Πριμ Προπονητών

Κατ' αρχάς καλή κωπηλατική (και όχι μόνο) χρονιά σε όλους και όλες!

Σε συζήτηση που είχα κατά τη διάρκεια των διακοπών με παλιούς συναθλητές και φίλους, τέθηκε το θέμα των πριμ που δίνει η Ομοσπονδία στους προπονητές, των οποίων οι αθλητές διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.
Διαπίστωσα με έκπληξη ότι τα πριμ των σωματειακών προπονητών είναι κατά πολύ μικρότερα (σε αστείο επίπεδο) από αυτά των Ομοσπονδιακών. Δεν θα μπω στη λογική να αναζητήσω ποιος είναι πίσω από τις επιτυχίες των αθλητών (οι ίδιοι οι αθλητές κυρίως), ούτε πιστεύω ότι πρέπει να αφαιρεθούν ποσά από τους Ομοσπονδιακούς και να δοθούν στους σωματειακούς.
Ο κύριος προβληματισμός μου έγκειται στο εξής: Ο σωματειακός προπονητής είναι η βάση της πυραμίδας. Εάν κάνει σωστά και ικανοποιημένος τη δουλειά του τότε αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο των αθλητών του. Έτσι κι αλλιώς ο σωματειακός προπονητής είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και χειρότερα αμειβόμενους. Δεν έχει διακοπές, Σαββατοκύριακα, αργίες. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων έχει δεύτερη απασχόληση ή είναι φοιτητής με ελάχιστες απαιτήσεις.
Το καταληκτικό ερώτημα είναι: Αυτόν τον προπονητή θέλουμε;

Προσωπικά πιστεύω ότι η Ομοσπονδία πρέπει να στηρίξει κυρίως υλικά το σωματειακό προπονητή με αξιοπρεπή πριμ σε περίπτωση επιτυχιών, ιδιαίτερα της εφηβικής κατηγορίας. Άλλωστε ο σωματειακός δεν έχει κάθε χρόνο την ευκαιρία να βγάζει πρωταθλητές. Όταν το κάνει πρέπει να αμείβεται, ώστε να δοθούν κίνητρα και στους υπόλοιπους.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

20 σχόλια:

  1. το λινκ
    http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?t=1485

    και το ζουμί από το λινκ

    Σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφασίστηκε η συγκρότηση της Ομάδας Στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.......................Πριμοδότηση σωματειακών προπονητών
    Οι Σωματειακοί Προπονητές, με τη συνεργασία και συναίνεση των οποίων οι αθλητές εντάσσονται στην ομάδα του 2012 και μετακινούνται σε ομοσπονδιακούς ή συνεργάτες ομοσπονδιακούς προπονητές, θα μοιράζονται για τα επόμενα χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου ισόποσα με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές τα πριμ από τις επιτυχίες του αθλητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή πρέπει να πάρει πρίμ ο Προπονητης του ΟΣΦΠ για το Πολύμερο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να απογαλακτιστεί από την φιλοσοφία του Καρφίτσα.
    Δηλαδή τόσο καιρό "έχω " τους αθλητές σου σε κοινόβια και εσύ μετά άκοπα πηγαίνεις στο πανελλήνιο και μαζεύεις τα μετάλλια.
    Τι πριμ ζητάς κανονικά θα έπρεπε να με πληρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανάκρουε
    στον Ολυμπιακό ποιος να το πάρει, ο Βαλβέρδε????:-)))) Άντε χαλάλι του αφού φαίνεται ότι είναι καλός προπονητής. Είδες τι την έκανε τη Ξάνθη; Κομματάκια (με Γερμανικό μαχαίρι)
    Ωχ, μα τι γράφω, ξεχάστηκα. Θα θυμώσει πάλι το γαβράκι και θα με μαλώσει....
    @ανακρουε #2
    Πάλι με τον Καρφίτσα τα'βαλες; Πάρ'το λίγο πρόσω κι άσ'τονα να χαρεί τη σύνταξή του τον άνθρωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο έφορας Εθν. ομάδων είναι της γενιάς καρφίτσα διοικητικά και μετά από τόσα χρόνια δύσκολα αλλάζει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες αντιμετώπιση όμως οι μανούλες της Μ3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο CAS και αφού δικαιωθεί θα πάρει το πρίμ και ο προπονητής.
    Όχι μόνο ολόκληρο αλλά θα διεκδικήσει και όλα τα πρίμ και πριν που κυκλοφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού ανεχθήκαν προπονητές Μανωλάδας, και μάλιστα με τόση υπερπροσφορά ήταν αναμενόμενο.
    Για όσους δεν γν ωωρίζουν για την μανωλάδα μπορούν να δουν έδω
    http://kopilasia.blogspot.com/2008/06/blog-post_05.html
    και εδώ
    http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=16338

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα σωματεία των διαμαρτυρομένων που ψηφίζουν ή και εκπροσωπούνται στην ομοσπονδία τι λένε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ARGENTUM ΤΟΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΤΟΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΤΕΛΕΙΞΕΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΙΜ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ. ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΆΝΑΚΡΟΥΕ' ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΩ.ΑΣ ΜΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε και συνάδελφε coxman, άντε εγώ είμαι ότι είμαι "οπαδικά" γιατί βαστάω από Πόλη και μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εσύ από που κι ως που Ολυμπιακός που το μόνο θαλασσινό που έχεις δοκιμάσει είναι το αλάτι που βάζεις στο φαγητό;;;:-))))))))

    Στα σοβαρά τώρα,ο φίλος Δάνος έκανε κάποια αρχή, αλλά δε βλέπω ανταπόκριση. Το όργανο που λες θέλει βαϊάγκρα μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο "ΑΝΑΚΡΟΥΕ" ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο Ο.Σ.Φ.Π ΝΑ ΜΙΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΜ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς efi_cha
    ευχαριστώ που σχολίασες το σχόλιο μου.
    Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο για το σχόλιο του mctsou για τους προπονητές Μανωλάδας του πηδαλιούχα για τα μελή του ΔΣ της Εκοφνς όπως και την μουγκαμάρα των προπονητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς efi_cha
    ευχαριστώ που σχολίασες το σχόλιο μου.
    Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο για το σχόλιο του mctsou για τους προπονητές Μανωλάδας του πηδαλιούχα για τα μελή του ΔΣ της Εκοφνς όπως και την μουγκαμάρα των προπονητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα προτιμούσα για το συγκεκριμένο θέμα να πάρουν θέση οι προπονητές.
    Καλά κανένας προπονητής δεν μας διαβάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. coxman
    και συ προπονητής δεν είσαι και μάλιστα ομοσπονδιακός.
    Τι μας είπες;;
    αν και έχεις παρόμοια εμπειρία δεν μας είπες κάτι αξιόλογο.
    Αλλά και σε σένα μάλλον ισχύει το γνωστό ελληνικό : δε βαριέσαι εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα ας το κάνουν οι άλλοι.
    Ας είναι καλά ο S Argentum o mctsou και ο Μasterower που ανιδιοτελώς γράφουν και κάτι κινείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ' ευχαριστώ ανάκρουε που μου δίνεις την ευκερία να σου πω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Ασχολήθηκα με τα ΑΜΕΑ πριν 5 χρόνια ως άμισθος προπονητής κάτι που κάνω μέχρι σήμερα. Στα 5 χρόνια μια χρονιά (πρόπερσι)έγινα ομοσπονδιακός για να πάρω απόσπαση απο το σχολείο μου και να ετοιμάσω το ΤΑ2Χ ΑΜΕΑ για το Πεκίνο. Στη σύνβαση έγραφε ότι θα είμαι άμισθος και σε τυχόν διάκριση του πληρώματος δεν θα δικαιούμαι πριμ. Φίλε ανάκρουε γνωρίζεις ποιός είμαι, εγώ δεν σε γνωρίζω και αυτό δυσκολεύει την συζήτηση. Μπορώ να απαντώ στις απορίες σου αρκεί να είναι καλοπροαίρετες. θα μπω μια ή δυο φορές για σένα (αν χρειάζετε) διαφορετικά σκοπεύω να διαγράψω την συγκεκριμενή σελίδα από τον υπολογιστή μου. Οχι απο σένα αλλά εξ αιτίας ενός από τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ που αποφασίζουν τι πρέπει να πούμε και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. coxman
    αναιρώ το σχόλιο που έκανα για σενα ότι δηλ. "Αλλά και σε σένα μάλλον ισχύει το γνωστό ελληνικό : δε βαριέσαι εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα ας το κάνουν οι άλλοι."
    απέδειξες ότι έχεις τα κότσια να πάρεις θέση και να εξηγήσεις τι συμβαίνει.
    Ενώ οι άλλοι κάνουν τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ανάκρουε,
    στα 5 χρόνια που ασχολόυμε με τα ΑΜΕΑ δεν γνωρίζω κάποιο σωματείο ή προπονητή που ασχολείται σοβαρά με αυτή την κατηγορία( ο ΝΟΘ ξεκίνησε αλλά δεν γνωρίζω αν θα συνεχίσει όταν σταματήσουν οι 2 πολύ καλοί αθλητές που έχει)και οι ΟΦΘ , ΟΕ αλλά οχι σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή 3 αθλητές είναι αγωνιστικού επιπέδου απο τους 5 που υπάρχουν στη χώρα μας.Τα άτομα με νοητική υστέρηση δεν μπορούν να αγωνιστούν στην κωπηλασία. Πίστευα ότι με τη συμμετοχή μας στο Πεκίνο η βάση θα μεγάλωνε και περισσότερα σωματεία θα ασχολούνταν με την ευαίσθητη αυτή κατηγορία που σε πληροφορώ είναι πολυδάπανη. Εμείς στα Γιάννενα έχουμε δημιουργήσει όλες τις προυποθέσεις αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κανέναν αθλητή, παρ' όλου που προσπαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή