Απονομή Βραβείου «Άγγελος Λαβράνος» από την Ένωση Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας στον Αλέξανδρο Δαφνή

Απονομή Βραβείου «Άγγελος Λαβράνος» από την Ένωση Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας στον Αλέξανδρο Δαφνή


Π. ΠρόσκοποιΔυτική Ελλάδα
Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας, Άγγελος Λαβράνος, Αλέξανδρος Δαφνής, Κωπηλασία
Όταν στα τέλη Νοεμβρίου του 2012, το Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας αποφάσιζε τη θέσπιση του Βραβείου «Άγγελος Λαβράνος» και την απονομή του σε εξέχουσες προσωπικότητες της κερκυραϊκής προσκοπικής κοινότητας με πρώτο παραλήπτη τον Ανιχνευτή του 8ου Σ Ν/Π Κέρκυρας και παγκόσμιο πρωταθλητή της κωπηλασίας Αλέξανδρο Δαφνή (Δελφίνι) κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί τη βαρύτητα και την σπουδαιότητα μιας τέτοιας ενέργειας. Σταχυολογώντας εκ των υστέρων τις προσλαμβάνουσες κατά την διαδρομή μέχρι και την απονομή, διαφάνηκε περίτρανα η διαχρονική σημαντικότητα που αποπνέει η μορφή και το έργο του πρωτεργάτη του κερκυραϊκού προσκοπισμού Άγγελου Λαβράνου και αφετέρου το μέγεθος της μοναδικής επιτυχίας ενός προσκόπου μας που καθημερινά αντικρίζαμε στο προσκοπείο. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 12.01.2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων (υπόστεγο) με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της Π.Ε. Κέρκυρας παρουσία επισήμων, φιλοπροσκόπων και πλήθους ενηλίκων στελεχών.
O Αλέξανδρος Δαφνής, γέννημα θρέμμα του 8ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κέρκυρας, γεννήθηκε στην Κέρκυρα την 1 Μαρτίου 1994, 2 χρόνια μετά την επανίδρυση του Συστήματός του. Ο Αλέξανδρος αποτελεί μέλος της προσκοπικής Κίνησης τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς το 2003 ήρθε στην 8η Αγέλη, σχεδόν ένα χρόνο μετά ανέβηκε στην 8η ομάδα και έδωσε την προσκοπική του Υπόσχεση στις 9 Οκτωβρίου 2004. Το 2009 έγινε Ανιχνευτής και όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε αναμένει σύντομα την έκδοση εντολής Υπαρχηγού Αγέλης για να ασχοληθεί με το λυκοπουλισμό, που τόσο αγαπούσε ο «Γερολύκος» Άγγελος Λαβράνος. Πριν κάποια χρόνια, ενδεχόμενα σε κάποια δράση με το Μαΐστρο, τη βάρκα του Συστήματός του, ίσως διαπίστωσε ότι η κωπηλασία του ταίριαζε ως άθλημα. Σήμερα, στα 18 του είναι καταξιωμένος πολυνίκης πρωταθλητής καθώς έχει προλάβει να κατακτήσει 10 μετάλλια, εκ των οποίων τα 3 χρυσά, σε πανελλήνια πρωταθλήματα με το σύλλογό του το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας και ακόμα 6 βαλκανικά μετάλλια, εκ των οποίων 4 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο, τιμώντας τα εθνικά μας χρώματα. Ως αποκορύφωμα τον Αύγουστο του 2011, ο Αλέξανδρος συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ήτον της Μεγάλης Βρετανίας έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής και τη μεγαλύτερη της κερκυραϊκής κωπηλασίας κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ εφήβων.
Η Ένωση Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας συνεκτιμώντας το σεμνό χαρακτήρα του, τη συνέπειά του στο Προσκοπισμό και τις εξέχουσες επιδόσεις του στον Αθλητισμό τον τίμησε απονέμοντάς του ένα τιμητικό βραβείο που αφορά λίγους και ξεχωριστούς. Αυτούς που με βάση τις προσκοπικές αρχές μας, όλοι εμείς οι Παλαιοί/Ενήλικες πρόσκοποι θεωρούμε πρότυπα για τα παιδιά που μας εμπιστεύεται η κερκυραϊκή κοινωνία.
Ο Περιφερειακός μας για πολλά χρόνια και έως το 1961, Άγγελος Λαβράνος, ήταν καλλιεργημένος, φιλόπατρις και απολάμβανε την αναγνώριση ολόκληρης της κερκυραϊκής κοινωνίας, μιας αναγνώρισης, που όπως φαίνεται συνεχίζεται με τη μεγάλη υστεροφημία του σχεδόν 40 χρόνια μετά την επιστροφή του στο Δημιουργό. Η μπρούτζινη κεφαλή σε προφίλ του Άγγελλου Λαβράνου που φορά την προσκοπική του στολή και που φέρεται στη πρόσθια πλευρά του βραβείου, φιλοτεχνήθηκε και μας προσφέρθηκε ευγενικά από τη γλύπτρια Μαργκώ Ρουλώ-Γκαλέ, η οποία έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια του αειμνήστου Τοπικού Εφόρου και Προέδρου του Τοπικού Προσκοπικού Συμβουλίου Κέρκυρας Δημητρίου Κόντη και, κατασκευάστηκε αφιλοκερδώς από έναν παλαιό πρόσκοπο, που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία του. Ο Λαβράνος έγραψε πολλά κείμενα μεταξύ αυτών μια προσκοπική προσευχή, με την οποία έκλεινε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούσε – είναι η προσευχή που βρίσκεται χαραγμένη στο πίσω μέρος του βραβείου.
 Ο «αληθινός πρόσκοπος», όπως τον ανέφερε ο Αντώνιος Μπενάκης, ήταν ένας από τους δύο κερκυραίους πρόσκοπους, που απονεμήθηκε η ανώτερη τιμητική διάκριση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την υπέρτατη αξία τους, ο «Αργυρός Φοίνικας». Την απονομή του βραβείου έκανε αυτός ο άλλος πρόσκοπος, ο Γιώργος Καγκουρίδης, ώστε ολάκερη η σύγχρονη προσκοπική αξιοσύνη να συναντηθεί στο πρόσωπο του Άγγελου Λαβράνου με τον πιο άριστο τρόπο.
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων ΚέρκυραςΑλέξανδρε συγχαρητήρια! Οι Παλαιοί/Ενήλικες αδελφοί σου, σου εύχονται να είσαι πάντα τόσο πετυχημένος στη ζωή σου. Για μας θα κρατήσουμε την αναφορά του Προέδρου του συλλόγου σου (Ν.Α.Ο.Κ) και επίσης πρωταθλητή κ. Τηλέμαχου Γαβαλά ότι «…τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήσουν πρόσκοπος».
Κύκνος

ΥΓ1. Το Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιών/Ενηλίκων Προσκόπων Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεισέφεραν στη δημιουργία και κατασκευή του βραβείου την γλύπτρια κ. Margot Roulleau – Gallais, τον παλαιό πρόσκοπο Ν.Μ., το γραφίστα κ. Δημήτρη Βλάχο (Εταιρεία Printshop) και τον χαράκτη κ. Νίκο Βλαχονικολό (Εταιρεία Epathlon).
ΥΓ2. Δείτε το μοναδικό αφιερωματικό βίντεο στον Αλέξανδρο Δαφνή ακολουθώντας τους σύνδεσμους  http://www.youtube.com/watch?v=QR7YxsYphXw&feature... ή http://www.facebook.com/photo.php?v=475134752524092

Αλέξανδρος Δαφνής
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας
Αλέξανδρος Δαφνής, Άγγελος Λαβράνος, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου