H ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ

10/04/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με βαθειά θλίψη ανακοινώνει τον χαμό του αθλητή της και μέλους του ΝΑΟ Κέρκυρας Διονύση Νικολούζου κατά την διάρκεια της προπόνησης στον στίβο του ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου.
Ο Διονύσης Νικολούζος επρόκειτο να αγωνιστεί την Κυριακή στο πλαίσιο του 76ου Πανελληνίου πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ έκανε προπόνηση με τους συναθλητές του αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε μέσα στη βάρκα.
Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από επαγγελματίες ναυαγοσώστες στη βάρκα και εκτός στίβου που μεταφέρθηκε ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μετά από περίπου 35 λεπτά το ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο αθλητή στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Τα ακριβή αίτια του χαμού του αθλητή θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες μετά και την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Ο άδικος και απρόσμενος χαμός του Διονύση Νικολούζου έχει συγκλονίσει όλη την κωπηλατική οικογένεια. Ο 31χρονος αθλητής πού είχε υπηρετήσει με όλο του το σθένος και την Εθνική ομάδα κατά το παρελθόν αποτελούσε κόσμημα για την ελληνική κωπηλασία και τον ελληνικό αθλητισμό και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο άθλημά μας.
Τις επόμενες ώρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες του.

. And here is the rest of it.

1 σχόλιο: