Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη....

.
Αναπαραγωγή από sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


Ο Θόδωρος Πάγκαλος μίλησε σαν Έλληνας Σοσιαλιστής και μας κάνει περήφανους!
Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.
Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω.Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του. Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.
Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου.
Θεόδωρος Πάγκαλος Αθήνα, 30/12/2008

(Ακολουθεί το κείμενο στα αγγλικά)

Dear Mr. Ambassador,

Thank you for the 3 bottles of wine that you sent me as season’s greetings. I wish to you, your family and everybody in the Embassy a happy new year. Good health and progress to you all.

Unhappily I noticed that the wine you have sent me has been produced in the Golan Heights. I have been taught since I was very young not to steel and not to accept products of theft. So I can not possibly accept this gift and I must return it back to you.

As you know, your country occupies illegally the Golan Heights who belong to Syria, according to the International Law and numerous decisions of the International Community.

I take the opportunity to express my hope that Israel will find security into its internationally recognized borders and the terrorist activities against Israel territory by Hamas or anybody else will be contained and made impossible, but I also hope that your government will cease practicing the policy of collective punishment which was applied on a mass scale by Hitler and his armies.

Actions such as those of these days of the Israel military in Gaza remind the greek people holocausts such as in Kalavrita or Doxato or Distomo and certainly in the ghetto of Warsaw.

With these thoughts allow me to express to you my best wishes for you, the Israeli people and all the people of our region of the world.


---------------------------------------

16 σχόλια:

  1. @mctsou
    O φίλος Θεόδωρος συνηθίζει να ομιλεί σωστά μόνο όταν είναι εκτός κυβέρνησης ή όταν είναι στην αντιπολίτευση, όπως τώρα.

    Προσωπικά σαν Έλληνας μπορεί να χάρηκα για το "ανέξοδο" σχόλιο για τα κρασάκια και να συμφωνώ απόλυτα με αυτό, αλλά επειδή δε με βάρεσε ακόμη ο κύριος Αλτσχάϊμερ θυμάμαι τη μεγάλη ντροπή που ένιωσα στην υπόθεση Οτσαλάν, όταν ο Θεόδωρος έκανε τα κέφια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

    Τότε θα φαινόταν εάν είναι παλληκάρι (πράγμα που αμφισβητώ)...

    Τέλος, συμφωνώ με την ανάρτηση θεμάτων τόσο σημαντικών όπως ο πόλεμος στη Γάζα, αλλά διαφωνώ με την πολιτική χροιά του τίτλου (σαν έλληνας σοσιαλιστής). Τα θέματα διεθνούς δικαίου, όπως και τα εθνικά δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά με την κοινη λογική, την έλλειψη εξυπηρέτησης των όποιων ξένων συμφερόντων και το εθνικό φρόνημα.

    Γιατί, μην ξεχνάς, ότι ο Μπίστης, ο Κουναλάκης, η Δαμανάκη, ο Αλαβάνος και άλλοι, σοσιαλιστές είναι. Ή μήπως εννοείς ότι δεν είναι Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ S Argentum
    Το μόνο λάθος που δέχομαι (και το διόρθωσα) είναι η μη αναφορά της πηγής.
    Σχετικά με υπόλοιπα είναι πολιτική και δεν θέλω να τα συνεχίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως συμφωνώ με την αντίδραση του Θεόδωρου.

    Όπως είχα συμφωνήσει με την δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

    «Η Γερμανία κάποτε ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Τώρα θα μπορούσε να θυμίζει τον Πανταγκριέλ, έναν τεράστιο όγκο με παιδικό μυαλό»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @mctsou

    1.Το δέχεσαι-δεν το δέχεσαι το "σαν έλληνας σοσιαλιστής" είναι λάθος, τουλάχιστον σε ιστολόγιο με αθλητικό περιεχόμενο, που δεν πρέπει να έχει καμία πολιτική τοποθέτηση και να αρθρογραφεί με μόνο γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος. Το έγγραφο του Πάγκαλου ήταν αρκετό.

    2. Όταν βάζεις πολιτικό θέμα ("σαν έλληνας σοσιαλιστής") να το συνεχίζεις, αλλιώς να μην το βάζεις εξ'αρχής. Και μη μου πεις ότι απλώς μετέφερες copy-paste την ανάρτηση. Αν εγώ τη μετέφερα από ισραηλινό μπλογκ με "μπινελίκια" για το Θόδωρα, δεν θα ήταν ευθύνη μου να σβήσω τα "μπινελίκια";

    3. Δες τα σχόλια των αναγνωστών της πηγής σου να δεις πόσο συμφωνούν με το δικό μου (που το έκανα πολύ πριν διαβάσω την πηγή σου και τα σχόλια της ανάρτησης)

    Παρακαλώ όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν τα σχόλια της πρωτότυπης ανάρτησης και να σημειώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είχα δει πρώτα την σελίδα του κ. Πάγκαλου , θα έγραφα μόνο την ανακοίνωση ,όπως έκανα το copy paste της αγγλικής μετάφρασης, αφού το είδα στο μπλογκ δεν μπορούσα να κάνω λογοκρισία.
    Γιατί εφόσον δεν πρόκειται περί συκοφαντίας η βρισιάς τότε είναι λογοκρισία.
    Εκτός πάλι και εάν ο Συνδυασμός πρ " Ελληνας σοσιαλιστής" είναι προσβλητικός για τους αναγνώστες.

    Δεν είδα σχόλιο και αντίδραση για το δεύτερο μου σχόλιο, αν δεν κατάλαβες Υπεξ είναι ο Κ. Πάγκαλος άρα τα λέει και εντός κυβέρνησης και εκτός και επί τα αυτά.
    Τώρα θα μου πεις μετα τρέχει να ζητάει συγνώμες (για την ακρίβεια για το το Ισραήλ δεν ζήτησε και στους Γερμανούς είπε ένα ξερό λυπάμαι).Για το πως αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί τα πράγματα όλη η υφήλιος έχει λυπηθεί.
    Ωραία ο κ. Πάγκαλος δεν είναι παλικάρι για δείξε μου ένα.
    Στα σχόλια του άλλου μπλογκ κάποιος γράφει αν τα προηγούμενα χρόνια πήρε κρασιά από το Ισραήλ και γιατί δεν έκανε κάτι τότε.
    Και αναρωτιέμαι αυτός ο πρέσβης μόνο 2 μπουκαλάκια έφερε και τα έδωσε στον Πάγκαλο όλοι οι άλλοι οι πολιτικοί τι κάναν ;;
    Μήπως το κρατήσανε για ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με το σχόλιο του ΥΠΕΞ για την Γερμανία αναφέρεται στην πολιτική της Γερμανίας την περίοδο 93 -99 στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

    ακολουθεί το άρθρο της ελευθεροτυπίας



    Τάδε έφα ένα «κεφάλι αρβανίτικο»

    Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει κάποτε ότι είναι λάτρης της όπερας, ιδίως του Βέρντι. Η πιο πολιτική όπερα του Βέρντι είναι ο Σίμων Μποκανέγκρα, η ιστορία ενός κουρσάρου που ανέβηκε στην εξουσία στη Γένοβα του 14ου αιώνα και προκαλούσε συχνές πολιτικές αναταράξεις. Μποκανέγκρα στα ιταλικά είναι, κατά λέξη, ο μαυρόστομος. Αλλιώς, ο βρωμόστομος...

    Το λέει και ο ίδιος, δηλαδή, «εγώ θα χύνω το γάλα από την καρδάρα όποτε μου κάνει κέφι», είχε πει σε άλλη συνέντευξη. Ο 70χρονος πολιτικός από την Ελευσίνα το κάνει πράξη κάθε φορά που νιώθει μια σχεδόν μεταφυσική ανάγκη να προκαλέσει. Σου δίνει την εντύπωση ότι όταν κάνει εξετάσεις αίματος, πρέπει να μετρά και τους «δείκτες έκρηξης». Ομως, ο Θ. Πάγκαλος έχει εκραγεί κάνοντας παράλληλα και την κοινή γνώμη να τον ακολουθεί. Μέσα στην ατέλειωτη λίστα των νεολογισμών και των μεγαλοστομιών, βρίσκονται και αρκετές αλήθειες. Απλώς τις λέει φωναχτά.

    Από παλιά, πολύ παλιά, ο Θόδωρος Πάγκαλος άρχισε να χτίζει αυτό το ιδιότυπο μιντιακό υπόστρωμα, του απρόβλεπτου, του «έξω από τα δόντια», που σπάει τους κώδικες του γλωσσικού καθωσπρεπισμού με μανία κουκουλοφόρου. Οσο και αν εχθρεύεται αυτού του είδους τις αναταραχές. Σε σημείο, μάλιστα, σε μία από τις εξάρσεις του παρελθόντος να έχει ζητήσει περιπολίες της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.

    Το άσυλο

    Συνέβη τον Φεβρουάριο του 2007. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ανέφερε: «Εγώ θα έλεγα ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν σημαίνει καν ότι δεν μπαίνει η Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Εγώ δεν βλέπω γιατί πρέπει να είναι απούσα η Αστυνομία τάξης από τα πανεπιστήμια». Μετά, εφάρμοσε ακόμα μία τακτική του. Αρχισε να κάνει διορθωτικές δηλώσεις αφού, παρά τον όγκο του, κινδύνευσε να παρασυρθεί από το παλιρροϊκό κύμα στο ΠΑΣΟΚ. Ηταν η εποχή των πραιτόρων του Β. Πολύδωρα και μια ΠΑΣΟΚική αντίδραση είχε φύγει από το στόμα του Κ. Κουλούρη: «Ποιος είναι ο Πάγκαλος! Αυτός που αποκάλεσε τον Ανδρέα Παπανδρέου δωρολήπτη; Αυτός που συμμετείχε στην κίνηση των 4 και ακολούθως κατηγορούσε τον Σημίτη; Αυτός που διέσυρε την Ελλάδα με την υπόθεση Οτσαλάν; Δεν φταίει ο κ. Πάγκαλος, φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που τον θεωρούν μεγάλο στέλεχος του κόμματος». Μόνο που έχει πει και άλλα πολλά ενισχύοντας κάθε φορά τη γνώμη πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θέλει τον Θ. Πάγκαλο εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία που λειτουργεί για τα ΜΜΕ όπως η γύρη για τις μέλισσες.

    Τσοχατζόπουλος: Είναι βραδείας αντίληψης
    Θα γίνει Πεκίνο

    Τα «κοντά παντελόνια του ΣΥΡΙΖΑ» θα μπορούσε να είναι αμυχή μπροστά σε όσα άλλα έχει, κατά καιρούς, πει. Οι πρώτες του λεκτικές αγριάδες είναι συνομήλικες με την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Ηταν Ιούνιος του 1989 όταν σε διαδημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον «Δίαυλο 10», απείλησε τον ΣΥΝ για να μη δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση της Ν.Δ. «Θα γίνει Πεκίνο εδώ», είπε. Μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του '89 ακολούθησαν κάποιες δηλώσεις του που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και πρωτοποριακές για την εποχή. Μιλούσε για κοινό μέτωπο με δυνάμεις που προέρχονται από την κομμουνιστική Αριστερά, ενταγμένες σε ένα κόμμα που να μοιάζει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς κατ' ανάγκην να είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Τότε του επιτέθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι εκείνος απάντησε ότι δεν ήταν «βραδείας αντίληψης, δεν μιλάω για το 1974, μιλάω για το 1992».

    Χέλμουτ Κολ: Ογκος με παιδικό μυαλό
    Αλλά το 1993 ήρθε ακόμα μία δήλωση του Θ. Πάγκαλου με... διαβατήριο. Εκτοξεύθηκε από την Ελλάδα και προσγειώθηκε στη Γερμανία. «Η Γερμανία κάποτε ήταν ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Τώρα θα μπορούσε να θυμίζει τον Πανταγκριέλ, έναν τεράστιο όγκο με παιδικό μυαλό». Ο Χέλμουτ Κολ το πήρε προσωπικά καθώς η κυβέρνησή του ήταν η πρώτη στην Ε.Ε. που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Σλοβενίας και της Κροατίας υποβοηθώντας στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε τη δημόσια συγγνώμη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών. Κάτι που έλαβε λίγες ημέρες αργότερα. Οχι, δηλαδή, ακριβώς συγγνώμη. «Λυπάμαι», σκέτο.

    Αβραμόπουλος: Ο κύριος τίποτα
    Την επόμενη χρονιά, το 1994, ο Θ. Πάγκαλος με αφορμή την αναμέτρησή του για τον Δήμο της Αθήνας, είπε το αμίμητο γα τον αντίπαλό του Δ. Αβραμόπουλο: «Ποιος είναι; Ο κύριος τίποτα». Μια φράση που από τότε συνοδεύει και τους δύο πολιτικούς άντρες με το μήνυμά της. Στην ίδια λογική επανήλθε και το 1998, αλλά η μπάλα πήρε και τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από μια κρίσιμη σύνοδο της Κ.Ε. «Οποιος δεν ψηφίζει την κυβέρνηση, την οποία στηρίζει το κόμμα, στο οποίο λέει ότι ανήκει, είναι για το Δαφνί ή για διαγραφή». Και για τους συναδέλφους του που άκουσε στη Βουλή να μιλούν περί ανέμων και υδάτων: «Κάνει σχολή ο κ. Αβραμόπουλος. Η σχολή των κυρίων τίποτα εγγράφει νέα μέλη».

    Στον αφρό

    Πριν από αυτό, τον Μάιο του 1995, με ένα άρθρο στην «Ε» για την προετοιμασία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του 1996, ταράσσει το ΠΑΣΟΚ. Γράφει περί ασχέτων, ανικάνων, πολιτικάντηδων. Για προχειρότητα, ανευθυνότητα και οκνηρία αυτών που επεξεργάζονταν τις θέσεις για τη διάσκεψη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, του είχε απαντήσει: «Ο κ. Πάγκαλος, τον τελευταίο καιρό, αγωνίζεται να κρατηθεί στον αφρό της δημοσιότητας. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Πάγκαλο στις υβριστικές κρίσεις. Θα του απαντούσα, αν ήταν θεμελιωμένη κριτική».

    Το 2000, σε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το περασμένο καλοκαίρι δύο συνάδελφοί του τού τηλεφώνησαν από κότερα επιχειρηματιών και μάλιστα τον κάλεσαν επειδή τα κότερα ήταν κοντά στην Τζια. Ακολούθησε ο ανάλογος εσωκομματικός χαμός αυτών που είχαν τη μύγα και μοιραίως μυγιάστηκαν.

    Οταν άρχισαν να δημιουργούνται σενάρια περί ανάδειξης του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος, το 2001, ο Θ. Πάγκαλος ήταν σαφής: «Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου; Εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ». Αργότερα, από τη φαρέτρα του βγαίνουν βέλη που σημαδεύουν τον Κώστα Σημίτη, τον οποίο, όμως, είχε στηρίξει. Συμμετείχε στην περίφημη ομάδα των 4 (Σημίτης, Αυγερινός, Πάγκαλος, Β. Παπανδρέου).

    «Γελοία πρωτοβουλία» και «εντελώς παράδοξη έμπνευση», η απόφαση Σημίτη να δηλώσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές. Ακολούθησαν και άλλα πολλά που συμπυκνώνουν, ή προσπαθούν να το κάνουν, την εκρηκτική προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος, χαμογελώντας και ζαρώνοντας τις χαρακτηριστικές αυλακιές του μετώπου του: «Είμαι αρβανίτικο κεφάλι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου γράφεις

    "Γιατί, μην ξεχνάς, ότι ο Μπίστης, ο Κουναλάκης, η Δαμανάκη, ο Αλαβάνος και άλλοι, σοσιαλιστές είναι. Ή μήπως εννοείς ότι δεν είναι Έλληνες;"

    Δεν καταλαβαίνω έκαναν κάτι και δεν το ΄πιασα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τη συζήτησή σας μας αποπροσανατολίζετε από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κωπηλασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και σας εύχομαι να συνεχίσετε με όρεξη την πολύ καλή δουλειά στο BLOG. (ναι εγώ είμαι ..... ο κακός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @mctsou
    Το "έλληνας σοσιαλιστής" φυσικά και δεν είναι βρισιά, αλλά έχει σαφή πολιτική τοποθέτηση, μιας και δίνει το προνόμιο των "ηρωικών πράξεων" στους έλληνες σοσιαλιστές και δεν συνάδει με τον αθλητικό χαρακτήρα του μπλογκ. Άλλωστε η πηγή είναι γνωστής απόχρωσης (άραγε μόνο εκεί το βρήκες;)

    Όσον αφορά το Θόδωρο τώρα, όλοι θυμούνται τι έσερνε στον Σημίτη όταν τον είχε εκτός κυβέρνησης και πόσο κωφάλαλος γινόταν εντός κυβερνητικού σχήματος.
    Και επαναλαμβάνω την υπόθεση Οτσαλάν. Εκεί τον ήθελα μάγκα, σε υπόθεση που μας αφορούσε σαν Ελλάδα, γιατί ο εχθρός του εχθρού μου είναι σύμμαχος. Και όχι σε μια απάνθρωπη μεν ιστορία, αλλά μακριά από εμάς και με αντίδραση μια ενέργεια που δεν έχει καμιά ουσία πέρα από τις εντυπώσεις.
    Όσο για τους Γερμανούς όσο κι αν το χαρακτηρίζεις ξερό ή χλιαρό, το είπε και αυτό τα λέει όλα. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει!
    Τέλος, για τα περί Κουναλακομπιστηδων εννοώ ότι αυτοί εμφανίζονται για να υποστηρίξουν συνήθως αντεθνικές και μισελληνικές θέσεις, παρ'όλο που είναι έλληνες σοσιαλιστές. Συνέδεσέ το με τα προηγούμενα και το'χεις.

    Χρόνια πολλά και "κακά" (με την καλή έννοια:-))κακέ!!!

    Εχεις δίκιο, είναι το τελευταιο σχόλιο για το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. S'Argentum έχεις απόλυτο δίκιο.
    Από τότε που ανακατεύτηκαν οι γυμναστές και διευρύνθηκε η βάση γεμίσαμε κρυφοκουμούνια και μιάσματα.
    Ενώ πιο μπροστά όλοι υπό την σκέπη του Βασιλικού Ναυτικού ( καθαροί άρειοι και προπαντός δεν μιλούσαμε για πολιτική).
    Μόνο η ίδρυση του Κ.Ο.Μακρονήσου θα έσωζε την κατάσταση, αλλά μείναμε μόνο στους υποψήφιους προπονητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού οι λέξεις δεν είναι μπινελίκια οφείλεις να παραδεχθείς ότι σωστά δεν έκανα λογοκρισία.
    Τ άλλα τα μπουκαλάκια που βρίσκονται;;;
    Το κρασί τί χρώμα είχε ;;; το κόκκινο του αίματος;;
    Τι έκαναν οι πρόγονοι του Οτσαλάν το 1922;;;;
    Είναι εθνική υπόθεση τα εσωτερικά άλλης χώρας;;(ή ο απελευθερωτικός αγώνας ενός λαού);;
    Το παλικάρι ακόμα δεν μου το είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ κακός
    Λες να έχουμε παρασύρει το αναγνωστικό κοινό με τα σχόλια και δεν σχολιάζει τίποτα άλλο ;;
    δεν μπήκαν καν στον κόπο να αφήσουν μια ευχή.
    Θα σταματήσω τα σχόλια σ΄αυτό το ποστ μόλις δω ένα κωπηλατικό σχόλιο κάπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @mctsou
    Είδες που σου τα 'λεγα....
    Καλά θα κάνω εγώ ένα σχόλιο κωπηλατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ κακός
    μπα σε μεθεόρτιο λήθαργο έχουν πέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή