Συμμετοχή στη Ρεγκάτα του Χένλεϊ-Τεστ στο Σχινιά

από το kopilasia.gr

30/06/2010
Συμμετοχή στη Ρεγκάτα του Χένλεϊ-Τεστ στο Σχινιά

Στην Βασιλική Ρεγκάτα του ΧένλεΪ που αποτελεί πλέον θεσμό στην Μεγάλη Βρετανία από το 1839 όταν και πρωτοξεκίνησε θα πάρει μέρος η Ελλάδα με το πλήρωμα της δικώπου άνευ ανδρών που αποτελούν ο Γιάννης Τσίλης (ΝΟΙ) και ο Βασίλης Τζανίνης (Ομ.Ερετών). Τους δυο Έλληνες αθλητές που βρίσκονται ήδη στην Αγγλία συνοδεύει ο προπονητής Σπύρος Ασπρογέρακας.
Είναι η 4η φορά που ελληνικό πλήρωμα θα πάρει μέρος στην παραδοσιακή βρετανική ρεγκάτα , μετά από πρόσκληση των διοργανωτών ,η οποία συγκεντρώνει πάντα κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 505 πληρώματα (το 2009 ήταν 468) εκ των οποίων τα 116 προέρχονται από 20 ξένες χώρες ανάμεσα στις οποίες και σπουδαίες δυνάμεις της παγκόσμιας κωπηλασίας όπως οι ΗΠΑ, η Ν. Ζηλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία αλλά και η Ιταλία.
Οι αγώνες ξεκινούν αύριο 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Ιουλίου.
Χρονομετρήσεις στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο
Στο μεταξύ αύριο 1η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα η επίσημη χρονομέτρηση (time-trials) προκειμένου να επιλεγεί από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές η Εθνική ομάδα που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στο Μπρέστ της Λευκορωσίας από 22-25 Ιουλίου καθώς και να επιλεγούν τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πράγα από 4-7 Αυγούστου.
Τα πληρώματα που θα επιλεγούν θα παραμείνουν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο ως τις 4 Ιουλίου ήταν και θα αναχωρήσουν για την Καστοριά όπου και θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου