Συνέντευξη Μούγιου για το θέμα της τιμωρίας

Μούγιος: «Αντί να μας δώσουν κουράγιο...»

Η εθνική ομάδα κωπηλασίας ήταν η μόνη που είχε το 2008 και το 2009 εξαιρετική παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις και μάλιστα ανοδική πορεία και ανάπτυξη. Το 2010 όμως με τον τρόπο που ξεκίνησε δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Με την πρώτη ομάδα των ανδρών και των γυναικών τιμωρημένη για τρεις μήνες είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι καλοκαιρινοί αγωνιστικοί μήνες δεν θα κυλήσουν με τις ίδιες περσινές επιτυχίες. Αυτό προβληματίζει αθλητές, προπονητές και παράγοντες της ΕΚΟΦΝΣ, αλλά ούτε από πλευράς ομοσπονδίας ούτε από πλευράς αθλητών δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για υποχωρήσεις. Θιγμένος νιώθει ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος, που βλέπει τους κόπους των προηγούμενων χρόνων να πηγαίνουν χαμένοι.

«Πραγματικά στενοχωριέμαι από την ?κόντρα? που έχει προκύψει μεταξύ της ομοσπονδίας και των αθλητών της ομάδας. Πιστεύω πως σε ένα άθλημα σαν την κωπηλασία, που τα τελευταία χρόνια είναι από τα επιτυχημένα στην Ελλάδα, δεν χρειάζονται κόντρες. Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε το άθλημα, αν όχι να ανεβεί και άλλο, να μείνει σταθερά ψηλά στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων» δηλώνει ο 28χρονος κωπηλάτης από τον Πόρο.

Μούγιος: «Αντί να μας δώσουν κουράγιο...»

Αναφερόμενος στο πώς και το γιατί έφτασαν στο απροχώρητο οι σχέσεις με την ομοσπονδία ο Μούγιος εξηγεί: «Ολα ξεκίνησαν όταν ζητήσαμε από την ομοσπονδία μας να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε πράγματα στις συνθήκες που προπονούμαστε. Ζητήσαμε απλά πράγματα και όχι πολυτέλειες. δηλαδή βελτίωση στο φαγητό, στη διαμονή μας όταν είμαστε στα Ιωάννινα και αλλαγή στον τρόπο καταβολής των οδοιπορικών. Είναι πράγματα που η EKOΦNΣ μπορεί κατά τη γνώμη μου να υλοποιήσει εύκολα. Δυστυχώς, η ομοσπονδία όχι μόνο δεν έκατσε να συζητήσει μαζί μας, αλλά μας τιμώρησε κιόλας. Κάποιοι πίστεψαν ότι αντί να μας δώσουν κουράγιο και να εκτιμήσουν τις δυσκολίες που ξεπεράσαμε όλα αυτά τα χρόνια φέρνοντας το άθλημα τόσο ψηλά, έπρεπε να μας τιμωρήσουν».

Καταλήγοντας ο Μούγιος τονίζει πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος: «Εν μέσω οικονομικής κρίσης συν το ότι η πολιτεία έχει ψαλιδίσει πολύ τα προνόμια προς τους αθλητές, τέτοιες κόντρες δεν πρόκειται να βοηθήσουν το άθλημα να πάει μπροστά. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση ώστε η εθνική ομάδα να βρει τον δρόμο της, δηλαδή τον δρόμο των επιτυχιών».


Από το "Goal" 11:44 11/1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου