"Ο καθένας είναι το αφεντικό στα δικά του χωράφια"

Τίτλοι δημοσιεύσεων

Sport.gr: Φουρτούνες στην κωπηλασία

In.gr: Λόγω αποχής από καμπ προετοιμασίας, κόντρα ξέσπασε στην κωπηλασία για τον τρίμηνο αποκλεισμό της Ομοσπονδίας σε διεθνείς


Action Images
Απογοητευμένος ο Πολύμερος από την απόφαση της Ομοσπονδίας

Αθήνα
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ να τιμωρήσει τους αθλητές της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας για τρεις μήνες, επειδή δεν συμμετείχαν στο τελευταίο κοινόβιο προετοιμασίας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις του αθλήματος.

Οι αθλητές είχαν υποβάλλει αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας, για θέματα διατροφής και για οικονομικά ζητήματα. Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους αθλητές πρώτα να συμμετάσχουν στο κοινόβιο προετοιμασίας και μετά να έρθουν να συζητήσουν τα αιτήματά τους με το διοικητικό συμβούλιο.

Το γεγονός ότι απείχαν από το καμπ οδήγησε το Δ.Σ. να πάρει την απόφαση να αποκλείσει τους αθλητές της Εθνικής για τρεις μήνες:
«Αυτό είναι το ευχαριστώ για τα μετάλλια που έχουμε φέρει τόσα χρόνια»,τόνισε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Βασίλης Πολύμερος, στο sport.gr και συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά τα χρόνια κάποια πράγματα τα κάλυπταν οι επιτυχίες και τα μετάλλια. Αυτά που είναι αυτονόητα σε κάποια άλλα αθλήματα, δυστυχώς δεν είναι για το δικό μας.
Εμείς είχαμε κάποια αιτήματα όσον αφορά τα οικονομικά θέματα, αλλά και ζητήματα προετοιμασίας. Τους τα γνωστοποιήσαμε με έγγραφο που τους στείλαμε. Δυστυχώς η απόφασή τους ήταν να μας τιμωρήσουν για τρεις μήνες. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πως θα αντιδράσουμε. Θα δούμε...».

«Αυτή είναι η απόφαση και δεν αλλάζει»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Γιάννης Καρράς, ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση προήλθε επειδή οι αθλητές αρνήθηκαν να κατέβουν σε κοινόβιο προετοιμασίας.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει στους αθλητές ότι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε αλλά από τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν αποχή ήταν μονόδρομος η απόφασή μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ και συμπλήρωσε:

«Τους εξηγήσαμε ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν περισσότερα χρήματα. Τους ζητήσαμε να έρθουν να μιλήσουμε, αλλά αυτοί επέλεξαν να μην κατέβουν στο καμπ προετοιμασίας. Έχουν μια ευκαιρία με τον αγώνα αξιολόγησης του Απριλίου να επανέλθουν στην Εθνική ομάδα».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η απόφαση τόνισε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου και αυτή δεν μπορεί να αλλάξει».

Για το αν έχουν ενημερωθεί οι προπονητές γι' αυτήν την απόφαση: «Φυσικά κι έχουν ενημερωθεί. Αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή. Αλλά αυτό επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα διοικητικού συμβουλίου. Ο καθένας είναι το αφεντικό στα δικά του χωράφια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου