ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ 2

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΣΙΛΗ, ΤΖΙΑΛΛΑ,ΠΑΠΠΑ,ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ,ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ,ΓΑΖΙΤΖΙΔΟΥ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ και φυσικά ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΣΙΑΒΟΥ ΜΙΣΚΙΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ



17/08/2008
Δηλώσεις των «αργυρών» στο Πεκίνο Πολύμερου, Μούγιου

ΠΕΚΙΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Καταξίωση των προσπαθειών τους, αποτέλεσε σύμφωνα με τον Βασίλη Πολύμερο, το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών.

Ο δύο φορές, πλέον Ολυμπιονίκης μετά την κατάκτηση του χάκινου μεταλλίου μαζί με τον Νίκο Σκιαθίτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δήλωσε σχετικά με το πιο μετάλλιο ήταν το πιο γλυκό: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Και τα δύο είναι Ολυμπιακά μετάλλια. Βέβαια, το ένα είναι χάλκινο και το άλλο ασημένιο. Το συναίσθημα να κατακτάς ένα μετάλλιο μέσα στη χώρα σου, είναι σίγουρα πρωτόγνωρο. Κάναμε εκατομμύρια κόσμου χαρούμενους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Το σημερινό μετάλλιο, αποτέλεσε καταξίωση των δικών μου προσδοκιών και του Δημήτρη που δουλέψαμε σκληρά. Φέτος ήμασταν αποφασισμένοι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Από το Σεπτέμβριο δεν καθήσαμε καθόλου. Αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινήσαμε την προετοιμασία, η οποία μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, γινόταν και πιο έντονη. Έπιασε τελικά τόπο αυτή η προετοιμασία», είπε ο Πολύμερος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τεχνικό σύμβουλο της ελληνικής κωπηλατικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε:

«Η ελληνική κωπηλασία από τη στιγμή που ήρθε ο κ. Ποστιλιόνε στην Ελλάδα, είχε μια νέα δυναμική πορεία και προοπτική. Κάποιοι από τους αθλητές πιστέψαμε πολύ σε αυτόν τον προπονητή, παρά τον όγκο της προπόνησης. Κάποια παιδιά το θεώρησαν τρελό και δεν ακολούθησαν τη στρατηγική του. Επένδυσα σε αυτήν την προπόνηση από την πρώτη χρονιά, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να έρθω πρώτος στον κόσμο, στο απλό σκιφ. Το 2006, φτιάξαμε το διπλό σκιφ, με στόχο το Πεκίνο. Τα χρόνια αυτά σκληρής προετοιμασίας, έπιασαν τόπο.»

Ο Στιβ Ρεντγκρέιβ, στην Ατλάντα είχε πει ότι «αν με ξαναδείτε μέσα σε σκάφος, τότε να με πυροβολήσετε». Όχι μόνο ξαναμπήκε στο σκάφος, αλλά αγωνίστηκε και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Σίδνεϊ. Για τον δις Ολυμπιονίκη μας, τι ισχύει;

«Προσωπικά, δεν θέλω να με πυροβολήσουν. Θέλω να συνεχίσω. Όπως λέει και ο λαός, έχω ψωμιά ακόμη. Αντέχω ακόμη. Μπορώ να πρωταγωνιστήσω και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, στις οποίες θα επιδιώξω να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια. Θέλω να δώσω το παρόν και στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο. Είναι μακρινό πλάνο. Ας χαρούμε αυτό το μετάλλιο τώρα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσω», είπε ο Πολύμερος.

Σχετικά με τους Βρετανούς, που σήμερα πήραν την πρώτη θέση στο αγώνισμα, ο Πολύμερος είπε: «Ατομικά και τους δύο, τους είχα περάσει στο απλό σκιφ σε Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο διπλό σκιφ ήταν πίσω από εμάς και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μας περάσουν. Ήξεραν ότι είμαστε πολύ δυνατό πλήρωμα. Εμείς από την πλευρά μας, θέλαμε να είμαστε οι εαυτοί μας. Δεν θέλαμε να πέσουμε στο λάθος και να παρασυρθούμε στο ρυθμό. Θέλαμε να είμαστε στο γρήγορο γκρουπ, να μην παρασυρθούμε από το ρυθμό των άλλων βαρκών. Αν κάναμε την κούρσα που είχαμε αποφασίσει εξ αρχής, θα ήμασταν σίγουρα στο μετάλλιο. Πεντακόσια μέτρα πριν από τον τερματισμό, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ρυθμό, ενώ 250 πριν, τα δώσαμε όλα για το φίνις. Είμαστε ευχαριστημένοι από το μετάλλιο. Στο σπριντ πλησιάσαμε τους Βρετανούς, χωρίς ωστόσο να τους περάσουμε. Το μετάλλιο ήρθε και αυτό μας χαροποιεί. Δεν είμαστε μικρά παιδιά να κοιτάζουμε γύρω μας να δούμε τι γίνεται. Ήμασταν προσηλωμένοι στη στρατηγική μας και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους».

Σε ερώτηση για το αν οι δύο αθλητές θα είναι μαζί και στους Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, ο Πολύμερος είπε ότι «ακόμη δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αφού αυτό είναι απόφαση προπονητή. Στις δοκιμασίες που γίνονται στις αρχές της χρονιάς, καθορίζονται και τα σχήματα των σκαφών που θα προετοιμαστούν εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, η σύνθεση του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, ήταν διαφορετική. Κάποιοι δεν άντεξαν, άλλοι για δικούς τους λόγους αποχώρησαν. Εγώ έμεινα εδώ. Το τι θα γίνει στο μέλλον, θα φανεί μέσα από τις δοκιμασίες και μετά από απόφαση του προπονητή μας».

Ο Δημήτρης Μούγιος, σε πηγαδάκι που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών, είχε μπει σε διαδικασία προβληματισμού, αφού πιθανή νίκη θα δημιουργούσε αρκετά σενάρια από αυτούς που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. «Δεν θέλω να μας θεωρούν όλους το ίδιο στο θέμα του ντόπινγκ. Μπήκα σε διαδικασία να σκέφτομαι να βρεθώ στο βάθρο, για να μη θεωρήσουν κάποιοι ότι αφού πήραμε μετάλλιο είμαστε και ντοπαρισμένοι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και καλό θα ήταν να μη γίνονται τέτοια σενάρια, που προσβάλουν αθλητές και προσωπικότητες», είπε ο Μούγιος, ο οποίος νωρίτερα, είχε αποκαλύψει ότι είχε ενημέρωση για την πορεία άλλων Ελλήνων αθλητών στο Πεκίνο, χωρίς ωστόσο αυτό να τον επηρεάσει ιδιαίτερα.

«Παρακολουθούσαμε από το διαδίκτυο το τι συνέβαινε. Όμως δεν επηρεαστήκαμε καθόλου. Δεν είχαμε άγχος και αυτό ίσως οφείλετε στο γεγονός ότι δεν μένουμε στο Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό που θέλαμε, ήταν να κάνουμε την κούρσα μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο και το πετύχαμε.»


17/08/2008
Ποστιλιόνε: «Τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους»

ΠΕΚΙΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Mε το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, έξω από την αίθουσα συνεντεύξεων, ο Τζιάνι Ποστιλιόνε. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ δήλωσε ότι το αργυρό μετάλλιο ήρθε παρά το μικρό λάθος στην εκκίνηση, ενώ δεν έκρυψε ότι έμεινε ευχαριστημένος όχι μόνο από τους κατόχους μεταλλίου από σήμερα στο Πεκίνο, Πολύμερο και Μούγιο, αλλά και από το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (6ες οι Μπισκιτζή και Τσιάβου), όσο και από τον Γιάννη Χρήστου στο απλό σκιφ (10ος στη γενική κατάταξη).

«Είμαι ευχαριστημένος, τόσο από τα αγόρια, όσο και από τα κορίτσια. Ήθελα ένα μετάλλιο, το οποίο το πήραμε στα αγόρια, όμως και η έκτη θέση που κατέκτησαν τα κορίτσια είναι εξίσου σημαντική και ιδιαίτερα δύσκολη. Η προετοιμασία που κάναμε ήταν πολύ καλή, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο Πεκίνο. Είμαι ευχαριστημένος και από τον Γιάννη Χρήστου, ο οποίος για λίγο έχασε και αυτός την ευκαιρία να βρεθεί στην οκτάδα, αγωνιζόμενος απέναντι σε μεγαθήρια της αγωνίσματος. Όσον αφορά στο σημερινό αγώνα των αγοριών, η αλήθεια είναι ότι έκαναν ένα πολύ μικρό λάθος στην αρχή. Έπρεπε να φύγουν πιο γρήγορα. Όμως λίγο η ένταση, λίγο το άγχος, τους οδήγησε στο να κάνουν αυτό το μικρό λάθος. Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ήταν «χάλκινο» στην Αθήνα (σ.σ. Πολύμερος/Σκιαθίτης) και στο Πεκίνο θέλαμε κάτι καλύτερο. Το πετύχαμε κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Όλα τα παιδιά έκαναν το καθήκον τους», επεσήμανε ο τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής ομοσπονδίας, ο οποίος σε ερώτηση για το αν το χρυσό τελικά θα έρθει στο Λονδίνο, το 2012, απάντησε χαμογελώντας: «Το Λονδίνο είναι σε τέσσερα χρόνια από τώρα και δεν μπορώ αν θα μπορέσουμε ακόμη ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή να φτάσουμε στο χρυσό. Δεν ξέρω καν αν θα είμαι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου