Πως ρε παιδιά;

ΠΩΣ ΝΑ ΓΕΜΊΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΙΝΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΆΡΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ;
ΤΙ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ;
ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΈΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗΣ;
ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ;;
ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΚΟΦΝΣ Η ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ;;

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.




17/09/2008
Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Πρόσκληση στους Έλληνες φιλάθλους να γεμίσουν τις κερκίδες του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου του Μαραθώνα (Σχινιά) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας (19-21 Σεπτεμβρίου) απηύθυναν οι «αργυροί» Ολυμπιανίκες στο Πεκίνο, Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης της διοργάνωσης στην ΕΣΗΕΑ. Στο πάνελ των ομιλιτών μαζί με το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο τεχνικός σύμβουλος της κωπηλατικής ομοσπονδίας Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, η τεχνική επιτετραμένη της FISA, Σβέτλα Οτσέτοβα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας, Ρίσαρντ Στάντνιουκ.
Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική διοργάνωση τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είμαστε τόσο οργανωμένοι όσο τότε και έτοιμοι να υποδεχτούμε 450 αθλητές από 33 χώρες που θα αγωνιστούν στα 14 Ολυμπιακά Αγωνίσματα. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος όχι μόνο αθλητές που πρωταγωνίστησαν στους απερχόμενους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά κι αυτοί που φιλοδοξούν να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας τα επόμενα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι τη διοργάνωση του Λονδίνου. Είναι συγκινητική η παρουσία των 100 περίπου εθελοντών, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού όπως η Αγγλία και ο Καναδάς. Τίποτα δεν θα είχε γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και τη συνδρομή του κράτους που είναι ο βασικός χορηγός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την πολύτιμη βοήθειά του. Είναι αρκετό καιρό δίπλα μας και πολλά πράγματα δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτό. Θα ήθελα επιπλέον να αναφερθώ και σε ορισμένους ακόμα χορηγούς μας όπως το «Λαϊκό λαχείο», τα «Ολυμπιακά ακίνητα», τα «Ναυπηγεία Κλεοπάτρα» και τους χορηγούς επικοινωνίας “Sentra Fm 103.3” και το “Sport24.gr” που μας βοήθησαν να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί.
Φάνηκε ότι η παρουσία μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πολύ σημαντική στις μεγάλες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Τα αποτελέσματά μας δεν ήρθαν λόγω τύχης, αλλά με σκληρή δουλειά. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τους αθλητές και του προπονητές, αλλά και τις οικογένειες των αθλητών που στέκονται στο πλευρό τους».
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης επεσήμανε: «Στεκόμαστε στο πλευρό της ομοσπονδίας και δουλέψαμε μαζί τους σκληρά για να παρουσιάσουμε μια άρτια διοργάνωση, την πιο σημαντική μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Εζησα από κοντά την όλη προσπάθεια για την διεκδίκηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ως κίνητρό μου είχα το ίδιο το όνομα του Μαραθώνα που συμβολίζει τον αγώνα των αθλητών του Μαραθωνίου».
Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και «αργυρός»στο Πεκίνο, Βασίλης Πολύμερος τόνισε: «Βασικός μας στόχος για φέτος ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κι εκεί είχαμε ρίξει το βάρος μας στις προπονήσεις. Η κούραση είναι μεγάλη καθώς βρισκόμαστε μόλις τρεις εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς, αλλά το γεγονός ότι η διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας και το ότι είμαστε σε καλή κατάσταση πιστεύω ότι λειτουργούν υπέρ μας και θα μας βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσουμε».
Από την πλευρά του, ο επίσης «αργυρός» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, Δημήτρης Μούγιος πρόσθεσε: «Στόχος δικός μας αλλά και της ΕΚΟΦΝΣ τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να γίνει το άθλημα γνωστό στο ευρύ κοινό. Ακόμη και οι κάτοικοι του Μαραθώνα πιθανόν δεν έχουν αντιληφθεί τι κάνουμε στο κωπηλατοδρόμιο. Τίποτα δεν θα γίνει όσα μετάλλια κι αν φέρουμε αν τα κλειδώσουμε σε ένα ντουλάπι και δεν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο».
Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε είπε: «Αυτό που βγαίνει από τα λόγια και τα έργα των ανθρώπων της ΕΚΟΦΝΣ είναι το Ολυμπιακό πνεύμα κι είναι αυτό που με έκανε να έρθω να εργαστώ εδώ. Έχω πολλές εμπειρίες από πολλές χώρες που έχουν κατακτήσει μετάλλια και είναι λίγες αυτές που μετέχουν σε μια σημαντική διοργάνωση αμέσως μετά από μια πιο σημαντική. Είμαι υπερήφανος όχι μόνο γι’ αυτούς που πήγαν στους Ολυμπιακούς αλλά και για τους υπόλοιπους αθλητές που έμειναν εδώ και δούλεψαν για να είναι έτοιμοι για το ευρωπαϊκό. Μ’ αρέσει το μαχητικό πνεύμα που έχουν οι Ελληνες αθλητές και πιστεύω ότι θα σας αποζημιώσει το θέαμα. Όλο το Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ έχει μια πολύ καλή νοοτροπία γιατί πολλοί πιστεύουν ότι μι επιτυχία είναι αποτέλεσμα ενός αθλητή και του προπονητή του. Όχι είναι αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συστήματος».
Η τεχνική επιτετραμένη της FISA Σβέτλα Οτσέτοβα εξέφρασε την ικανοποίησή της που το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα φιλοξενεί και πάλι μία διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας: «Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ μετά το 2004. Ιδιαιτέρως χαίρομαι που ένα κωπηλατοδρόμιο που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς χρησιμοποιείται τέσσερα χρόνια μετά. Η τοποθεσία που βρίσκεται αλλά και ο εξοπλισμός του είναι ένας από τους καλύτερους. Στη παγκόσμια ομοσπονδία μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιούνται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Έχω μείνει εντυπωσιασμένη από την οργανωτική επιτροπή. Είναι σπάνιο μια εθνική ομοσπονδία να αναλαμβάνει την ευθύνη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, αλλά εχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και πρέπει να τους το αναγνωρίσω».
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας, Ρίσαρντ Σάντιουκ τόνισε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγχαρώ την ΕΚΟΦΝΣ για την εμφάνιση των αθλητών της στο Πεκίνο. Το ελληνικό πλήρωμα των Πολύμερου- Μούγιου ήταν το αγαπημένο μου σε αυτή τη διοργάνωση και το είχα πει στο κ. Ποστιλιόνε. Το 2004 κατακτήσατε το χάλκινο, φέτος το αργυρό, το 2012 τι να περιμένουμε; Μετά την αναβίωση του θεσμού ένα χρόνο πριν, είμαι βέβαιος ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή στη τοποθεσία. Από την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης κρίνεται το μέλλον της».

Στις 19:00 την Πέμπτη η τελετή έναρξης
Aύριο, Πέμπτη (18/9) στις 19:00 ανοίγει επίσημα η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κωπηλασίας με την εκδήλωση της τελετής έναρξης στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στον Σχινιά.
Παρουσία όλων των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν, θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό τελετουργικό με ένα δρώμενο που θα περιλαμβάνει το μύθο της Διηάνειρας, της μητέρας της Μακαρίας που θυσιάστηκε για να σωθεί η Αθήνα και σύμφωνα με τον μύθο στο σημείο αυτό ανέβλυσε η πηγή που σήμερα την ονομάζουμε Μακαρία πηγή και πλημμύρισε την περιοχή, όπου βρίσκεται σήμερα το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν οι Έλληνες να αναδειχτούν νικητές στη μάχη του Μαραθώνα με τους Πέρσες. Το νερό του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Μαραθώνα σήμερα έρχεται κατευθείαν από την Μακαρία πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου