα ιστολόγια.

    Ας το κλείσουμε εδώ το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή