Ο Μπιτσαξής δίνει τη λύση

Κωπηλασία: Ο Μπιτσαξής δίνει τη λύση
Online 17:58 15/1
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα
Πολύ κοντά στο να βρεθεί η «χρυσή τομή», στο θέμα που δημιουργήθηκε, στην ελληνική κωπηλασία, με τον τρίμηνο αποκλεισμό 12 πρωτοκλασάτων αθλητών και αθλητριών με απόφαση της ΕΚΟΦΝΣ, μετά τη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, κατόπιν εκδήλωσης επιθυμίας από τον τελευταίο.

Προσπάθεια κατανόησης τόσο προς τις θέσεις της ομοσπονδίας όσο και προς τις θέσεις των αθλητών υπήρξε από την πλευρά του Πάνου Μπιτσαξή, με τη συζήτηση να αποδεικνύεται εποικοδομητική και να πραγματοποιείται σε πολύ καλό κλίμα.
O πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς, δήλωσε, κατά την έξοδό του από το κτήριο της ΓΓΑ: «Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού άκουσε τις θέσεις και των δύο πλευρών και κατανόησε το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας πραγματικά δεν επιτρέπει να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των αθλητών. Η Πολιτεία θα προσπαθήσει να λάβει καλύτερη μέριμνα ώστε να μη δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον.»

Η «ολυμπιονίκης» στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών στο Πεκίνο, Αλεξάνδρα Τσιάβου επίσης σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ, επεσήμανε: «Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα. Είμαστε συγκινημένοι με την προσπάθεια του γενικού γραμματέα Αθλητισμού να βοηθήσει κι αυτός όσο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.»

Ο πρόεδρος της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, επιφυλάχτηκε να μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ προς ενημέρωσης των μελών του.

Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος και έφορος εθνικών ομάδων, Γιάννης Μωυσίδης, και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας κωπηλασίας, Αντώνης Αργυρίου. Από πλευράς αθλητών, εκτός της Αλεξάνδρας Τσιάβου το παρόν έδωσαν οι Βασίλης Πολύμερος, Δημήτρης Μούγιος, και οι Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλας.

Ο λόγος που η ΕΚΟΦΝΣ αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 30 Δεκεμβρίου 2009 να επιβάλει στους δώδεκα αθλητές της την ποινή του τρίμηνου αποκλεισμού από όλες τις δραστηριότητες της Εθνικής ομάδας, αφορά την άρνησή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική. Συγκεκριμένα αρνήθηκαν να προσέλθουν σε προγραμματισμένο προπονητικό κοινόβιο, με αίτημα για αύξηση των αποδοχών τους. Η τιμωρία ισχύει από τις 31 Δεκεμβρίου 2009, αλλά εκτός απροόπτου θα επανεξεταστεί στο εγγύς μέλλον.

Οι δώδεκα αθλητές που τιμωρήθηκαν με τρίμηνο αποκλεισμό είναι οι εξής: Νικόλαος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσάμης, Δημήτρης Μούγιος, Γιώργος Τσιομπανίδης, Στέργιος Παπαχρήστος, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Τριανταφυλλιά Καλαμποκά.. And here is the rest of it.

3 σχόλια:

  1. Άλλο "δίνει τη λύση" και άλλο "πολύ κοντά στο να βρεθεί η χρυσή τομή".

    Όπως έλεγε και γνωστή σταρ στο παρελθόντος, "άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μόνο 2 παράγοντες μπορούσαν να βοηθήσουν.
    Ο ΓΓΑ (ο άσχετος με τα αθλητικά, όπως πολλοί είπαν μετά την επιλογή δια βιογραφικού).
    Και ο πρόεδρος της επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων .

    Σαν συμπέρασμα θα χρησιμοποιήσω την έκφραση από το προηγούμενο σχόλιο
    "άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=4O5A2OX8wUE
    Ο ΓΓΑ πρότεινε τη χρυσή τομή.
    Μπορείτε να τη δείτε στον παραπάνω σύνδεσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή