Ένα αντίο στο δάσκαλο Κώστα Χειμωνίδη


Ένα αντίο στο δάσκαλο Κώστα Χειμωνίδη

Μπορεί ο ίδιος να μην είχε αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως τα παιδιά του πήγαν πολλές φορές και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.
Ο Κώστας Χειμωνίδης, ο «δάσκαλος» όπως τον αποκαλούσαν οι αθλητές του δεν είναι πλέον κοντά μας. Έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Όσοι τον είχαν γνωρίσει από κοντά μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.
Ένας άνθρωπος που έζησε όλη του τη ζωή στον αθλητισμό, χωρίς ποτέ να ζητά μεγάλες καρέκλες, ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά του, τους αθλητές. Αυτοί ήταν η οικογένειά του και σπίτι του το Καυταντζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη.
Πρωταθλητής ο ίδιος στο ύψος, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πέρασε τα 2 μέτρα στο ύψος. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία έγινε γυμναστής και αργότερα προπονητής. Ασχολήθηκε ταυτόχρονα και με το βόλεϊ και ήταν εξαίρετος αθλητής και στο άθλημα αυτό. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που εμπνεύστηκε τη διεξαγωγή αγώνων μπιτς βόλεϊ πριν το άθλημα έρθει στην Ελλάδα και το είχε καθιερώσει τους θερινούς μήνες, στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή πολλών αθλητών του βόλεϊ.
Μεταξύ των πρωταθλητών που δημιούργησε ήταν ο Κώστας Κουκοδήμος που έφτασε στην 6η θέση του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1992 στη Βαρκελώνη, ο Κοσμάς Μιχαλόπουλος, ο Τάκης Πατρώνης, ο Βασίλης Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι.
Η καταγωγή του Κώστα Χειμωνίδη, η Καστανιά Ημαθίας, τόπος στον οποίο αναπαύεται.
Καλό ταξίδι δάσκαλε…

από το http://greek-olympics.blogspot.com/

And here is the rest of it.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου