FISA Vincent Gaillard (SUI) νέος εκτελεστικός διευθυντής

 

Η World Rowing, το διεθνές διοικητικό όργανο για το άθλημα της κωπηλασίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό του Vincent Gaillard (SUI) ως νέου εκτελεστικού διευθυντή του από τον Ιανουάριο του 2022, αντικαθιστώντας τον Matt Smith. Ο Σμιθ ανακοίνωσε πέρυσι ότι επιθυμεί να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του 2021 μετά από περισσότερα από 25 χρόνια στο αξίωμα, προκαλώντας την έναρξη μιας διεθνούς διαδικασίας πρόσληψης, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Ο Matt Smith εντάχθηκε στη FISA ως Διευθυντής Ανάπτυξης το 1992, προτού αναλάβει τη σημερινή του θέση το 1995.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπό τις διαδοχικές προεδρίες των Denis Oswald και Jean-Christophe Rolland, επέβλεψε μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη του αθλήματος της κωπηλασίας, καθώς και την ανάπτυξη της Παγκόσμιας Κωπηλασίας που μετρά πλέον 156 χώρες μέλη παγκοσμίως.

Με διεθνή εμπειρία που περιλαμβάνει τα έργα της NBA, των Ολυμπιακών αγώνων και της FIFA της Coca-Cola, και διαδοχικά ως Διευθύνων Σύμβουλος της GAISF και της EPCR, ο Vincent θα συνεργαστεί με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Κωπηλασίας Jean-Christophe Rolland και το Συμβούλιο για την ανάπτυξη των σημερινών και μελλοντικών στρατηγικών σχεδίων του οργανισμού και θα οδηγήσει το προσωπικό από τα κεντρικά γραφεία στην Ολυμπιακή πρωτεύουσα της Λωζάνης. Οι προτεραιότητές του θα περιλαμβάνουν κυρίως την παγκόσμια ανάπτυξη όλων των κωπηλατικά κλάδων (συμπεριλαμβανομένης της παράκτιας και εσωτερικής κωπηλασίας), την εμπορική προώθηση της κωπηλασίας σε όλο τον κόσμο και την επιτάχυνση των συνεχιζόμενων προσπαθειών διακυβέρνησης και βιωσιμότητας του οργανισμού.

Κατά την αποχώρηση του Ματ και το διορισμό του Βίνσεντ, ο Ζαν-Κριστόφ δήλωσε:«Εκ μέρους όλων μας στο World Rowing, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ματ για την τεράστια συμβολή και αφοσίωσή του για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η οποία όχι μόνο επέτρεψε στο άθλημά μας να αναπτυχθεί αλλά και στον οργανισμό μας να γίνει πιο επαγγελματικός. Η άφιξη του Vincent ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την World Rowing και η εμπειρία του, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εμπορικών στρατηγικών και στρατηγικών βιωσιμότητας, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα ο οργανισμός μας."

Ο Gaillard πρόσθεσε:«Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει η World Rowing και ανυπομονώ να συμβάλω στην ανάπτυξη της κωπηλασίας σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας το εξαιρετικό έργο του Matt. Είμαι αισιόδοξος για τις δυνατότητες ανάπτυξης στους διάφορους κλάδους κωπηλασίας, καθώς και με τον ίδιο τον οργανισμό και ανυπομονώ να συνεργαστώ με ολόκληρη την ομάδα world rowing για να τοπετύχω."

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ MICROSOFT 365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου