Λίμνη Κάρλα: Η ευκαιρία για τη Θεσσαλία και την Κωπηλασία δείχνει να χάνεται...

Με θέματα ανάπτυξης το ιστολόγιο ασχολήθηκε πολλές φορές, είτε επαινώντας αξιόλογες προσπάθειες προσέλκυσης νέων αθλητών, είτε προτείνοντας περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν με επιτυχία Κωπηλατικούς Συλλόγους (εδώ κι εδώ)

Η πάγια θέση μας είναι ότι καμιά ενέργεια καταγραφής ή προσέλκυσης νέων αθλητών δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και διαρκής, όσον αφορά την ανάπτυξη, όσο η διεύρυνση της βάσης του αθλήματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με την ίδρυση νέων συλλόγων σε πόλεις με ικανοποιητικό ή μεγάλο πληθυσμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αθλήματος είναι το μπάσκετ, όπου μετά την επιτυχία του '87 τα γήπεδα κι οι ομάδες γέμισαν με παιδιά. Έτσι, χτίστηκαν κι άλλα γήπεδα, ιδρύθηκαν περισσότερες ομάδες κι ήρθαν κι άλλα παιδιά. Ο θετικός "φαύλος κύκλος" συνεχίζεται ως τις μέρες μας με αποτέλεσμα να είμαστε, με πληθυσμό μόλις 10 εκατομμύρια, μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως.

Είναι φανερό ότι με θαύματα δε χτίζεται ένα άθλημα. Είχαμε γράψει και στο παρελθόν ότι μια πυραμίδα με τόσο ψηλή κορυφή σαν κι αυτή της Ελληνικής κωπηλασίας χρειάζεται πλατιά βάση για να αντέξουν τα στατικά της και να μην καταρρεύσει. Έτσι, προτείναμε ως πρώτο μέλημα της Ομοσπονδίας μετά το Πεκίνο την ανάπτυξη της βάσης. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται αναδιανομή του προϋπολογισμού σε όφελος των ενεργειών ανάπτυξης, με κυριότερη από αυτές την ίδρυση νέων συλλόγων.

Η ανάληψη των ΟΑ της Αθήνας άφησε μια μοναδική κληρονομιά στην Ελληνική Κωπηλασία: Το Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Έκτοτε, το άθλημα απέκτησε "σπίτι", όπου μπορεί να διοργανώνει τις εκδηλώσεις του, αλλά και να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες. Μαζί με την Παμβώτιδα των Ιωαννίνων και την Καστοριά αποτελούν τρεις σημαντικούς κωπηλατικούς πυρήνες. Οι Μεσογειακοί της Λάρισας-Βόλου θα άφηναν μια ακόμη σημαντική κληρονομιά στην Κωπηλασία: Το Κωπηλατοδρόμιο της λίμνης Κάρλας. Σημείο κομβικό σε απόσταση μόλις 34,5 χλμ. από τη Λάρισα και 35,5 από το Βόλο στο κέντρο της Ελλάδας!(βλ. screenshots κάτω) Θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους δύο θαλασσινούς συλλόγους του Βόλου και να δώσει την ευκαιρία δημιουργίας νέου συλλόγου (-γων;) στον μεγάλο Δήμο Λαρισαίων των 125.000 (2001) κατοίκων.

Όμως: Η εισήγηση του Γ.Γ. κ. Μπιτσαξή προς τον προϊστάμενό του Υπουργό κ. Γερουλάνο είναι αρνητική σχετικά με τη δημιουργία του Κωπηλατοδρομίου, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην προηγούμενη ανάρτηση. Είναι επιτακτική ανάγκη για το άθλημα, άμεσα να δράσει η Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος προσωπικά, προς την κατεύθυνση της πίεσης στην Πολιτεία, ώστε να αλλάξει την απόφαση της μη αξιοποίησης της Κάρλας. Η Κωπηλασία το χρειάζεται...



And here is the rest of it.

1 σχόλιο:

  1. Γράφει ο S Argentum
    "Είναι επιτακτική ανάγκη για το άθλημα, άμεσα να δράσει η Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος προσωπικά, προς την κατεύθυνση της πίεσης στην Πολιτεία, ώστε να αλλάξει την απόφαση της μη αξιοποίησης της Κάρλας"
    και προσθέτω
    " ή να πάρει ανταλλάγματα για αυτή την βλαπτική για το άθλημα απόφαση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή