Βουλιάζουν τα ελληνικά κουπιά

Βουλιάζουν τα ελληνικά κουπιά

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Βουλιάζουν τα ελληνικά κουπιάΤο οικοδόμημα που χτίζεται τα τελευταία οκτώ χρόνια, από το 2005 και μετά, στην ελληνική κωπηλασία τρίζει. Το 2013 μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σκληρό για όσους δούλεψαν για να φτάσουν τα ελληνικά κουπιά στην κορυφή Ευρώπης και κόσμου μέσα από τις διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών.

Οι φωνές απόγνωσης που ακούγονται καθημερινά αυξάνονται κι έχουν να κάνουν με το κατά πόσο πρωτοκλασάτα μέλη της εθνικής ομάδας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ή θα σταματήσουν την ενασχόλησή τους με την κωπηλασία για να τραβήξουν το κουπί του βιοπορισμού.

Μετά τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, την Αλεξάνδρα Τσιάβου, τα αδέρφια Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, τον Γιάννη Χρήστου, έρχονται ακόμα δύο μέλη της ελληνικής dream team της κωπηλασίας να βάλουν - φυσιολογικά- τον βιοπορισμό πάνω από τον πρωταθλητισμό.

Με τα προνόμια για τους πρωταθλητές Ευρώπης, Κόσμου και ολυμπιονίκες να έχουν καταβαραθρωθεί μετά τον σχετικό νόμο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, τα μετάλλια δεν έχουν καμία αξία.

Μπορεί ο -τότε και νυν- υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης να παραδέχθηκε πως κακώς κόπηκαν (με τον συγκεκριμένο τρόπο και ουσιαστικά χωρίς οργανωμένο πλάνο και σχεδιασμό) τα προνόμια και να αναμένεται το νέο νομοσχέδιο που να επαναφέρει κάποια από αυτά, όμως κάτι τέτοιο δεν αρκεί.

Στην τραγική κατάσταση που έχει να κάνει με το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς μιλώντας στο «Goal»:
«Ένα θετικό βήμα που έγινε ήταν η αποπληρωμή των πριμ του 2009-10. Υπάρχει μια μικρή ελπίδα μήπως αναστραφεί το κλίμα. Όμως όσο δεν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση κι όσο αυτοί που δουλεύουν στο Δημόσιο δεν μπορούν να πάρουν άδεια το πρόβλημα είναι μεγάλο. Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει η δυνατότητα να παίρνουν άδεια στις ημερομηνίες των αγώνων. Προπόνηση όμως πότε θα κάνουν; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν έχει νόημα μια τέτοια αλλαγή. Ελπίζουμε πως θα έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και θα υπάρξει τροποποίηση».

Ο Καρράς αναφέρθηκε στο οικοδόμημα που κλονίζεται: « Όλα αυτά τα παιδιά πέρασαν απ' όλα τα στάδια της ιεραρχίας των εθνικών ομάδων. Το οικοδόμημα χτίζεται εδώ και οκτώ χρόνια. Η πολιτεία μέσω της ομοσπονδίας επένδυσε και τώρα που αποδίδει η επένδυσή μας λένε πως δεν μπορούν να βοηθήσουν. Τα παιδιά έχουν ακόμα δύο τετραετίες μπροστά τους! Και τα διώχνουν. Πιέζουμε να δούμε και τι θα γίνει και με τις επιχορηγήσεις. Αν είναι να μοιραστούν οι ομοσπονδίες 14 εκατ., ευρώ καλύτερα να τους δώσουμε τα κλειδιά και να τις κλείσουμε».
Πηγή: www.sentragoal.gr

αντιγραφή από: http://greekrowers.blogspot.com/2013/01/blog-post_9536.html#ixzz2HmpKNbCJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου