ANAKOINΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ THOMAS KELLER 2012

από το kopilasia.gr
Το μετάλλιο Thomas Keller της FISA δημιουργήθηκε το 1990, είναι το πιο πολύτιμο μετάλλιο που απονέμεται στην κωπηλασία. Το βραβείο αφορά διασημους αθλητές που είχαν εξαιρετική καριέρα στην κωπηλασία και ακόμη περισσότερο σε εκείνους που επέδειξαν παραδειγματική αθλητική συμπεριφορά και παραμένουν εξαίρετοι εντός και εκτός της κωπηλατικής τους καριέρας. Οι 6 φιναλίστ για το βραβείο του 2012 αποφασίσθηκαν:
Constanta Burcica (Romania)
Η Burcica βρέθηκε στην κορυφή της κωπηλασίας για 2 δεκαετίες από το 1990 έως το 2008 και σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να κωπηλατεί με επιτυχία ανάμεσα στην κατηγορία ελ.βαρών και της Οπεν. Τα μετάλλια της ήρθαν σε διάφορα σκάφη περιλαμβανομένων του τετραπλού σκιφ, του διπλού ελ.βαρών και της οκτακώπου. Έχει 5 Ολυμπιακά μετάλλια: 3 χρύσα, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο.
Vaclav Chalupa (Czech Republic)
Ο Chalupa έκανε την αγωνιστική κωπηλασία ζωή του. Βετεράνος 5 Ολυμπιακών Αγώνων, ο Chalupa πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στο μονό σκιφ. Επαιρνε τακτικά ασημένια μετάλλια που τον οδηγούσαν σε συνεχή αγώνα για την κατάκτηση του χρυσού που του έλειπε. Αγωνίστηκε για πάνω από 2 δεκαετίες και έγινε γνωστός για την μετριοφροσύνη του, spent the majority of his career racing in the men's single sculls. Chalupa regularly picked up silver medals which drove him to continually strive for the elusive gold. He strove for over two decades and in that time became known for his modesty, ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό τους για το άθλημα. Caroline & Georgina Evers-Swindell (New Zealand)
Σημείωση: Η Caroline και η Georgina Evers-Swindell θεωρούνται ως μία συμμετοχή. Οι ολόιδιες δίδυμες κατέκτησαν τον κωπηλατικό κόσμο με την κυριαρχία τους στο διπλό σκιφ λαμβάνοντας συνεχή χρυσά μετάλλια στους Ο.Α. του 2004 και 2008 καθώς και 3 Παγκόσμια χρυσά μετάλλια. Η επιτυχία τους ενθάρρυνε πολλούς μαθητές των γυμνασίων της Ν.Ζηλανδίας, ειδικά γυναίκες να ακολουθήσουν την κωπηλασία και έλαβαν τον τίτλο του Καλύτερου Γυναικείου Πληρώματος στον κόσμο 2 φορές για όσα κατάφεραν.
Manuela Lutze (Germany)
Ήσυχη, ήρεμη και συγκεντρωμένη η Manuela Lutze, έχει 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες, 2 φορές Ολυμπιονίκης και 5 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Περιγράφεται από τον προπονητή της ως ικανή να συμμετέχει σε οποιοδήποτε πλήρωμα και εξασφάλισε μια επιτυχημένη καριέρα βρισκόμενη ταυτόχρονα στην κορυφή.
Vasileios Polymeros (Greece)
Ο Πολύμερος έγινε εθνικός ήρωας όταν μαζί με τους παρτενέρ του στο διπλό σκιφ ελ.βαρών κέρδισε το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας μετάλλιο στους Ο.Α. της Αθήνας το 2004. Ο Πολύμερος ξανακέρδισε μετάλλιο στους Ο.Α. του Πεκίνου με νέο παρτενέρ και έτσι έγινε ο πιο επιτυχημένος Έλληνας κωπηλάτης.
ANAKOINΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ THOMAS KELLER 2012
Bryan Volpenhein (United States)
Με 3 συμμετοχές σε Ο.Α. και 2 Ολυμπιακά μετάλλια ο Bryan Volpenhein ήταν τακτικά ο πρώτος στα καθίσματα της ανδρικής οκτακώπου λόγω των ισχυρών ηγετικών ικανοτήτων του. Είναι ο 2ος της τάξει ανάμεσα στους άνδρες κωπηλάτες των ΗΠΑ σε σχέση με Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια. Αυτοί οι έξι εξαιρετικοί κωπηλάτες μπήκαν στην τελική ευθεία από τους αρχικά 12 υποψηφίους που προτάθηκαν από το κοινό. Οι φιναλιστ αποφασίσθηκαν με βάσει την λίστα των υποψηφιοτήτων που ακολουθήθηκε από ψηφοφορία του Συμβουλίου και των μελών των Επιτροπών της FISA. Ο νικητής του βραβείου Thomas Keller λαμβάνει μετάλλιο 18 καρατίων. Φέτος το Thomas Keller Medal θα απονεμηθεί στις 26 May 2012 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2012 στην Λουκέρνη της Ελβετίας από τον Dominik Keller, τον γιό του πρώην προέδρου της FISA, Thomas Keller, και από τον Denis Oswald, πρόεδρο της FISA. Ανάμεσα σε προηγούμενους νικητές είναι και οι James Tomkins (Australia), Kathrin Boron (Germany), Elisabeta Lipa (Romania), Steve Redgrave (Great Britain), Marnie McBean (Canada) και πέρυσι ο Jueri Jaanson of Estonia. Για να δείτε την πλήρη λίστα των νικητών πατήστε εδώ
15/3/2012 – ΛΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου