Οι ελληνικές συμμετοχές και το πρόγραμμα

18/09/2008
Στη γραμμή εκκίνησης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Στη γραμμή εκκίνησης του Ολυμπιακού κωπηλατοδρόμιου του Μαραθώνα (Σχινιάς) θα βρεθούν αύριο, Παρασκευή (19/9) οι 433 αθλητές και αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών, η αυλαία του οποίου ανοίγει στις 9:30 το πρωί με τα προκριματικά της διοργάνωσης. Πολλά μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής κωπηλασίας υπόσχονται υψηλό θέαμα και μονομαχίες που κόβουν την ανάσα σε 14 Ολυμπιακές κατηγορίες σκαφών με στόχο το βάθρο την Κυριακή (21/9), όταν πέφτει η αυλαία της διοργάνωσης. Στις 19:00 σήμερα (Πέμπτη, 18/9) παρουσία όλων των αθλητών και υψηλών προσκεκλημένων, έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά με το σκιφ γυναικών, όπου δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Στις 10:00π.μ. έρχεται η ώρα του Γιάννη Χρήστου στο σκιφ ανδρών, η προσπάθεια του οποίου στο Πεκίνο συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Ο κωπηλάτης από την Καστοριά θέλει να αποδείξει, όπως τόνισε ο ίδιος, πως η 10η θέση που κατέλαβε στο Πεκίνο δεν ήταν τυχαία. Στην Αθήνα μάλιστα θα ξανασυναντηθεί με τον «αντίπαλό» του στην προημιτελική κούρσα και στον μικρό τελικό στο Πεκίνο, Μιντάουγκας Γκρισκόνις που τερμάτισε 8ος στη γενική κατάταξη. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό της Αθήνας, Βαλεντίνος Σοφοκλέους αγωνίζεται επίσης στο σκιφ και στην ίδια προκριματική σειρά με τον Χρήστου. Την απευθείας πρόκριση στον τελικό εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι κάθε προκριματικής σειράς, ενώ τα υπόλοιπα πληρώματα θα δώσουν επαναληπτικό αγώνα.

Στις 10:18π.μ. οι Γιώργος Τσιομπανίδης και Παύλος Γαβριηλίδης αγωνίζονται στη 2η προκριματική σειρά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου. Προκρίνονται στον τελικό οι 3 πρώτοι κάθε σειράς και οι υπόλοιποι σε επαναληπτικό.

Οι Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Χριστίνα Γιαζιτζίδου ρίχνονται στον αγωνιστικό στίβο του Σχινιά στις 10:36 π.μ. στη 2η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ γυναικών. Μόνο το πρώτο πλήρωμα κάθε προκριματικής σειράς εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Τα υπόλοιπα πληρώματα αγωνίζονται σε επαναληπτικό.

Στις 10:54π.μ. ο σκιφίστας Ηλίας Παππάς μετέχει για πρώτη φορά στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ανδρών με συναθλητή τον 19χρονο Στέργιο Παπαχρήστο στην 3η προκριματική σειρά. Την πρόκριση στον τελικό εξασφαλίζουν τα τρία πρώτα πληρώματα κάθε προκριματικής σειράς (τα υπόλοιπα σε επαναληπτικό).

Ο πρώτος αγώνας για το ελληνικό πλήρωμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών με τους Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα έχει προγραμματιστεί για τις 11:06π.μ. στη δεύτερη προκριματική σειρά. Μόνο το πρώτο πλήρωμα κάθε προκριματικής σειράς εξασφαλίζει την άμεση πρόκριση στον τελικό (τα υπόλοιπα σε επαναληπτικό).

Οι πρώτες Ελληνίδες που συμμετείχαν σε τελικό κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου ξεκινούν στις 11:12π.μ. στην 1η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Τα κορίτσια θα πρέπει να περάσουν πρώτα τη γραμμή του φίνις για να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στον τελικό. Οι υπόλοιπες θέσεις οδηγούν σε επαναληπτικό.

Αμέσως μετά, ακολουθεί η προσπάθεια των Ελλήνων «αργυρών» Ολυμπιονικών στο Πεκίνο, Βασίλη Πολύμερου και Δημήτρη Μούγιου στην 1η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στις 11:24π.μ. Οι τρεις πρώτες θέσεις οδηγούν απευθείας στον τελικό, τα υπόλοιπα πληρώματα θα αγωνιστούν σε επαναληπτικούς.

Οι επαναληπτικοί αγώνες ξεκινούν την ίδια ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή στις 14:30 και ολοκληρώνονται στις 15:54.

Το πρόγραμμα:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ

9:30 Σκιφ γυναικών

9:48 Σκιφ ανδρών

10:06 Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου γυναικών

10:12 Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

10:30 Διπλό σκιφ γυναικών

10:42 Διπλό σκιφ ανδρών

11:00 Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

11:12 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών

11:24 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών

11:42 Τετράκοπως άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών ανδρών

11:54 Τετραπλό σκιφ γυναικών

12:00 Τετραπλό σκιφ ανδρών

12:12 Οκτάκωπος γυναικών με πηδαλιούχο

12:18 Οκτάκωπος ανδρών

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

14:30 Σκιφ γυναικών

14:36 Σκιφ ανδρών

14:48 Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

14:54 Διπλό σκιφ γυναικών

15:00 Διπλό σκιφ ανδρών

15:06 Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών

15:18 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών

15:24 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών

15:30 Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών ανδρών

15:42 Τετραπλό σκιφ ανδρών

15:54 Οκτάκωπος ανδρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου