Tρία μετάλλια και πολύ καλές εμφανίσεις

31/05/2009
Τρια μετάλλια στις Μπανιόλες

Δυο χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής μας ομάδας στον 1ο αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2009 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες στις Μπανιόλες της Ισπανίας.
Στο ψηλότερο βάθρο της πρώτης επίσημης διοργάνωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας ανέβηκαν ο Βασίλης Πολύμερος και η Αλεξάνδρα Τσιάβου στο σκίφ ελαφρών βαρών που αγωνίστηκαν αμφότεροι. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της τετρακώπου άνευ των ανδρών με τους Τσάμη-Τζιάλλα-Παπαχρήστο-Γαβριηλίδη.

Ο Βασίλης Πολύμερος ξεκίνησε από την δεύτερη θέση στην οποία παρέμεινε ως τα μισά. Στα 1500μ. πέρασε πρώτος όπου και παρέμεινε μέχρι τον τερματισμό (7.09.12) αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Μπερτίνι (7.12.15) και τρίτο τον Βρετανό Φρίμαν Πάσκ (7.14.14). Λίγο μετά την ολοκλήρωση των τελικών ο ασημένιος Ολυμπιονίκης τόνισε «Δεν έτρεξα στο αγώνισμά μου αλλά κάνουμε πειραματισμούς κι ένιωσα καλά μέσα στην κούρσα. Ενόψει των Μεσογειακών αγώνων που έρχονται θα δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις των προπονητών»

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου μπήκε από την εκκίνηση μπροστά και παρέμεινε μέχρι να τερματίσει (7.47.64) .Δεύτερη ήταν η Ράιλε Μπρόντανατς από την Κροατία (7.49.85) και τρίτη η Ιταλίδα Μιλάνι με 7.50.15« Ξεκίνησα την σεζόν στο σκίφ .Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες αφού υπήρχε δυνατός άνεμος από τη μια κατεύθυνση. Έτσι δεν έπρεπε μόνο να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου αλλά και να προσέχω και την κατεύθυνση μου» είπε η Αλεξάνδρα Τσιάβου .

Ακόμη τρια πληρώματα από τα οκτώ που αγωνίστηκαν συνολικά είχαν παρουσία στους τελικούς του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για , τα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο που κατέλαβαν την 5η θέση στην δίκωπο άνευ , τον Γιάννη Χρήστου που ήταν 6ος στο σκίφ αλλά και τις Καλαμποκά –Γιαζιτζίδου που πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και κατέλαβαν κι αυτές την 6η θέση στο διπλό σκίφ ελ βαρών.
Το διπλό σκίφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τους Παππάς-Μούγιο κατέκτησε την 3η θέση στον μικρό τελικό και την 9η συνολικά ενώ το διπλό βαρύ με τους Τζανίνη-Δούφλια κατετάγη 15ο .

Πιο συγκεκριμένα :
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Β. Πολύμερος (σκιφ ελ βαρών)
Α. Τσιάβου (σκιφ ελ βα΄ρων)

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Τσάμης Ι.-Τζιάλλας Γ.- Παπαχρήστος Σ.- Γαβριηλίδης (τετράκωπος άνευ)

5η ΘΕΣΗ
Γκουντούλας Ν.-Γκουντούλας Α. (δίκωπος άνευ)

6η ΘΕΣΗ
Χρήστου Ι. (σκιφ)
Καλαμποκά-Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελ βαρών)

9η ΘΕΣΗ
Παππάς-Μούγιος (διπλό σκίφ ελ βαρών)

15η ΘΕΣΗ
Τζανίνης-Δούφλιας (διπλό σκίφ )

Here is the beginning of my post. And here is the rest of it.

1 σχόλιο:

  1. Aπό την 6η θέση και μετά ούτε το αρχικό γράμμα του ονόματος δεν καταδέχονται να γράψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή