EYΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!! ΓΙΑΝΝΗ



13/08/2008
Χρήστου: «Τα έδωσα όλα»

ΠΕΚΙΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Πέντε κλάσματα του δευτερολέπτου μακριά από την πόρτα του παραδείσου έφτασε ο Γιάννης Χρήστου αλλά τελικά δεν πέρασε το κατώφλι της. Ο Καστοριανός πρωταθλητής έχασε για λίγα χιλιοστά την πρόκριση στον τελικό του σκίφ ανδρών τερματίζοντας στην 4η θέση του ημιτελικού στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σουν Γι στο Πεκίνο.
Η παρουσία του Έλληνα κωπηλάτη στον ημιτελικό ήταν πραγματικά συγκλονιστική και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κατάφερε να σηκώσει όρθιους τους περίπου 10.000 θεατές που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα τους αγώνες. Κι αυτό γιατί λίγο έλειψε να πετάξει εκτός τελικού τον Νεοζηλανδό Ντριζντάλε που κατέχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο , στα τελευταία μέτρα της κούρσας.
Λίγο μετά τα 1500μ. δηλαδή που ο Γιάννης Χρήστου από 6ος βρέθηκε στην 4η θέση και πλησίαζε ολοένα την πολυπόθητη 3η θέση που θα έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι ο Έλληνας κωπηλάτης στο φινάλε της κούρσας κατάφερε να κάνει το πιο γρήγορο 500άρι του ημιτελικού από όλους τους αντιπάλους του. Δεν ήταν όμως αρκετό αφού ο Νεοζηλανδός σχεδόν στο φώτο φίνις κέρδισε την 3η θέση.
«Τα έδωσα όλα δεν υπήρχε κάτι παραπάνω που θα μπορούσα να κάνω . Αν ξεκινούσα νωρίτερα το τελικό σπρίντ μπορεί να μην είχα δυνάμεις στο τέλος. Δεν θα άντεχα.
Εντάξει είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τέτοιους αθλητές. Ο Νεοζηλανδός έχει το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Άγγλος εμφανίστηκε φέτος πολύ δυνατός παρόλα αυτά όπως είδατε τους αντιμετώπισα στα ίσα .Έκανα την προσπάθειά μου .Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκα, είναι μια καταπληκτική εμπειρία , θα ήταν καλύτερη αν ερχόταν κι ο τελικός».
Αναφερόμενος στον αυριανό μικρό τελικό (12:00 ώρα Ελλάδας) τόνισε «Τώρα απομένει ακόμη ένας αγώνας και προέχει να ξεκουραστώ γιατί πραγματικά τα έδωσα όλα σήμερα, αλλά όσες δυνάμεις και να ανακτήσω θα τις δώσω όλες στον αγώνα . Είναι κι αυτός πολύ δύσκολος αλλά θα προσπαθήσω να τελειώσω με μια καλή θέση.
Από τον αγώνα αυτό κρατάω ότι ήρθα από το πουθενά , δεν φοβήθηκα κανένα και κοίταξα όλους τους αντιπάλους μου στα μάτια , είμαι μικρότερος 6-7 χρόνια από αυτούς, υγεία να έχουμε και πιστεύω στο μέλλον θα βελτιωθώ λίγο ακόμη , αυτά τα κλάσματα που έχασα τώρα ελπίζω να τα προλάβω στο μέλλον».
Σχετικά με την παραμονή του στο σκίφ και για το μέλλον «Τελικά ναι, κάθε εμπόδιο είναι για καλό αρκεί να έχεις την ψυχραιμία και το παγωμένο μυαλό να το ξεπερνάς και να μην σκαλώνεις.
Οσον αφορά το μέλλον μου στο αγώνισμα είναι καθαρά θέμα προπονητών. Αν πιστεύουν ότι ήταν καλή η εμφάνισή μου εδώ. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το σκίφ , θα ήθελα να συνεχίσω».
Στην Ελλάδα οι εμφανίσεις του Γιάννη Χρήστου έχουν κάνει αίσθηση , ο ίδιος ωστόσο προτιμά να μείνει συγκεντρωμένος μέχρι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Πεκίνο «Όλο αυτό τον καιρό προσπαθώ να μην μιλάω με κανέναν . Να είμαι συγκεντρωμένος και να μην με επηρεάσει τίποτα. Ούτε και με τους γονείς μου δεν μιλάω .Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια κάποια μηνύματα αλλά θα τα δω στο τέλος όλα μαζί».



ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Alan CAMPBELL (GBR)
“I’m ecstatic – over the moon – to be in the Final. The important thing now is recovery. If I hadn’t got through now I would have been honest and not blamed it on my knee injury. The race was brilliant, it got Mahe cut up from both sides! Christou (Ioannis) – what a guy! He only jumped into the single this year, but unfortunately he’s on the other side of things today. I came here with the intention of producing an Olympic performance. We’ve all got a chance in this Final – I think I’ve got an underdog’s chance. That’s a good place to be.”


ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ

Media Start List
Men's Single Sculls Final B
SY Rowing-Canoeing Park / Thu Aug 14 2008 / Start Time:17:00
World Best Time:

New ZealandNZL DRYSDALE Mahe Eton (GBR) 2006 6:35.40
Lane NOC
Name
1 LithuaniaLithuania (b)
GRISKONIS Mindaugas

2 United StatesUnited States (b)
JURKOWSKI Ken

3 GermanyGermany (b)
HACKER Marcel

4 GreeceGreece (b)
CHRISTOU Ioannis

5 SwitzerlandSwitzerland (b)
VONARBURG Andre

6 AustraliaAustralia (b)
HARDCASTLE Peter

15 σχόλια:

  1. Πραγματικά απίστευτο και κρίμα ταυτόχρονα!!!!
    Ότι καλύτερο έχει γίνει στην κωπηλασία μέχρι σήμερα δεδομένης της δυναμικότητας των αντιπάλων!
    Φαντάζεστε να πετούσε έξω τον Drysdale που πέταξε έξω τον Waddell??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I'm back....
    Συγχαρητήρια στον Χρήστου. Μου άρεσε πολύ που το πάλεψε ηρωικά μέχρι το τέλος. Έδειξε ότι το πίστευε. Έπαθα πλάκα μαζί του.
    Λοιπόν Argentum δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να πετάξεις έξω τον Drysdale που πέταξε έξω τον Waddell ο οποίος είχε περάσει τον Muler ο οποίος είχε περάσει τον Hacker ο οποίος είχε περάσει τον Porter ο οποίος είχε περάσει τον Lange ο οποίος είχε περάσει τον Karpinnen κλπ κλπ......
    Φανταστείτε ο CoY να είχε διαγνώσει το ταλέντο του στο σκιφ από την πρώτη στιγμή. Ποιός Drysdale και ποιός Synec.....
    Κρίμα που ο CoY ψάχνει ακόμα να του βρεί ταίρι για το διπλό σκιφ.
    Άλλο ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Χρήστου γιατί έδωσε την μάχη μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ:Ο ΚΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ (ΧΡΗΣΤΟΥ) ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ο "ΚΑΛΟΣ" ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΚΟΤΕΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://kopilasia.blogspot.com/2008/08/blog-post_9696.html

    ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mctsou
    Εσείς την προβλέψατε και τζάμπα. Άλλοι δυσκολεύονται ακόμη και τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ SUMMARY ΤΗΣ ΕΤ3,ΣΤΟ ΟΠΟΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΘ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΟΙΠΟΝ ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΚΑΚΟΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΝ MUELLER ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΥΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ΚΑΚΟΣ
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕΤΟ ΣΚΙΦ (DRYSDALE) SYMBAINEI KAI ALLOY ??
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @kakos
    Αν δεν είναι μια αγνώστου αιτίας ανόητη ειρωνεία, εξήγησε το νόημα της πρότασης.

    "Λοιπόν Argentum δεν είναι και λίγο να προσπαθείς να πετάξεις έξω τον Drysdale που πέταξε έξω τον Waddell ο οποίος είχε περάσει τον Muler ο οποίος είχε περάσει τον Hacker ο οποίος είχε περάσει τον Porter ο οποίος είχε περάσει τον Lange ο οποίος είχε περάσει τον Karpinnen κλπ κλπ......"

    Προφανώς αναφέρομαι στους δυο Νεοζηλανδους, γιατί είναι ότι καλύτερο και σταθερότερο στο σκιφ σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αν πετούσε κάποιον ο Χρήστου αυτός θα ήταν ο Drysdale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @argentum
    Κατ'αρχην συγχαρητήρια στον Χρήστου για την 10η θέση στο σκιφ. Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση. Όσο για την ερώτησή σου δεν πιστεύω πραγματικά να νομίζεις οτι ο Drysdale δεν έκανε περίπατο στον ημιτελικό. Όσο για το ταλέντο του Drysdale το διέγνωσαν το 2005 και όχι κατα λάθος τις παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @κακός
    αν ο Drysdale είναι ικανός να ελέγχει (και να ρισκάρει) την πρόκρισή του στο τελικό μιας Ολυμπιάδας με ακρίβεια εκατοστών του δευτερολέπτου (45), τότε, ναι συμφωνώ, έκανε περίπατο. Αυτό σημαίνει, είτε ότι κατάπιε κομπιούτερ και ένιωθε σιγουριά, είτε ότι είναι επιεικώς επιπόλαιος (για να μην τον πω αλλιώς).

    Ο Griskonis που πέρασε σήμερα το Γιάννη, δεν είχε όρεξη για περίπατο και έμεινε 16'' πίσω.

    Ότι και να'γινε φίλε "κακέ" ήταν μια απίστευτη προσπάθεια του Γιάννη που εγώ σαν Έλληνας φίλαθλος θέλω να βλέπω απ'όλους τους αθλητές μας και όταν γίνεται αυτό ανατριχιάζω. Και μην ξεχνάς ότι μόνο εμείς που ξέρουμε από κουπί μπορούμε να αντιληφθούμε τον αγώνα που έδωσε. Ειδικά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς που όλοι σχεδόν οι Ελληνες αθλητές παίζουν με τα χέρια κάτω.

    Η αξία του (παρ'ολίγον) ηττημένου (Drysdale) δίνει δόξα στον (παρ'ολίγον) νικητή (Γιάννη). Εγώ τουλάχιστον έτσι θέλω να το βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @argentum
    Μην το βλέπεις όπως θέλεις αλλά όπως είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ κακός

    κι εδώ απάντηση Ρουσόπουλου?
    Τώρα το είδα.
    Τουλάχιστον να ξέρω να γράφω μόνο την τελευταία πρόταση, γιατί τα προηγούμενα πάνε τζάμπα!

    Τέλος πάντων, όχι μόνο θέλω να το βλέπω έτσι, αλλά και είναι έτσι, αφού ο Γιάννης θα απέκλειε τον χάλκινο Ολυμπιονίκη. Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή