ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤ ΜΟΡΆΝ

Η World Rowing ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τη χρήση του Marine Stadium Long Beach ως τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028 και τη συντόμευση της διαδρομής από τα 2000 μέτρα στα 1500 μέτρα.

Η απόφαση να γίνει δεκτή η τοποθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 ως εναλλακτική λύση σε πρόταση για διεξαγωγή του διαγωνισμού κωπηλασίας στη λίμνη Πέρις, μια δεξαμενή 80 μιλίων ανατολικά του Λος Άντζελες, ελήφθη το Σάββατο και ανακοινώθηκε ευρέως το πρωί της Πέμπτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η World Rowing κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση της λίμνης Perris θα θέσει την κωπηλασία σε καλή απόσταση από το κέντρο των περισσότερων Ολυμπιακών αγώνων στο Λος Άντζελες, θα δυσκολέψει την προσέλκυση οπαδών που μπορεί να μην παρακολουθήσουν ολυμπιακή κωπηλατική και απαιτούν την κατασκευή ενός δορυφορικού Ολυμπιακού Χωριού.

Η πρόταση για την αποδοχή της εναλλακτικής προσφοράς για τη φιλοξενία κωπηλασίας στο υπάρχον Marine Stadium εξετάζεται από το 2019 και ευνοείται από την World Rowing επειδή αυξάνει την έκθεση στο άθλημα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και διευκολύνει το κόστος για τη φιλοξενία του Λος Άντζελες.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την World Rowing στο Τακτικό Συνέδριο του 2021, στο οποίο ο Jean-Christophe Rolland της Γαλλίας επανεξελέγη για τρίτη θητεία ως Πρόεδρος. Ο Rolland υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της φιλοξενίας κωπηλασίας στο Λονγκ Μπιτς.

"Εργαζόμαστε πολύ σκληρά με το LA28 για τη σκοπιμότητα μιας εναλλακτικής λύσης στη λίμνη Perris, η οποία θα είναι το Long Beach και το Marine Stadium", δήλωσε ο Rolland σε ανάρτησή του στο World Rowing Instagram το πρωί της Πέμπτης. "Όπως γνωρίζετε, το μέγιστο δυνατό μήκος (σε αυτόν τον χώρο) για τους αγώνες είναι 1500m, και η σύνδεση με τον ωκεανό δημιουργεί μια παλίρροια.

"Πραγματοποιήσαμε μελέτες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, το Συμβούλιο WR ολοκλήρωσε την ανάλυση του και κατέληξε στην αποδοχή της πρότασης της οργανωτικής επιτροπής του LA28. Τώρα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την πόλη Λονγκ Μπιτς και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς για την επίσημη αίτηση και έγκριση", δήλωσε ο Ρολαντ.

Το Θαλάσσιο Στάδιο χρησιμοποιήθηκε ως τόπος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 και αρχικά ήταν μια πλήρης διαδρομή 2000 μέτρων. Η ανάπτυξη με την πάροδο των ετών περιελάμβανε την κατασκευή μιας γέφυρας που χτίστηκε στην Ε 2η Οδό για να συνδέσει τη Νότια Μεγάλη Παραλία με το νησί της Νάπολης και εκτείνεται στα πρώτα 500 μέτρα της αρχικής διαδρομής.

Άλλες εξελίξεις της Μαρίνας εισβάλλουν επίσης στην αρχική πορεία και περιόρισαν την πορεία των 2000 μέτρων. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για αγώνες 2000 μέτρων, αλλά οι αγώνες περιορίζονται σε δύο και τρεις λωρίδες.