Η ετήσια συνάντηση των Διαιτητών

13/12/2012
Η ετήσια συνάντηση των Διαιτητών
Πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά του Βόλου, την 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012 η καθιερωμένη ετήσια  συνάντηση των διαιτητών της κωπηλασίας, με την παρουσία του προέδρου και του πρώτου αντιπροέδρου της ΕΚΟΦΝΣ κ. Γιάννη Καρρά και Λεωνίδα Λούλη αντίστοιχα , οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό καθώς και παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων του αθλήματος που αναμένονται κατά τη νέα χρονιά.
Η πρώτη μέρα της συνάντησης αφιερώθηκε στην παρουσίαση όλων όσων συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο τόσο του Πανελληνίου πρωταθλήματος, όσο και των διασυλλογικών αγώνων, αλλά και των Παγκοσμίων και βαλκανικών αγώνων, στους οποίους συμμετείχαν οι διαιτητές μας.
Καταγράφηκαν  λεπτομερώς λάθη, παραλείψεις, προβληματικές  καταστάσεις αλλά  και πως αντιμετωπίστηκαν από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Αγωνοδίκου ή από την αγωνόδικο γενικότερα, καθώς και προτάσεις για το επόμενο αγωνιστικό έτος. Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔ Σπύρος Ζούρος και τα μέλη της Νίκη Σαμίου και Κώστας Παπαγιάνης, καθώς και ο Μάριος Ζαλαμήτσος ( εθνικός και Διεθνής διαιτητής) , η Ελευθερία Βασιώτη ( Εθνικός διαιτητής) και ο Κων. Πρεάρης ( Εθνικός Διαιτητής).
Η επομένη, δεύτερη μέρα της συνάντησης, αφιερώθηκε στην ανάλυση του κανονισμού αγώνων, την κατάθεση των εμπειριών από τους αγώνες που διεξήχθησαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προβλήθηκε πληθώρα οπτικο-ηλεκτρονικού υλικού από αυτούς και έγινε συζήτηση με σκοπό την διευκρίνιση όλων όσων συμβαίνουν στους αγώνες.
Το παρών σε αυτή τη συνάντηση, έδωσε και ο επίτιμος Διαιτητής  και λάτρης της Κωπηλασίας Αθανάσιος Ψιώτας ο οποίος αφιέρωσε 40 ολόκληρα χρόνια στο άθλημά μας.
Η ετήσια αυτή συνάντηση της Διαιτησίας, με τη σεμιναριακή μορφή με βάση οπτικοακουστικό υλικό, όπως τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί, δίνει την ευκαιρία σε όλο το σώμα της Ελληνικής Διαιτησίας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να προτείνει αλλαγές  αλλά κυρίως να κάνει μία ισχυρή αυτοκριτική προκειμένου να  αναβαθμιστεί και να ακολουθήσει την ανοδική πορεία που η Εθνική μας ομάδα έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, με πιστό σύμμαχο και αρωγό σε αυτή της την προσπάθεια την Διοίκηση  της Κωπηλατικής  Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου