Από την σελιδα της ΕΚΟΦΝΣ οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

20/09/2008
Ευρωπαϊκό-Οι δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών Ευρώπης

Πανευτυχείς για την κατάκτηση πέντε χρυσών μεταλλίων, οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης δήλωσαν ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση μίας δύσκολης χρονιάς με την παρουσία τους στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Γιάννης Χρήστου (σκιφ ανδρών): «Ηταν πολυ σκληρη δουλεια αλλα ηρθε ενα καλό αποτελεσμα μεσα στη χωρα μας. Βοήθησε η ποετοιμασια και ολα τα πληρωματα φτάσαμε σε καλα αποτελεσματα. Ηα αλλαγη απο το διπλο στο μονο σκιγ ηταν προτογνωρη. Δεν υπαρχει διλημμα για το πιο προτιμω. Θλεω να φ.ερνω καλα αποτελε΄σματα οποτε το πληρωμα θα ειναι αυτο που θα μου υποδειξουν οι προπονητες. Κι επιτελεους θα παω διακοπες»

Χρύσα Μπισκιτζή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών): «Σήμερα έκλεισε μία χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλαμε να διατηρήσουμε το χρυσό μετάλλιο που είχαμε κατακτήσει και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν και τα καταφέραμε. Μας βοήθησε πολύ το γεγονός πως αγωνιστήκαμε στον ίδιο στίβο που προετοιμαζόμαστε και κάνουμε προπόνηση καθημερινά. Στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Η ενθάρρυνση από τον κόσμο ήταν σημαντική για μας και σίγουρα αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα. Φέτος, δεν υπήρξε ούτε μία διοργάνωση που να έφυγα με άδεια τα χέρια. Στο πρωτάθλημα εργομετρικών στη Βοστώνη κατέκτησα πάλι την πρώτη θέση, 2 χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο, ασημένιο στο Παγκόσμιο και φυσικά η 6η θέση με την Αλεξάνδρα στο Πεκίνο ήταν η κορυφή μιας χρονιάς με αξέχαστες αναμνήσεις.»

Αλεξάνδρα Τσιάβου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών): «Τα πράγματα πήγαν ακριβώς όπως θέλαμε. Κλείσαμε τρία χρόνια με τον καλύτερο τρόπο. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και πλέον θέτουμε νέους στόχους».

Βασίλης Πολύμερος (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών): «Θέλαμε πολύ να κάνουμε μια καλή εμφάνιση στο ευρωπαικό, όμως είχαμε κουραστεί απο Ολυμπιακους. Οι τρεις εβδομαδες που καναμε εδω προπονηση βοηθησε να φτάσουμε στο 95% τις αρχικης κατλαστασης. Τόσο εμείς οσο κι τα υπολοιπα ελληνικά πληρώματα είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τα συνολικά 7 μονο 2 δεν ήταν στο βάθρο και 5 από αυτά πήραν χρυσά μετάλλια. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω προπονήσεις. Θέλω να λαχταρίσω να ξανακάνω κουπί».

Δημήτρης Μούγιος (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών): «Σπάσαμε το ρόδι… επιτέλους! Με τον Βασίλη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών είχαμε κατακτήσει μετάλλια όλων των χρωμάτων, εκτός από το χρυσό. Μας έλλειπε και είναι ωραία που ήρθε εδώ, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αποτελεί και την πρώτη διεθνή διοργάνωση εδώ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν δύσκολη. Δουλέψαμε σκληρά και άξιζε που σφίξαμε τα δόντια μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου για να κατακτήσουμε σήμερα και το χρυσό μετάλλιο. Τώρα διακοπές και το σίγουρο είναι πως μετά συνεχίζουμε για την επόμενη χρονιά με επόμενους στόχους τους Μεσογειακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό. Χρονιά με τη χρονιά μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.»

Γιώργος Τζιάλλας (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου): «Ηταν μια ωραια κουρσα. Ειμασταν μια καινουργια βαρκα. θελαμε πολυ το μετλαλλιο. οι συνθηκες πολυ καλες για μας τοσο ο κοσμος οσο κι ο καιρος. Ειχαμε δουλεψει σε αυτο το καιορ. Θελω να ξεκουραστω και να ησυχασω δεν θελω να κάνω κάποιο ταξιδι, θα παω στο σπίτι μου στα Γιάννενα».

Γκουντούλας Αποστόλης (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου): «Ολα εξελίχθηκαν πολύ καλά για μας. Είναι υπέροχο που κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο μέσα στη χώρα μας.»

Γκουντούλας Νίκος (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου): «Μας τα χάλασε ο καιρός γιατί θέλαμε να έχουμε στο πλευρό μας πιο πολύ κόσμο, αλλά και πάλι ήταν υπέροχη η αίσθηση να ακούς πανηγυρισμούς κατά τον τερματισμό σου».

Γιώργος Τσιομπανίδης (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου): «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μας. Πιστέψαμε σε μας και τα καταφεραμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν στο πλευρό μας. Ειχαμε δύσκολους αντιπάλους, όπως οι Γαλλοι και οι Σέρβοι που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά το σημαντικό είναι οτι τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που τα καταφέραμε Αφιερώνουμε αυτό το μετάλλιο στο γονείς μας και στους λίγους που πίστεψαν σε μας».

Παύλος Γαβριηλίδης (δίκωπος άνευ πηδαλιούχου): «Θελουμε να συνεχισουμε στη δίκωπο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα Απο τη νεα χρονιά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ημασταν τελευταίοι στα 500 πρώτα μέτρα, καθώς οι αντίπαλοί μας ήταν ισχυρότατοι και το αποδεικνύουν οι επιδόσεις τους στους Ολυμπιακούς. Στα τελευταια 200μ. ειμασταν μισή βάρκα μπροστά κι έτσι ολοκληρώσαμε τον αγώνα Αυτό είναι το καλυτερο μεταλλιο που εχω κερδισει κι αυτό γιατί είμαστε δυο άτομα στη βάρκα οπότε η νίκη είναι προσωπική».



1 σχόλιο:

  1. Τις δηλώσεις του Χρήστου τις μετέφερε στο Ίντερνετ ο Ιταλός.
    Δεν εξηγείτε αλλιώς τέτοια ανορθογραφία.
    Το σίγουρο είναι ότι ο Χρήστου δεν μιλάει ανορθόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή