Ο θανατηφόρος ιός E.coli "χτυπάει" το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο




Ενημερωτικό Newsletter

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο θανατηφόρος ιός E.coli "χτυπάει" το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο
Σοβαρό πλήγμα έχει δεχθεί ο 2ος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αμβούργο εξαιτίας του θανατηφόρου ιού E.coli 
Μια από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες κωπηλασίας στον κόσμο, η βρετανική, ακύρωσε την συμμετοχή της στον 2ο αγώνα του παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί για τις 17-19 Ιουνίου στο Αμβούργο φοβούμενη πιθανή μόλυνση των αθλητών της από τον θανατηφόρο ιό.
Υπενθυμίζεται ότι ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε σε μολυσμένα λαχανικά στη Γερμανία την 1η Μαΐου και από τότε 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 2.400 έχουν μολυνθεί. Επίσης εκατοντάδες παρουσιάζουν συμπτώματα της μόλυνσης που χτυπάει κυρίως στα νεφρά.
Με το 75% των κρουσμάτων να εμφανίζονται στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας η Βρετανική Κωπηλατική Ομοσπονδία  αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο "Η απόφαση βασίζεται σε μια αξιολόγηση κινδύνων σχετικά με την συνέχεια της εξάπλωσης του ιού στην περιοχή" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βρετανική Ομοσπονδία.
Σχετικές ανακοινώσεις έχει εκδώσει και η Παγκόσμιας ομοσπονδία με σκοπό να καθησυχάσει τις αποστολές αλλά και να δώσει οδηγίες σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης αθλητών και συνοδών  κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα δεν είχε στον προγραμματισμό της να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο αγώνα  και θα πάρει μέρος στον 3ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Λουκέρνη


Copyright © 2008 ΕΚΟΦΝΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου