Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου μίλησε στην ομάδα του Skarmos Blogspot

11 Ιουνίου 2011

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου μίλησε στην ομάδα του Skarmos Blogspot

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου γεννημένη την 12η Οκτωβρίου του 1989 στην πόλη της Καστοριάς και αθλήτρια του ΝΟΚαστοριάς μιλάει μαζί μας.

SkarmosΠως ασχολήθηκες με την κωπηλασία? Υπήρξε κάποιος μέντορας?
Χριστίνα: Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την κωπηλασία σε ηλικία μόλις 12 ετών. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο άθλημα μετά από την προτροπή του πατέρα μου, ως Καστοριανή εξάλλου είχα ήδη πολλές εικόνες, μια και μόνο επίσκεψη στον χώρο του ομίλου ήταν αρκετή.




S: Ασχολήθηκες και με άλλα αθλήματα πρίν καταλήξεις στην κωπηλασία?
Χ: Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, παρόλα αυτά έκανα για ένα διάστημα στίβο, παράλληλα ασχολήθηκα και με το σκι κάτι που συνεχίζω ακόμη όταν φυσικά υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους εξορμήσεις.






S: Γνώριζες για το άθλημα της κωπηλασίας πριν ξεκινήσεις?
Χ: Η Καστοριά είναι μια μικρή πόλη με λίγες επιλογές όσον αφορά τον αθλητισμό, η κωπηλασία λόγω της λίμνης είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σαν άθλημα και αποτελεί κομμάτι της παράδοσης για την πόλη, οπότε όπως είναι λογικό γνώριζα πώς περίπου είναι η κωπηλασία.








S: Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι θα γινόσουν ποτέ παγκόσμια πρωταθλήτρια και θα διεκδικούσες πρόκριση για μία ολυμπιάδα?
Χ: Όταν ξεκίνησα να συμμετέχω σε αγώνες με την εθνική ομάδα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να κερδίσω κάποιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστευα πως είναι ακατόρθωτο. Με το ίδιο σκεπτικό έβλεπα και την πρόκριση στην ολυμπιάδα μέχρι πριν από δύο χρόνια που ήρθε το χρυσό μετάλλιο στην Πολωνία.




S: Πως είναι μια κανονική ημέρα για εσένα?
X: Η καθημερινότητα μου αποτελείται από 6 έως 8 ώρες προπόνησης, ξεκούραση και ελάχιστος χρόνος να εκμεταλλευτώ σαν φυσιολογικός άνθρωπος.





S: Υπάρχει κάποια μυστική συνταγή για να πετύχεις στην κωπηλασία?
X: Μυστική συνταγή? Δεν νομίζω πως υπάρχει, ένα είναι το μυστικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το κάνεις σοβαρά.




S: Τι είναι αυτό που όταν το σώμα σου μέσα σε μία κούρσα σoy λέει να σταματήσεις εσύ συνεχίζεις?
Χ: Να σταματήσεις? Μετά από τόση σκληρή προετοιμασία και τόσες θυσίες, απλά κάνεις πως δεν το ακούς. Εξάλλου το σώμα μας έχει μάθει να δουλεύει στα όρια αυτός είναι και ο στόχος της προπόνησης.




S: Το μέλλον της κωπηλασίας και γενικά του αθλητισμού στην Ελλάδα είναι ευοίωνο. Ποια είναι η γνώμη σου για το τι συμβαίνει?
Χ: Είναι γνωστή πλέον η κατάσταση. Έχουμε χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι, αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν άμεσα ο πρωταθλητισμός για την Ελλάδα θα αποτελεί παρελθόν. Είναι πραγματικά κρίμα να θέλεις να συνεχίσεις και να μην έχεις το περιθώριο να το κάνεις. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την αποκατάσταση μας εκτός αθλητισμού, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ  






S: Θα συνεχίσεις να ασχολήσε με την κωπηλασία σε επίπεδο πρωταθλητισμού και μετά την ολυμπιάδα? Ή θα κοιτάξεις την επαγγελματική σου καριέρα?
X: Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να σταματήσω. Έτσι όπως είναι η κατάσταση όμως δυστυχώς θα πρέπει να βάλω κάποιες προτεραιότητες και να τακτοποιήσω το μέλλον μου.






S: Τι θα έλεγες σε κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την κωπηλασία?
X: Άσχετα με τον πρωταθλητισμό η κωπηλασία είναι ένα πολύ διαφορετικό άθλημα, σε φέρνει κοντά με την φύση. Ένα παιδάκι που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και του αρέσει το υγρό στοιχείο πιστεύω ότι είναι το ιδανικό.






S: Χριστίνα σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση που είχαμε.
Χ: Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ.


SKARMOS BLOGSPOT TEAM



0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου