Μια συνέντευξη στο sportactive.gr.

Διονύσης Αγγελόπουλος: «Η κωπηλασία σε αναδεικνύει όχι μόνο σαν αθλητή, αλλά και σαν άνθρωπο». Εκτύπωση
Γράφει ο/η Λένα Παπαιωάννου
14.10.08

Image Ο Διονύσης Αγγελόπουλος είναι 16 ετών, πηγαίνει σχολείο και τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την κωπηλασία στο Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια προπονείται εντατικά και συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες με την εθνική ομάδα, όπου έχει ήδη σημειώσει επιτυχίες.

Τον συναντήσαμε στο γυμναστήριο του Ν.Α.Σ. και καταφέραμε να του πάρουμε μια μικρή συνέντευξη ανάμεσα στην προπόνηση και την μελέτη που τον περίμενε στο σπίτι…

Διονύση είσαι μόλις 16 κι όμως έχεις ήδη αρκετές διακρίσεις, ανάφερε μας, λοιπόν, τις σημαντικότερες:

Δ.Α.: Το 2006 κατέκτησα δύο 3ες θέσεις ,στο σκιφ παίδων στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και στο τετραπλό σκιφ παίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όμως το 2008 είχε πολύ περισσότερες επιτυχίες. Με την εθνική ομάδα συμμετείχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λιντς της Αυστρίας όπου ήρθαμε 13οι στο διπλό σκιφ εφήβων αλλά και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Σερβία. Εκεί συμμετείχαμε στο διπλό σκιφ παίδων και στο τετραπλό σκιφ παίδων και κερδίσαμε και τα δύο αγωνίσματα. Επίσης φέτος κατακτήσαμε την 1η θέση στο τετραπλό σκιφ εφήβων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σχοινιά.

Εντυπωσιακό σε αθλητικές διακρίσεις το βιογραφικό σου! Υπάρχουν άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουν στην καθημερινότητα σου, άλλες δραστηριότητες που ασχολείσαι;

Δ.Α.: Η προπονήσεις και το σχολείο καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου, παρόλα αυτά, ακούω μουσική, ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα, παρακολουθώντας εξελίξεις και νέα μοντέλα και βεβαίως μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Το ευχάριστο είναι πως και τα μικρότερα αδέλφια μου ασχολούνται με τον αθλητισμό, ο αδερφός μου κάνει κωπηλασία και η αδερφή μου ρυθμική και έτσι όλη η οικογένεια κινείται σε ρυθμούς προπόνησης, συντονίζοντας έτσι όλα τα μέλη της.

Και το μέλλον; Τι σκέφτεσαι; Πως το σχεδιάζεις;

Δ.Α.: Την κωπηλασία όσο και να την αγαπάς, είναι πολύ δύσκολο να την επιλέξεις ως επάγγελμα γιατί δεν μπορείς να έχεις σταθερές χρηματικές απολαβές. Έτσι σκέφτομαι μετά το σχολειό να μπω στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας ή στη Γυμναστική Ακαδημία, αν και θέλω να συνεχίσω την κωπηλασία παράλληλα με τις σπουδές μου.

Τί σε κάνει να συνεχίζεις; Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στο άθλημά σου;

Δ.Α.: Η προπόνηση είναι σκληρή, απαιτεί πολλές ώρες, μεγάλη καταπόνηση σώματος αλλά και μυαλού και ψυχής. Η κωπηλασία είναι από τα δυσκολότερα αθλήματα, όμως σου χαρίζει ξεχωριστές εμπειρίες. Κάνεις ταξίδια, γνωριμίες στο χώρο, αλλά και μαθαίνεις να αγωνίζεσαι σκληρά και φυσικά να χάνεις! Σε αναδεικνύει σαν αθλητή αλλά και σαν άνθρωπο.

Φέτος συμμετείχες σε δύο διοργανώσεις στο εξωτερικό, ποιές είναι οι εντυπώσεις σου;

Δ.Α.: Το άθλημά μας είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας. Οι κωπηλάτες είναι αναγνωρίσιμοι γιατί οι διοργανώσεις είναι επίσημες, καλύτερα δομημένες και καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε. Σαφώς είναι καλύτερα να είσαι κωπηλάτης έξω!

Image

( Tο χρυσό τετραπλό σκιφ εφήβων του Βαλκανικού πρωταθλήματος )

Εθνική ομάδα ή όμιλος; Είσαι ευχαριστημένος από αυτά που σου παρέχουν;

Δ.Α.: Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα όμως είμαι εξίσου ευχαριστημένος. Στην Εθνική κάνουμε 12-14 προπονήσεις τη βδομάδα και συγκεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο άθλημα για να έχουμε αποτέλεσμα. Όμως στον όμιλο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί βρίσκομαι σε οικείο περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάζομαι περισσότερα χρόνια και ο αριθμός των προπονήσεων είναι μικρότερος. Παρόλα αυτά οφείλω όταν προπονούμαι στον όμιλο, όχι μόνο να συντηρούμαι αλλά και να βελτιώνομαι σε λιγότερο χρόνο και σε συνδυασμό με σχολείο και λοιπές υποχρεώσεις. Συνεπώς, περισσότερη προσπάθεια.

Λοιπόν Διονύση, νομίζω πως μας διαφώτισες αρκετά σχετικά με την κωπηλασία αλλά και την δυσκολία να την συνδυάζεις επιτυχημένα με παράλληλες ασχολίες. Σε ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλές επιτυχίες στο μέλλον.Δ.Α.: Και εγώ σας ευχαριστώ.

Επιμέλεια: Λένα Παπαιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου