ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!


ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

15/08/2008
Στον τελικό οι Πολύμερος-Μούγιος και Μπισκιτζή-Τσιάβου

ΠΕΚΙΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στην 6άδα των κορυφαίων στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών προκρίθηκαν οι Βασίλης Πολύμερος, Δημήτρης Μούγιος και Χρύσα Μπισκιτζή, Αλεξάνδρα Τσιάβου. Τα δύο ελληνικά πληρώματα επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, πέτυχαν τον βασικό στόχο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και πλέον στο μυαλό τους βρίσκεται μόνο το βάθρο και το μετάλλιο.
Συγκεκριμένα, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Βασίλης Πολύμερος με τον συναθλητή του Δημήτρη Μούγιο κατέλαβαν την πρώτη θέση στον δεύτερο ημιτελικό του αγωνίσματος με επίδοση 6:24.61. Την πρόκριση για τον τελικό πήραν οι τρεις πρώτες βάρκες από τις δύο ημιτελικές σειρές.
Οι Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέλαβαν την τρίτη θέση στον 2ο ημιτελικό του αγωνίσματος, με επίδοση 7.11.99. Όπως και στους άνδρες οι τρεις πρώτες βάρκες από τις δύο ημιτελικές σειρές προκρίθηκαν στον τελικό.

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών - Αποτελέσματα

Τα πρώτα τρία πληρώματα κάθε ημιτελικής σειράς προκρίθηκαν στον τελικό (θέσεις 1-6), ενώ τα υπόλοιπα στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12)

1η ημιτελική σειρά
==============
1. Ολλανδία (φαν ντερ Κολκ, φαν Εούπεν) 7:03.87
2. Φινλανδία (Στεν, Νιμίνεν) 7:03.91
3. Γερμανία (Κάροβ, Ντρέγκερ) 7:04.95
-------------
4. Δανία (Όλσεν, Ρασμούσεν) 7:06.31
5. Μεγάλη Βρετανία (Γκούντσελ, Κάσεϊ) 7:17.67
6. Κούβα (Βελάσκες, Μαρέρο) 7:30.15

2η ημιτελική σειρά
==============
1. Καναδάς (Κοκ, Κάμερον) 7:10.70
2. Κίνα (Ντονγκξιανγκ, Χουά) 7:11.59
3. Ελλάδα (Μπισκιτζή, Τσιάβου) 7:11.99
-------------
4. ΗΠΑ (Χάικελ, Γκόλντσακ) 7:12.15
5. Αυστραλία (Χάλιντεϊ, Χιούστον) 7:13.80
6. Ιαπωνία (Κουμακούρα, Ιβαμότο) 7:16.13

Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών - Αποτελέσματα

Τα πρώτα τρία πληρώματα κάθε ημιτελικής σειράς προκρίθηκαν στον τελικό (θέσεις 1-6), ενώ τα υπόλοιπα στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12)

1η ημιτελική σειρά
=============
1. Μεγάλη Βρετανία (Πέρτσεϊζ, Χάντερ) 6:29.56
2. Ιταλία (Μιάνι, Λουίνι) 6:31.16
3. Κούβα (Μπατίστα, Πέρες) 6:33.60
----------------
4. Γερμανία (Κοχ, Μπρέμερ) 6:37.07
5. Γαλλία (Γκουασέ, Ντιφούρ) 6:41.18
6. Καναδάς (Βάντορ, Σιλβέστερ) 6:49.28

2η ημιτελική σειρά
============
1. Ελλάδα (Μούγιος, Πολύμερος) 6:24.61
2. Δανία (Ρασμούσεν, Χάνσεν) 6:26.49
3. Κίνα (Ζανγκ, Σουν) 6:29.29
----------------
4. Νέα Ζηλανδία (Ουρού, Τέιλορ) 6:30.53
5. Αυστραλία (Μπελτς, Γκίμπσον) 6:32.32
6. Πορτογαλία (Φράγκα, Μέντες) 6:39.23



15/08/2008
Πολύμερος: «Ακόμη καλύτερα... αν ήξερα νωρίτερα την πρόκριση της Χρύσας»

Τα ελληνικά «κουπιά» πήραν πανηγυρική πρόκριση για τους τελικούς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών, που θα γίνουν την Κυριακή και τα πληρώματά τους, δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

ΧΡΥΣΑ ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ: «Καιρός ήταν. Περίμενα αυτή την επιτυχία 16 χρόνια, αλλά τουλάχιστον βγήκε η επίπονη δουλειά τόσων χρόνων. Αν και δεν είχα ξυπνήσει με καλό προαίσθημα όλα πήγαν καλά ευτυχώς».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: «Νοιώθω τυχερή γιατί εγώ δεν περίμενα τόσα χρόνια για τη διάκριση. Ήμουν πολύ ήρεμη και ένοιωθα σαν να πηγαίνω για καφέ».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: «Ξεκινήσαμε δυναμικά, γιατί θέλαμε να εξασφαλίσουμε από νωρίς την πρόκριση όπως και έγινε. Στα τελευταία 500 μέτρα κόψαμε ταχύτητα για να κρατήσουμε δυνάμεις, αφού είχαμε ήδη περάσει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν ήξερα από την αρχή του αγώνα το αποτέλεσμα της γυναίκας μου (Μπισκιτζή), θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΓΙΟΣ: «Δώσαμε το 95% των δυνάμεών μας και τώρα στον τελικό θα πάμε για το 100%. Θα είμαστε και εκεί δυνατοί».


15/08/2008
Η ώρα της Χρύσας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΚΙΝΟ

Δεκάξι χρόνια περίμενε η Χρύσα Μπισκιτζή αυτή την στιγμή και ήταν απόλυτα δικαιολογημένο το «επιτέλους» που ξεστόμισε όταν έφτασε κοντά στους Έλληνες δημοσιογράφους στην Μεικτή ζώνη λίγο μετά την κούρσα της ζωής της. Η Βορειοελλαδίτισσα κωπηλάτρια δεν ξύπνησε καλά το πρωί αλλά αυτό δεν την εμπόδισε μαζί με την πρωτάρα Αλεξάνδρα Τσιάβου να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν την πρόκριση τερματίζοντας 3ες στην 2η ημιτελική σειρά.
«Στην κωπηλασία πολύ δύσκολο κι αν θέλεις να φτάσεις ψηλά με ορθόδοξο τρόπο πρέπει να δουλέψεις σκληρά για πολλά χρόνια» είπε ούσα ακόμη λαχανιασμένη και συμπλήρωσε «Προσπαθούσα όλα αυτά τα χρόνια κάποια πράγματα δεν ταίριαζαν δεν έβγαινε η δουλειά . Τα τελευταία τρια γίνεται πολύ καλή δουλειά κι αυτό φαίνεται σε όλες τις κατηγορίες κι ευτυχώς βγήκε και στην Ολυμπιάδα
Πίστευα ότι μπορούμε να πάμε τελικό αλλά με τις προηγούμενες κούρσες τα πράγματα φαίνονταν πολύ οριακά. Κι έτσι ήταν αλλά κάναμε μια πάρα πολύ καλή κούρσα ήμασταν συγκεντρωμένες δεν κοιτάζαμε τις άλλες βάρκες και ξοδέψαμε τις δυνάμεις μας όπως έπρεπε για να μην αδειάσουμε πιο νωρίς .
Είχα καλό προαίσθημα γενικά για αυτή την Ολυμπιάδα αν και σήμερα το πρωί δεν ξύπνησα και τόσο καλά . Ένιωθα λίγο βαριά και λίγο αγχωμένη».
Όσο για τον τελικό «Τώρα κοιτάζουμε για κάτι καλύτερο ίσως και για ένα μετάλλιο. Οι διαφορές που είχαμε με τα άλλα πληρώματα δεν είναι και απαγορευτικές»
«Να ξεσηκώσουμε τον κόσμο»
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου παραδέχεται την καλή της χημεία με την Χρύσα Μπισκιτζή αλλά και ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. «Η Χρύσα δεν περίμενε 16 χρόνια περίμενε εμένα , δεν εξηγείται διαφορετικά Δεν ξέρω αν είναι θέμα ευλογίας έχω δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσω εδώ. Αν είναι ευλογία ελπίζω να με φτάσει ψηλότερα. Για τον τελικό θέλω και πάλι να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση ακόμη κι αν δεν έρθει το μετάλλιο. Ουσιαστικά για μένα ο στόχος έχει επιτευχθεί αλλά θέλω να κάνω μια κούρσα που θα αναγκάσουμε όλο αυτό τον κόσμο να τον σηκώσουμε πάνω και μην ξέρει ποιος είναι ο νικητής και ποιος είναι ο ηττημένος».
Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Αλεξάνδρα εξομολογήθηκε ότι το μυαλό της έτρεχε σε μια στιγμ.λη από την προετοιμασία στην Ιαπωνία «σκεφτόμουν μια εντελώς ασήμαντη προπόνηση που έκανε στην Ιαπωνία πριν από τρεις εβδομάδες και ήταν η μέρα που μετά από αρκετό καιρό ένιωσα ξανά τη βάρκα στα χέρια μου κι όχι να με πηγαίνει όπου θέλει αυτή .Εκείνη την αίσθηση είχα και δεν άφησα το μυαλό μου να ξεφύγει πουθενά αλλού .Και φυσικά σκεφτόμουν τα κομμάτια της κούρσας αφού τη είχε χωρίσει έτσι ώστε να μην φορτώνω άσκοπα το μυαλό μου. Σήμερα ήμουν πολύ χαλαρή σα να πήγαινα για καφέ»

15/08/2008
Διπλή χαρά στο σπίτι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΚΙΝΟ

Με την αγωνία τι είχε κάνει η γυναίκα του η Χρύσα Μπισκιτζή λίγα λεπτά νωρίτερα έτρεχε ο Βασίλης Πολύμερος αφού ο δικός του ημιτελικός ξεκίνησε με το τέλος της κούρσας των κοριτσιών. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε ούτε τον ίδιο ούτε τον Δημήτρη Μούγιο να αποδείξουν ότι είναι τα απόλυτα αφεντικά στην κούρσα παίρνοντας από το ξεκίνημα κεφάλι και μάλιστα με διαφορά.
«Το κλειδί αυτής της επιτυχίας έχει μπει στην πόρτα εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου , όταν αποφασίσαμε μαζί με τον κύριο Ποστιλιόνε να φτιάξουμε αυτό το διπλό .Το 2006 ήταν μια πολύ κρίσιμη χρονιά γιατί ενώ είχα κι εγώ τη ευκαιρία να αγωνιστώ στο μονό αποφασίσαμε με τον Δημήτρη να πέσουμε στα βαθιά και να δοκιμάσουμε το διπλό ώστε να δει κι αυτός τον συναγωνισμό στο αγώνισμα να δει και αυτός τι χρειάζεται για να φτάσεις σε ένα τελικό Ολυμπιακών αγώνων. Χτίσαμε πάνω σε αυτή την βάρκα , τα αποτελέσματα ήρθαν» ήταν τα πρώτα λόγια του χάλκινου Ολυμπιονίκη της Αθήνας που συμπλήρωσε «Μπορεί ειδικά στη σημερινή κούρσα η νίκη να φαίνεται εύκολα αλλά δεν είναι καθόλου. Από μέσα όλα είναι εντελώς διαφορετικά . Ωστόσο σήμερα μέχρι τα 1500μ. κάναμε δεν θα έλεγα άνετα αλλά μια κούρσα στα μέτρα μας . Τη φέραμε εμείς εκεί που θέλαμε , μπήκαμε μέσα και ελέγχαμε το ρυθμό. Στα τελευταία 500μ. δεν πιέσαμε , απλά κρατήσαμε την απόσταση από τους αντιπάλους μας και επιδιώξαμε μόνο να κρατήσουμε τη θέση μας αφού σε τέτοιες κούρσες αυτό είναι που μετράει.
Την Κυριακή θα μπούμε σίγουρα με την ίδια θέληση , τον ίδιο ζήλο και θα πάρουμε σίγουρα το μέγιστο των εαυτών μας και της βάρκας.
Το αποτέλεσμα της Χρύσας δεν το ήξερα κατά η διάρκεια της κούρσας αφού μπαίναμε στην εκκίνηση μόλις η Χρύσα τερμάτιζε .
Εδώ δεν ήρθαμε σαν φαβορί, παρόλο που πέρυσι ήμασταν 2οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας είχαν στα φαβορί για μια διάκριση, ούτε θέλαμε να μας δίνουν σαν φαβορί. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνική κωπηλασία έχει κάνει άλματα και πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο η ελληνική κωπηλασία θα αρχίσει να κερδίζει και τα Μέσα Ενημέρωσης και τις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων.
Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση αυτή στην γυναίκα μου τη Χρύσα που έφερε κι αυτή μια πολύ μεγάλη επιτυχία σήμερα και στην οικογένειά μου . Τα τελευταία χρόνια μετά από μια μεγάλη διοργάνωση την επιτυχία στο σπίτι την έφερνε μια ο ένας μια ο άλλος. Ίσως ήρθε η ώρα να φέρουμε μαζί και οι δύο κάτι καλό»

Και στον τελικό θα τα δώσουμε όλα

Η ψυχραιμία του Βασίλη Πολύμερου έχει κυριεύσει και τον Δημήτρη Μούγιο που αν και παίρνει το βάπτισμα του πυρρός σε Ολυμπιακούς αγώνες , αν και προκρίνεται πανηγυρικά στον τελικό κρατάει χαμηλούς τους τόνους
«Νιώθαμε δυνατοί πριν μπούμε στον αγώνα , ξεκινήσαμε δυνατά φύγαμε μπροστά κι έτσι τερματίσαμε. Τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνει τελικός σε μια Ολυμπιάδα, ελπίζουμε και στον τελικό να κάνουμε μια εξίσου καλή κούρσα.
Σίγουρα σε αυτό τον ημιτελικό τα δώσαμε όλα . Αν δεν τα δίναμε δεν θα είμαστε εδώ να συζητάμε , πιστεύω ότι ήταν μια κούρσα στο 95% και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Ασφαλώς και η συμμετοχή μου σε τελικό είναι ένα αποτέλεσμα πολύ ευχάριστο αλλά είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και νομίζω ότι στη συνέχεια θα βγουν κι άλλοι αξιόλογοι αθλητές. Θέλω να αφιερώσω την επιτυχία στην οικογένειά μου στον αδελφό μου που είναι εδώ οι οποίο μάλιστα γιορτάζουν σήμερα».

2 σχόλια:

  1. @αλεξανδρα
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ: «Νοιώθω τυχερή γιατί εγώ δεν περίμενα τόσα χρόνια για τη διάκριση. Ήμουν πολύ ήρεμη και ένοιωθα σαν να πηγαίνω για καφέ».
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ .
    ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @αλεξανδρα
    εμείς ξέρουμε τους νικητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή