Therapeutic Use Exemption (TUE).......

....... ή επί το ελληνικότερον " εξαίρεση λόγω θεραπευτικής χρήσης".

Πρόκειται για την αίτηση που πρέπει να υποβάλλουν οι κωπηλάτες αλλά και όλοι οι αθλητές που βρίσκονται σε οποιαδήποτε φαρμακευτική θεραπεία. Σε αντίθετη περίπτωση τους περιμένουν οι ποινές που στέρησαν και από το δικό μας Γιάννη Τσάμη τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Το ποστ που αντιγράφω από ιστολόγιο που συντηρούν γονείς κωπηλατών της Νοτίου Αφρικής καταδεικνύει ότι ΟΛΟΙ πέριξ των αθλητών πρέπει να είναι ενημερωμένοι και κατά το κοινώς λεγόμενο "να έχουν το νου τους".
Προσωπική μου άποψη στην περιπέτεια του Γιάννη και παρά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που κάναμε τότε, είναι ότι ευθύνη έφεραν όλοι που γνώριζαν ότι ο αθλητής παίρνει το συγκεκριμένο σκεύασμα και όλοι όσοι είχαν την ευθύνη να γνωρίζουν και δεν τον ρώτησαν.
Στη μακρινή Νότιο Αφρική υπάρχει αυτή η υπηρεσία, με την οποία μπορεί ο καθείς ακόμη και ιδιωτικά να επικοινωνήσει και να δηλώσει τα σκευάσματα που παίρνει ή να λάβει οποιαδήποτε πληροφορία. Στην Ελλάδα έχουμε το ΕΣΚΑΝ, στις εξαιρετικές σελίδες του οποίου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες και τα έντυπα για να δηλωθούν τα σκευάσματα. Για όσους δεν το γνωρίζουν μέλος του ΕΣΚΑΝ είναι και ο δικός μας Πρόεδρος κ. Καρράς.
Είναι καιρός οι αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γιατροί να αρχίσουν να είναι υποψιασμένοι και να μην παίρνουν αψήφιστα το θέμα. Αφορμή για αυτό το ποστ αποτέλεσε η εντύπωση που έχω ότι η υπόθεση με το Γιάννη, παρά το ντόρο που προκάλεσε τότε, γρήγορα ξεχάστηκε, όπως και τα περισσότερα σοβαρά θέματα στη χώρα μας. Νομίζω ότι πρέπει να είναι όλοι διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια για απώλειες αξιόλογων αθλητών στο μέλλον.

5 σχόλια:

  1. ασχετο αλλά και σχετικό ίσως με το θέμα, θα ήταν χρησημω νομίζω να δούμε και κάποια θεματάκια για το σύνδρομο υπερπροπόνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. )ι μισές ντοπες για την αποφυγή του συνδρόμου αυτού χρησιμοποιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εβριθινκ γουελκαμ
    στείλε ότι θες στο epikopos@gmail.com για να το ανεβάσουμε ή αν δεν θέλεις να γνωρίζουμε το email σου στείλε ότι έχεις στο (το mail 8a to steilo se ligo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οκ αύριο θα προσπαθείσω να στειλω ότι έχω βρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. epikopos.kopilasia@blogger.com

    To email που υποσχέθηκα από χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή