ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ , ΛΟΙΠΟΝ

15/09/2008
Σπ. Ζαγάρης :"Γιορτή για όλη την Ελλάδα το Ευρωπαικό"

Ο Δήμος Μαραθώνα βάζει τα γιορτινά του αυτές τις μέρες και υποδέχεται τις 33 εθνικές αποστολές και 433 αθλητές ενόψει της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας το διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου. Όσο οι άνθρωποι της ΕΚΟΦΝΣ φρόντιζαν για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια στον αγωνιστικό τομέα, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης είχε την επίβλεψη και τον συντονισμό σε εξίσου σημαντικούς τομείς για την εξασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα υπήρξε μέλος της επιτροπής διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και συνέβαλλε στην εκπλήρωση του στόχου, της διεξαγωγής μίας διεθνούς διοργάνωσης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
«Θεωρώ πως η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα είναι τεράστιο γεγονός για την Ελλάδα, πόσο μάλλον τώρα που το πρώτο αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήρθε για τη χώρα μας από το άθλημα της κωπηλασίας,» εξηγεί ο Δήμαρχος Μαραθώνα και προσθέτει: «Η Ελλάδα χάρη σε αυτό το πανέμορφο κωπηλατοδρόμιο, την τεράστια αφοσίωση του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά και λόγω της τοπογραφίας της θα πρέπει να είναι σε λίγα χρόνια η πρώτη δύναμη στην κωπηλασία».
Ο Σπύρος Ζαγάρη γύρισε πίσω στον χρόνο και θυμήθηκε: «Είχα ταξιδέψει στο Λιντς της Αυστρίας μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ το 2007 κι εκεί διεκδικήσαμε την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ξεκινά αυτή την Παρασκευή. Είχα ζητήσει λοιπόν από τους υπεύθυνους με τα ακριβή λόγια “μια ένδειξη σεβάσματος απέναντι στην ιερή πόλη του Μαραθώνα που διεκδικεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”. Και τότε όλοι μας ανέθεσαν ομόφωνα αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ονομάζουμε το κωπηλατοδρόμιο ως αυτό του Μαραθώνα, καθώς όλοι οι ξένοι δείχνουν μεγάλη εκτίμηση στην αρχαία ελληνική ιστορία. Αντίθετα την ονομασία Σχινιάς δεν την ξέρουν κι εξάλλου ο Σχινιάς είναι τοποθεσία που ανήκει στον Δήμο Μαραθώνα. Το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, λοιπόν αποκτά τεράστια εμβέλεια με την ονομασία Μαραθώνα».
Έκκληση όχι μόνο στους Δημότες Μαραθώνα, αλλά προς όλους τους Έλληνες να γεμίσουν τις κερκίδες και να στηρίξουν τους Ολυμπιονίκες μας, το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε εν συνεχεία ο Σπύρος Ζαγάρης: «Πρέπει να γεμίσει το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο για να αποδείξουμε ότι αν και μικρή χώρα η Ελλάδα, η αγάπη μας είναι τεράστια για το άθλημα της κωπηλασίας.»
Στο τέλος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα δίνει και μία υπόσχεση πως ο κόσμος θα ανταμειφθεί από το υψηλό θέαμα: «Στην τελετή έναρξης θα παρουσιάσουμε ένα πανέμορφο τελετουργικό με ένα δρώμενο που θα περιλαμβάνει το μύθο της Διηάνειρας, της μητέρας της Μακαρίας που θυσιάστηκε για να σωθεί η Αθήνα και σύμφωνα με τον μύθο στο σημείο αυτό ανέβλυσε η πηγή που σήμερα την ονομάζουμε Μακαρία πηγή και πλημύρισε την περιοχή, όπου βρίσκεται σήμερα το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν οι Έλληνες να αναδειχτούν νικητές στη μάχη του Μαραθώνα με τους Πέρσες . .. Το νερό του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Μαραθώνα σήμερα έρχεται κατευθείαν από την Μακαρία πηγή.»


από την σελίδα της ΕΚΟΦΝΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου